06 December 2009

Earthquake?? Yeah right!

Lepak'ing at The Queenbay, Penang..

and i was so DAMNNNN Freak out cuz i thought there's an earthquake happening..

Location : Forever21 fitting room.

Kak Fia is trying all the dresses for her, and I helping her to pick one dress that is nice on her... (all the dress are damn nice)

when she is changing one to another dress, me only 'bercangkung' mcm orang kalah judi inside the fitting room.. hehe

then, Kak Fia start....

Kak Fia : Aira, u rasa gegar tak?
Aira : Gegar?? tak lah... (dgn selambanya..)

then, terusku merenung ke lampu yg tergantung di dalam bilik fitting, was was dgn statement kak fia..
tak bergoyangg.. mean takder la gegaran...


two minutes, to three minutes.... result nothing!
so nothing laa...

Suddenly,i was likee.. wo! I freaked out!! and quickly stand straight... and i also can feel it under my foot...
earthquake ker???

aku sudah pening-pening...
mcm nak pengsann,when i imagine how big is Penang is in Malaysia mappp!
damn small!

then kak fia ask me to stay outside of the room.. in my head, i only think of what to do nexttt...

1. Run fast to the main door..
2. Grab the car keys..
3. Dont care about the autopay... JUST CRASHHH IT DOWNN!

but FIRsttttt...

I look at the people in the shop and around the mall...
no one running, no one screaming like hell..
everything are just like normall...
so i go ask the F21 worker right infront the fitting room section..

Aira : Kenapa ada gegaran kat dalam tu??
Worker : Oh, takder per.. kat atas tu kereta naik parking...
Aira : oh Parkingg...

Then, I get back inside the Fitting Room..with relief...


It's parking uptairs... that's Whyy...
19 October 2009

Tidak Berminat

tidak berminat nak ambil tahu...
tidak berminat nak mengkaji...
tidak berminat nak bertanya...
tidak berminat nak memahami...
tidak berminat nak menjawab...
tidak berminat nak melawak...
tidak berminat nak banyak cakap...
tidak berminat nak berfikir...
tidak berminat nak berdebat...
tidak berminat nak menjaga...
tidak berminat nak mengejar...
tidak berminat nak menyelesaikan...
tidak berminat nak beralah...
tidak berminat nak memenangi...
tidak berminat nak bekerja...
tidak berminat nak melayan...
tidak berminat nak menahan...

lagii...
lagiiii...
lagiiiii....
lagiiiiii....

sbb semua ni mengacau orang sekeliling aku..
jadi tak perlu lg buat semua ini..
aku taknak orang lemas dgn semua perbuatan itu...

habis..
apa yang aku minat?

berminat nak membelek harta bendaku...
berminat nak peluk bantal...
berminat nak berada dlm selimut...
berminat nak mereka...
berminat nak menggesek biolaku semula...
berminat nak menatap cermin...
berminat nak mengadap laptop...
berminat nak berseronok...
berminat nak melantak...
berminat nak berguling-guling...
berminat nak bermain...
berminat nak ......

aper2 saja, janji aku tak kacau orang..
dan aku HAPPY!

Hak orang lain.. aku takkan ganggu lagi...
Masalah orang lain.. aku takkan ambil tahu lagi...kerna aku tidak berbakat untuk menyelesaikan tapi berbakat dalam menambah..

Masalah aku.. aku tanggung sendiri..
itu aku yg dulu, sudah tentu aku masih boleh berbalik pada siapa aku dahulu...
aku dah mula balik ke perangai aku dahulu...
Aku seorang yang suka BERTEKAK sampai menang...
Aku tak tahan bila orang menyindir...
belum nampak dalaman aku, belum tahu...
Aku seorang yang BARAN...
Aku dah cuba menahan semua ini..
perangai paling buruk yg aku ada...

Aku tak pernah menyimpan rasa geram dalam hati, tp terus akan memaafi kesalahan..
lebih lega, jika semua bisa menahan jerkahan, sebagai luahan bukan sebagai kebencian..
sudah tentu tiada siapa akan berasa bersalah...

namun tiada yang berminat...

