05 March 2009

Kerusi Lima Minit

Our Design
Hari ni kelas Creative Studies...
first time aku masuk kelas ini untuk minggu ini...

owh well.. aku berjaya menjawab satu riddle.. dimana kalau fikir balik.. cam bodo jer..
buat penat fikir lama-lama.. jawapan gila gampang!

pfft..

then, kami diberi latihan mind map, to design a "5 minutes chair"... which people only can sit for five minutes! -kerusi yg memaksa org bangun lepas 5 minit-
untuk diletakkan di dalam Bus or LRT, dimana org berebut nak dapat tempat duduk..
-Princessity, Prince Shetaki, and Fin is in da group.
Fin and Prince Shetaki
mcm-mcm idea kami bagi...
kerusi berpusing2 selepas 5 minit, keluar air panas, bunyi alarm, kerusi melambung lepas 5 minit, kena masukkan duit (autopay), kerusi vacuum bontot la and will explode in time
(meletop terus)... dan bla..bla... hahaha
lepas selesai...
kami kena tukar tempat ke mind map kumpulan lain... kami perlu potong idea diorang dan bg sebab kenapa (komen-komen) siyes.. this moment kami bertiga gelak bagai nak mati..
kumpulan lawan bg idea buat kerusi ada electric shocked, hot water, kena saman kalau tak bangun, akan menyebabkan sakit belakang, dan paling gila skali, the seat will produce gum and stick on your bump! hahaha

komen kami seperti ini :-

  • Electric shocked after 5 mins - It will hurt people
  • Hot Water - Will cause skin diseases
  • Fine - credit card accepted??
  • The seat will caused u Back pain - Like how??? durhh!!
  • The seat will produce gum and stick on your bump! - if u put gum, How people want to get up?? (kan?? melekat la punggung orang tu.smpai mati duduk situ)
Bila dah tamat, kami balik ke mind map kami tengok apa yg diorang komen... cam biasa, rilekk jer diorang komen.. nampak cam kami plak comment gila-gila, dengan gelak bagai nak mati..!
ok then, dari bnyak-bnyak idea tu, kami kena pilih 5 idea terbaik untuk "5 minutes chair"

5 Best Solution :-

  1. Spin
  2. Vibrate
  3. Annoying Sound (alarm)
  4. pay machine
  5. Lock
kemudian, kami kena lukis kerusi "bu'du" ni dan kemudian present kat kelas...

sebelum tu, kami perlu menamakan kerusi ni.. waduhh... 'WATCHOUT!' kami namakan.. hahaha
nama kumpulan?? hahaha diorang eja kat aku.. 3 huruf, tapi aku cam sound trouble kot tulis la "FAK" beso-beso plak tuu... pastu diorang gelak, cakap "AFK"!!!! means Away From Keyboard... laaa.. hahaha so pangkah besa-besa.. tulis lah AFK. hehehe *sowie
FAK?? WTF!!
dah hbis present semua tu.. rasa cm best laaa plak subject ni.. tapi aku still bingung nak ambik writing for print or creative studies.

bb.
Airarora

3 comments:

Fraady Ruffeque said...

trasa rugi tggal mscom uitm dlu..
huhuhu.. =(

rizz said...

hehhee menarik la :)

princeshetaki said...

omg.. u really put this (me and fin) photo in ur blog?? omg!!!!!

pilih la i nampak cumel sket.. hahaha

Followers

Twitter