06 March 2009

Guard Tolol !!

Seriosly i'm so f*cking hate whenever i drive or pass through my apartment front gate, whether going out or going inside!

tadi aku dengan kawan aku, Sam, nak hntr aku masuk dlm kawasan block apartment aku. Then, guard obviosly tahanla kan sbb takder sticker parking kat kereta Swift mamat ni.. n then, he open his car window,

Guard : Nak kemana??
Sam : nak hantar kawan jap kat block dier.. (sambil tunding jari kat aku)
Guard : (looking at me) block mana??
Aira : (l*hanat larr... buat tak kenal aku plak!) Block B! (sambil merenung tajam)
Guard : (angkat palang)
Sam : Bukan guard ni ker yg duk kacau ko? yg ko gi bgtau blok ko tu naper..?
Aira : Saja buat tak tau ja dia tu!

This guard are so00 "tuuuuuutt" !!
kau kacau aku.. hntar SMS, call-call, mengayat-ayat cam sial,
bila tanya, "kau ni saper??"
"ermm.. awak tinggal kat .... kan??"
"awak drive kereta ...... kan?? saya tahu la"
oooh.. itu, ko kenal plak aku!

ni... dari awal ko dah nampak muka aku.. bleh plak tnya aku duk blok mana!
Bukak terus sudahla, Bodu! bnyak tnya la plak....

anyway, housemate aku yg sorang lg tu, even dah lama tinggal kat sini, hari-hari lalu pintu tu...
pun pernah get into the same problem like this as well..
dia balik dari kerja, kawan dia hntar, the same guard tahan... asking the same question...
bertanya bagaikan tak pernah tgk housemate aku..
blok mana lah, rumah numb berapa lah..

nak kata mata guard tu rabun, tak pakai spek pun! ciss! benci siot!
menggelikan kalau nampak dier nih!

and then, ada lagi sekor!

Hello PAK CIK GHANI ! can you please STOP sending me msg's..
"Aira, sekarang duk kat mana?"
- aku TAK NAK layan!!
"Aira, nak tukar duit syiling. ayah sihat?"
- syiling palahotak! ayah aku?? apa ke hal tnya pasal bapak aku? nak mati awal kah?
"Aira nak tahu kenapa aira sakit belakang? rasanya seat kereta Aira terlalu lower sbb tu sakit belakang"
- sibuk jelah nak kecoh pasal seat kereta aku, drive van ko tu sudala! sakit belakang?? durhh...

even ketiga-tiga mesej ni aku tak balas langsung.. orang tua ni masih saja lagi duk hantar pertanyaan bodoh dan terrramat K!MaK !!!
Bertaubat la pakcik oi !


bb.
Airarora

2 comments:

joegrimjow said...

bg link ur blog kat pak cik ghani 2, senyap la die

rizz said...

ayoo glee psiko pak gad tuh..bhaya la dear..cner ek?

Followers

Twitter