"mampoi pi la...."
kata2 ini sahaja yg bermain dlm kepala aku...

i shud stop it!

haihh
I miss my Azlin so much...
my only best girlfriend in my life...
cant wait to meet her this November...


bb.
Airarora
07 October 2009

No Facebook! No Facebook!

No no no no...

My facebook, My rights!
I can write anyyyyything that i want!

Very the 'sial' u make me lost my appetite !
u make me talking and shouting loudly infront of the public!
oh wow how famous i am on that time... when i was on the phone with a female piglets..
All people was looking at me...
its really do grab the attention of the viewers.. because i use the KEY VISUAL.. which is the BIG IDEA..

Everybody was stunning looking at me..
How HOT am I on that time... Yes, I'm the HOTTEST girl right infront of them...
talking to cold blood human being... human being ker?? serupa bab(1) saja..
one is the whore, whiles the another one is a the Mummy whore...

Mummy whore talk to the Hottest girl here..
"ey, you come talk to us right infront of our face if you are NOT a loser.. no facebook..a'ah no facebook!"

When the Hottest girl back at home, she's waiting with her lawyer for about hours.. but the Mummy whore dont want to come out from the 'kandang babi'..
The Hottest Girl already yawning for several times... so she wait at the living room... switch on the TV with high volume, so that the Pigs could realize we are waitinggg..

so the Hottest girl sat on the sofa like Cleopatra style...
and then.. the PIGS came out from the room..
oh yea.. i can see that PIGS are going to club..
Make up like kuntilanak.. that one is the Mummy...
My god..
I tot I am sooo ready to spit out everything, and all my anger that makes me so HOT and Hotter..

When i see the short and fat one, are very penakut pahit.. so that want cannot comment anything, because she is the IDIOT one.. while the another one, huhh. what i can sayyy.. ermm.. only 1% extra clever la... but HOW DARE YOU BITCH... i was eye contact with u.. but u walk away, like u are so DARINGGG la...

My GOD.. itu jer?? baik aku masuk tido babi!

i like it when she said.. no facebook no facebook.. very embrassing okay..

TAHU MALU PULAK ????

I didn;t mention her name at all.. but they know.. its her...

dont lie.. i know its her.. i know its her..

WHEN DID I LIE BITCH??? I DO TALK ABOUT HER.. I DIDN'T SAY THAT WAS SOMEBODY ELSE....

thats mean, she admit her friend is like that..

DONT talk about my friend like that in facebook! she my friend!!


I KNOW SHE WAS YOUR FRIEND,
I WONDER HOW YOU CAN BE HER FRIEND HUH?
SUCH A GOOD FRIEND.. U GIRLS GOT CLICK!
WHY NOT? U ARE 110% LIKE HER I GUESS..
THAT'S WHY YOU ARE SO MAD.. AND THE ONE WHO STAND UP
,
WHILE YANG TERKENA IS SUCKING THE DOLDO (WHAT SO EVER)


who am I, is the secret that i'll never tell.. hahaha

x.o.x.o
GOSSIP GIRL!

LOL

its

bb.
Airarora
05 October 2009

ATTENTION

Hello readers,
I'll private my blog for my readers only soon..
if there's anyone who always keep reading this blog..
you may send ur email to me at airapisol@gmail.com for me to invite u guys,
and allow u to read my blog in the future..
this is due to protect my privacy, and only way to ignore all my bloody stalkers..
i'm alright if you are my silent reader.. you also may send ur email to me..

Thanks

bb.
Airarora
24 September 2009

I love SPEEDING!

"kalau turun Penang mesti jd mcm ni!"

bg aku apa yg berlaku petang td...
bukan salah aku, dan aku tak mengaku ia disebabkan aku!
waktu tu hujan sederhana lebat..
selepas melintas lampu trafik yg sudah kuning,
tiba2 kereta Gen-2 berwarna silver berhenti mengejut... kerana ada motor tergelincir dihadapan..
mak aku menjeritt seriau...
dan aku terus menekan brek dengan cepat cepat cepat cepat sepenuh hati..
diminda ku "Oh tidakkk jgn la langgarr!!"
andd.. Alhamdulillah, aku sempat berhenti, ternyata tak sampai sejengkal kereta stream mamaku dgn Gen-2 itu..
kami menghembus nafas lega... "huh!"

dalam kiraannn

satu....


dua....


BAMMM!

oh my god! demi mengelak kereta dihadapan,
kereta mamaku pula jd mangsa...
kereta Toyota Avanza berwarna biru melanggar bahagian belakang..
dipandu oleh India muslim, yang ternyata baru kahwin..
ayahku, dah marah-marah aku di dalam kereta,

kerana aku la yg memandu,
kerana aku la semua pergi Penang,

"dari jambatan td, dalam hujan-hujan pun bawa laju!"
"ni semua sebab bawa laju la.. tu yang kena langgar!"

yerr.. aku memang suka bawa laju, tp ada timenya okeyh!

oh, sebab aku bawa laju kena langgar la??
orang langgar belakang sebab aku bawa laju??
orang belakang nak berlumba ngan aku ker??
ayahku yg suruh aku drive... skrg nak tunding jari kat aku..

orang yang melanggar hnya bayar 200 shaja..
dimana.. ofcoz tak cukup la..
lampu pecah, blakang kereta kemek, dan sensor reverse pun terkeluar..
mama ku mmg bengang hbis..
ternyata mama ku tak salah kan aku..
tetapi ayahku, menekan kan yang aku drive laju!

aku nak kaji..
apa kena mengena aku drive laju, tp kereta aku yang kena langgar?

bagi aku dia yg laju.. sebab lampu dah kuning time aku lepas traffic light..
dan mungkin Avanza tu pecut.. dan tak sempat nak brake.

aku tak salahkan?? yer i know.!
totally buat aku bad mood hari ni

Jangan cakap hari ni..
masa aku balik raya pun aku hampir jd TOP TEN!

hanya Kal, yang tahu cerita ini..
selepas lepas Tol Sungai Dua..
nak dijadikan cerita... time tu pun hujan renyai renyai jugak..
aku tak drive stream pada waktu itu..
tapi hanya Perodua sahajaa...

yang ni aku drive pandu cermat jiwa selamat okay..
wa mau balik raya maa.. so safety first..
ada sebijik kereta kat depan aku slow gila babiii..
dari aku drive 80km/h.. jadi 40km/h..
lemas slow2 ni..
dah la kereta tinggi menggunung menghalang permandangan aku dihadapan..
yeshhh i dun like!
so, aku gerak ke Lane KANAN untuk memotong kereta ni.. so aku pecut la sikit..
sikit la... siyes sikit...
ermm.. ok saya tipu.. BANYAKKK...
tekan minyak habis.. sampai capai 100km/h, sumthing laaa.. no need to mention..
thenn.. aku terdengar..

BAMM!

BAMM!

BAMM!

BAMMM!

BAMMMM!

MY GODD.. kereta depan dah accident!
aku pun brake mengejut.. selamat takder kereta belakang time tu..
selamat sempat berhenti! mau ketar lutut habis aku time tu..
tercungap-cungap mcm baru hbis lari 200 meter...
beberapa kereta di hadapan.. dah bagi lampu emergency..
aku pun keluar melihat.. samada kena atau tidak.. selamat tidak.. masih jauh lagii...
haihh..
aku pun gerak ke Lane KIRI.. dan mengira kereta yg accident.. ternyata bnyak..

1, 2, 3, 4 ,5 ,6 ,7, 8, 9 !
kalau aku pun langgar?? 10!
FUHH Top TEN!
bagus la..
orang belakang bayar depan,
dan yang depan bayar pada lagi depan,
dan lagi depan bayar pada lagi lagi depan,
lagi lagi depan bayar pada lagi lagi lagi depan,
and so on...
haihh..

pandu cermat k !



bb.
Airarora
22 September 2009

No one can read me..


What's wrong with me..??

I get lonely in a crowd. Everyone is smiling but i make myself left out.
I've got an imaginary shield around me but nobody's ever really gotten through
I keep thinking they're gonna break me free but they never do.

NO

When somebody's knocking. When somebody wants me.
When somebody's trying to love me completely....
I get scared.
Dont know how it works...
will someboy save me?? or will I get burned..?
I dont wanna get burned..
There's a thickness in the air weighing heavy on my heart.
Why can't I just fit in??
Why can't I do what everyone else does??
People come around like a storm when you least expect them to.
For me I run for cover when i should really face the truth...

that is who i am maybe...
13 September 2009

Angin RM5.00

Pada suatu hari,
Aku gi isi minyak pada malam itu di Shell..
kemudian, aku teringat nak pam tayar kereta aku, yg pastinya sudah kurang angin...

selepas habis mengisi,
aku meminta tolong seorang uncle india yg kerja kat situ pamkan..
yerla.. orang kata isi angin tayar mcm tiup belon jer.. konon senangla maksudnya..
masalahnya asal aku isi jer.. tayar kempis teruk lagi ader...
pastu mulalah nak ckp sorang2, aku nih isi angin ker, buang angin?

senang citer mintak tolong jer kat pekerja shell tu..
nampak lenggak lenggok jer.. orang bayar gaji curi tulang jer lebih..hehe

Pekerja Shell : Tayar u angin kena berapa??
Aira : 29psi..
Pekerja Shell : Ya ka?? betulka u punya tyar 29 sja?? kalau meletup saya tak ganti tau!
Aira : (ha? cm soalan maut jer..) ya kott...
Pekerja Shell : U kasi check dulu kat pintu kereta u ada tulis..

aku pun check la.... yerla 29psi.. hishh.. act jer lebih.. perodua jer pun!

hmm.. sambil tengok dia isi angin..
datangla.. seorang uncle india dgn mengayuh basikal ke tempat pam angin aku tu...
terus dia tnya..

Uncle : Sini isi angin berapa ringgit??
Aira : (dia ni biar betul.. tnya aku isi angin berapa?) huh?
Uncle : Lima ringgit cukupka??
Aira : Uncle mau isi angin apa sampai lima ringgit?
Uncle : Saya punya basikal ini la..

aku tengok tayar basikal dia..
wah begitu halus, mmg tak bleh lawan dgn tayar kereta aku..
besar sengenggam tapak tangan tu RM5???

Aira : Free jer kot uncle... first time isi angin tayar ker?
Uncle : Tadakla... saya serius la.. berapa ringgit isi angin?? lima ringgit cukup ka?
Aira : Free laa...
Uncle : Free ka?? apa pasal saya selalu isi pergi sana Mobil, isi angin saya selalu bayar lima ringgit?
Aira : Yaka?? angin free laa.. sudah kena tipu la tu..
Uncle : kamu jgn main-main dengan saya ha..nampak saja saya tua.. saya kasi tnya sama kamu elok-elok.. baik cakap berapa ringgit,saya kasi bayar..
Aira : haiyoo.. free la uncle!
Pekerja Shell : Free *&^%%$ (berbahasa tamil)

dah hbis isi aku blah jer dari situ..
kali ni.. orang tua tu tak hbis2 duk tnya pekerja shell tu.. berapa kena bayar...
perghh.. rm5 bleh isi minyak motor penuh kot..

hadoi..
ini mcm punya orang pun ada...


bb.
Airarora
06 September 2009

Play Your Part, UNICEF!

heeee...
aku agak bangga skali dgn project radio commercial tentang UNICEF bersama Prince Shetaki..

talent.. of coz aku cari.. iaitu 2 orang kanak, anak kepada kwn bapak aku.. yg kebetulan tinggal di Putra Height..dkat saja dgn rumah aku..
well, nasib baik ada jugak org yg aku kenal..
kalau tidak mati aku nak cari talent budak-budak kat sini...
mau jer.. aku nak call bapak aku, suruh poskan.. Fitri dan Afiqah pakai pos laju!
hahaha

well .. thanks to them...
kalau bukan kerana mereka.. commercial kitorang tak cute okay!
mmg agak penat nak layan karenah diorang...
dgn Prince Shetaki.. aku perasan jugak.. berapa kali tarik nafas, hebus nafas..
rilekkksss bulan puasaa..

Prince Shetaki : Sebut Unicef...
Eysha : Unicef!!
Prince Shetaki : "tarik nafas, hembus nafas" UNicefff...
Eysha : UNICEF !! UNICEF!! UNICEFF!!!
Prince Shetaki : Aira, u dtg duduk dgn eysha ni.. dgn u jer baru eysha okay sikit...
Princessity : Eysha sebut unicef lembut2 k... Uniceff..
Eysha : Unicef.

wah... dgn aku jer.. budak2 ni will workin it out! bamm!
hahaha

well.. mmg cute commercial itu..
bila kami dah submit, mungkin kami akan publish..
skrg tak bleh lagi its still PNC...

bila balik, aku ngan kal, share duit belikan KFC untuk diorang berbuka puasa...
ini sebuah kisah yg Prince Shetaki tak tahu lagi...

KFC drive- thru..

Princessity : Eysha, Eizah, nak makan aper?
Eysha : Ermm.. apa2 pun tak perr..
Princessity : Nak marcoroni chezzy tu tak??
Eysha : Nak!
Princessity : okay.. eizah??
Eizah : owh.. nak ayam 2 ketul spicy punyer.. pastu air, marcoroni cheese 1, ngan chezzy wedges.. dah.. eh air pepsi satu!
Princessity : haaa??? eyh.. satu set suda la.. (apsal tamak sgt budak ni, adik dia okay jer)
Eizah : hmm.. ok.. ayam 2 ketul satu set spicy, dgn cheezy wedges..
Princessity : kurang hasam ko eh.. ko tolak marcoroni cheese tu jer eh..

takperla.. beli kanlah jugak... sbb diorang sekali casting.. selalu dpt rm400/rm800..
kitorang mampu bg KFC jer..
ok la..
kenyang jugak diorang nanti..
huhu...

wateva it is, thank you very much KIDS!

bb.
Airarora
01 September 2009

Biodata Saya

Hye...
Nama saya Aira (bukan nama sebenar)...
Saya masih belajar dan berkerja sambilan menyelesaikan masalah yang tidak saya minta hari-hari... yer hari-hari!

Saya amat suka dihujani masalah berbanding dihujani air...
dah jadi satu karier dah...
Karier tersebut mmg lebih seronok berbanding menjadi seorang "Creative Director" sebagai karier anda..
Hari-hari boleh breakfast, lunch, dan dinner sedap2..
hidangan paling famous yg jadi feveret saya ialah "cafigot"
very international okayy.. tak main lah Nasi Goreng Kampung dan Thosai kat mamak mcm korang!

Orang-orang sekeliling saya selalu komplen yang saya kurang happening!
Diorang rimas tengok saya sihat !
Muka i nampak cam sihat terlebih...
Oleh itu, they care to make me feel sick.! Dapat duduk kat "banglo" 4 Tingkat..
katanya.. ada banyak bilik, banyak katil, orang gaji pun banyak nak layan saya..
best kann....?? haih-pening.....!
teringin nak merasa semula..
and yess, i appreciate them very much for being such so sweet.. I love you guys so much!

Bila situasi saya dengan orang lain, berjalan begitu baik...
Boleh pulakkan pergi tembak orang tu.. LOVE PEACE - NOT WAR!
I love them to spoil everything, cuz it make me laugh and its a good intertaintment.
HAHAHA <---- tengokkk setan sudah ketawa! credit to my Master Bedroom housemate!
(nak jadi setan jgn ajak saya okay..nanti saya kena ikat)

Ucapan :

Tolong la ehh.. saya dah banyak penyakit suda! Jangan tambah-tambah...
Jangan nakal2 belanja saya jumpa Dr. Guna lg tau...
NO more kaunseling,nanti Dr. Guna suka main mata ngan saya!
Jangan nakal-nakal layan saya dan kawan-kawan saya macam orang tak "pandai" tau..
We still GOT BRAIN...



XOXO
Wak-luu (^_^)
25 August 2009

why i hate Govt. workers

Aku gi Puduraya beli tiket bas..
tapi aku tak tahu jalan dari tempat aku ke sana...
then, nasib si Shu, sanggup tolong.. so bg je la dia yang drive, aku duk sebelah suda..

Bila dah sampai kat Puduraya tu... Shu parking kat tepi jalan blakang sebuah bas.. dan ada satu kereta J.P.J parking kat atas sudut pejalan kaki (bukan atas jalan) betul2 bersebelahan dgn bas..

Shu : I parking sini ja la.. tepi J.P.J senang sikit.. nanti apa-apa hang ngorat la depa..

Org J.P.J tu dah terjengok2 dah kat cermin kiri tempat duduk depan.. muda-mudala semua..
Shu terus keluar dari kereta pergi nak beli tiket, tp kena tahan JPJ.. tak bg parking kat situ..
then aku dengar la dia ckp kat diorang.. "kejap jer... nak ambik tiket jap..kejaapp jer"
then aku nampak diorang lepas jer dia blah...

skali lepas 5mins cmtu.. dia ketuk tingkap.. aku pun bukakla..

Aira : hmm??
J.P.J: Kawan awak kata tadi sekejap jer, dan awak yg akan ubah kereta ke tempat lain...
Aira : haa?? dia tak kata apa pun..
J.P.J: Yerlaa.. skrg ni awak tak bleh parking kat sini walaupun sekejap.. tengokkk.. orang blakang dah ikut dah..
Aira : Kat mana yg boleh parking??
J.P.J: asal?? awak taknak ubah kereta jugak?? takperrrr... nak raya2 ni .. bleh la kami dapat duit raya lebih.. apa lagiii... (terus ke depan kereta aku)

terus sorang tu cam cabuk pergi depan kereta buat-buat tulis saman la...
bapak panjang mcm buat eseii.. pastu tersenyum2 sengih2..
selamat muka hensem.. cuma gaya ja mcm pelaq sikit.
pastu aku cam nak reverse kereta tak bleh.. sbb ada lahanat kat blakang parking gila rapat..
selagi tu aku tak blah.. si pegawai ni bawa keluar hp.. 1.3 megapixel, buat2 nak tangkap gambar... di mana diorang treat aku mcm ngan aku bodoh gilerr akan cuak bagai dgn diorang..
jap jap... biar saya pose duluu baru snap..

then, aku text shu apa jadi..
dia bg pesanan...

Aira : awak..awak.. kwn kita kata, kitorang parking mcm awak kat atas tu boleh??

terus aku blah..
wahai mangkuk ayun yg tak reti bahasa dan soalan..
aku tanya parking kat mana yg boleh, taknak respon baik2..
I slap u guys on the face, n then you'll know!


bb.
Airarora
16 August 2009

Believe me, I dont want to know..

ya la kan... do you guys know how i feel??
its like I want to stab you soooo many times! lol
I'm NOT that cruel.. looks like i can deal with problems right?
HAHAHA i'm not! i can't deal with most of my problems...
i dont beg people, mostly, i dont!
is that the reason why people keep saying i'm snobbish kind of person?
believe me, I dont want to know...

I dont really care.. i prefer to move on not to think about it every time...
I will not mad to people for a long time..
sometimes, its only takes hours for me to cool down!
But people who knows me, they know,
when i get mad, its only for a while and i'll be fine...
when it's turn to hate, forever and ever i will hate that person.. ( W for example )
The popular among the most popular sentences is
'Everybody in this world are not perfect' we are special in different ways..
"yea i know!"... seriously, even u said that u know human being are not perfect..
u guys still talking bad about the person behind their back!
keep talking and talking.. talking.. talking but did you ever notice that U and the Victims, GOT THE SAME BRAIN AS YOU! so called 'BFF' mostly..
believe me, i dont want to know...

Sometimes, i talk to people using high notes accidentally, i always like that even when i'm joking.. people think i'm being so rude.. seriously, i really dont mean it..
if i dont want to talk with you, I WILL NOT TALK to you from the start..
"omg that harsh! really harshhh!"
oh, I'm sorry, it was a joke.. Not funny!
believe me, i dont want to know...

I was thinking about the word of 'Ludah, jilat balik' hows it work??
believe me, i dont want to know...

One day, i was expecting something good to happen... but i only got the worse thing..
its feel like, i saw a shooting star, then i close my eyes to make a wish.. without thinking that the meteor would hit me in a few seconds! how come??
believe me, i dont want to know...


People get pain easily?? is it? how far the truth is? its base on every individual..
My advice is please dont swallow the pain killer to much! You'll die... i swear! please dont die tragically.. just let the H1N1 virus do their job.. that is why they exist right now! Our teory says, "good people always gone from this world at the young age".. So dont worry if you think that you already act very good enough in this world.. good people die first, and left the evil people to live.. How to know??
believe me, i dont want to kow...

I just have a very good chat with Fin and Keshen at the roof top restaurant! talking about UFO's and Animals thing..damn funny! i really have a very good time today.. It makes me forget about my problems for a while. End with "Frog(s) lover story"
believe me, u guys dont want to know...

I maybe wrote some crap's in this post..
it is just useful for you to figure about it...

tell me about it..

bb.
Airarora
12 August 2009

First week

First week untuk semester baru...
ahaa.. boleh la..
tak boring.. lecturer pun best best..
tapi agak penatla.... balik jer, cuci muka..terus tido..
tido bukan sekejap... kadang2 sampai sembahyang maghrib pun pernah terlepas..

Aku dah terbiasa sgt tido di kala subuh.. dah bangun di kala zohor...
itu time cuti 3 bulan lepas..
sekarang ini.. tido pgi2 buta bangun plak pukul 7pg .. tak sampai 5 jam aku tido..
kelas pagi sampai petang..
pastu mau taknya aku melelong, ckp pun merapu dana.. lembab nak paham cerita Magical Putera Cendawan.. sehingga kena marah pun, aku tak paham apa yg dimarah..
terasa mcm nak berguling kat mana2... nak tido..
time tu.. terfikir jugak.. nak start engine kereta.. baring jer kat sit belakang.. sementara tunggu kelas seterusnya.. tapi mcm malas jer...
nasib la introduction saja.. kalau belajar.. for sure aku malass giler..

skrg ni.. tgh nak belajar tido mcm manusia biasa yg tinggal di Malaysia, bukan di London atau mana2 negara lain..
waaaa... harap aku tak berterusan begini.. rugi jer yg kan ku dapat!

bb.
Airarora
05 August 2009
29 July 2009

Ikan Kap Jepun

Arigato! haik!

Ikan Kap ni mahal harganya... tahun lepas, mama aku beli kan 3 ekor ikan kap jepun..
untuk diletakkan di dalam kolam air terjun di taman rumah.. di bela oleh mak aku dari sebesar ibu jari, hinggalah sebesar tapak tangan...

Pada suatu hari...

Afiqah : Mama! Mama! ikan kap kita dah beranak 8 ekoq ma...!!
Mama : Ya ka?? hoh.. Alhamdulillah baguih la tu... tu hampa duk buat pa kat depan??
Afiqah : Abah ngan Fiqah duk tukar ayaq kolam ikan...
Mama : Huh! satgi semak la kat depan tu dengan hempa.. buat kerja elok-elok sikit
Afiqah : Kami tau lah...

Pada keesokkan harinya...

pukul 12.30tgh hari... oh yeaa.. aku masih berguling diatas katil! tido semula lpas hntar adik aku gi skolah la of coz..

Mama : Ji.. bangun jom.. kita keluaq gi makan.
Aira : heh?? abah pi mana? (dgn suara mengantuk... mata malas nak buka!)
Mama : Abah hang pi ambik adik2 hang balik sekolah la.. Nak pi tak??
Aira : Hmm... nak.. sat bg 5 minit jap.. nak tidoq dulu..
Mama : lekas siap...
Aira : (aku pun sambung la tido balik....)

tiba-tiba...........dlm 3 minit

Mama : Jiiiiiiiii..... wuuuuuuuuu waaaaaaaaaaa (mama ku menangis giler2, dgn memek muka semua siap!) tengok aaa bapak ang buat paa.. depa ngan afiqahhh semuaaa waaaa!! Habis semua matiii aaaaaa !!!
Aira : haa?? ( dari mengantuk terus terang bijik mata..!)

sapa yang mati plak dahh??

Aku pun.. keluar dari selimut dengan berstyle... keluar bilik, lari kedepan..mengekori mama ku.. nak tgk apa dah jd...
Menuju ke kolam ikan... aku peliks..

Mama : Tuuuu... hang tengok... apa bapak ngan adik ang buat! depa bunuh semua ikan aku.. hbis semua mati... kesian haaa kat ikan-ikan aku haaaa! tu laa.. nak buat kerja pandai sgt! habis semua mati!! semalam bukan main habaq kat aku ikan ada 8 ekoq!! last kali.. 8 - 8 ekoq dah bg mampuih buang! sakit hati aku haaa.....!! aku bela dari kecik sampai dah besaq tau tak! (mama ku menangis sedu2 sambil berleter panjang bagai orang mati)

Aira : (aku plak, cam.. mati-mati aku ingat drama orang mati kat tengah jalan ka pa.. rupanya ikan mati ka..) hmm... nanti abah balik.. mama bgtau abah..
Mama : Depa tau apa..! bukan depa yang bela! aku yang duk bg makan.. saja2 aku nak mai depan ni nak tengok ikan-ikan aku berenang, dah tau, depa tukaq ayaq.. sekali tengok.. semua ikan aku timboi haaaaa... (terus menangiss..)

aku pun terus mencapai hp ku, dan hantar sms kat bapak aku..

"abah.. taktau la balik rumah nanti..mak duk mengamuk...ikan dia semua abah bagi mampuih.. tu mak duk menangis.. tak tau la abah.. nanti abah balik kena marah haa..cek taktau.."

Kemudian bapak ku reply..

"habaq kat mak, toksah duk mengamuk, ikan boleh pi beli lain. pi ikut mak ang keluaq pi menyembang kat Uji Fesyen ka pa lg bagus!nak order nasi bungkus tak? "

aku menceritakan.. apa yang dikatakan oleh bapak ku...

and my mum expression was like this...
What?!


Kata kat bapak hang..
SURUH DEPA BALIK MAI LEKAS! AKU NAK GORENG IKAN-IKAN TU BAGI DEPA MAKAN DENGAN NASI BUNGKUS TU SATGI!!


aku pun reply

"Takmau.. mak kata mak nak goreng ikan kap jepun kat abah hari ni.."



bb.
Airarora









28 July 2009

Pontianak sudah pulang!!!

Waaaa...............
siyesli i NO like!
pada pukul 2.20 pagi... sedang aku tengah chatting ngan Putera Cendawan..
aku terdengar pintu rumah di ruang tamu dibuka....
seretan beg!
and i was like!
OH MY GOSH!!
Pontianak itu sudah pulangggg!

of coz bersama si gelap yg totally ugly dari Akon yg lebih ada rupa iteww!
argghhh

Bunyi katil "ngok ngek ngok ngek" lahhh malam ni..
Tampar2...
dan jgn lupa DODOL yg di jumpai pada entry lepas... pasti diorang ada guna.. (aku dan shu dah try on benda.. huiyooo vibrate lg tu!hahaha)
eh DILDOL lah! oopsy.. ntahlarr betul tak betul... jnji korang paham!

p/s: maaf ya kalian, saya budak baru mahu belajar mengenali namanya... hehehe saya tahu pembaca lebih arif dlm hal ni..
aku baru check FB dier..
dier nyer status berbunyi..

" KUNTILANAK was in my dream last nyt.. nt really scary though but her face looks lyk sum1 "i knw but i dnt wnna knw" buhahahhaha. shyttt maybe i jz too much starin at her picture.. yeaaa i admit dat last nyt i was starin at her profile picture too long thinkin how round n scary her eyes is.. LOL "


dierla tuu.. saper lagi.. teruk dri kuntilanak kot! mahu sajer aku, dia duduk diam2 di seberang sana.... haih

btw! dh ada bunyi daaaaa..
ni yang aku tak sukaaaaaaaaaaaaaa! bicth la!


bb.
Airarora
25 July 2009

Well......

What do you think about my new layout???

banner cantik kan?? pedang tu ada makna okayh...
ader class....
hehehe

ermm.. yg lain jgn komen2 k.. yg banner shj..!
hahaha

p/s: putera cendawan angkat kening suda... cabutt....!!


bb.
Airarora

Shopping...

Say what?
shopping laa....

owh .. just nak bgtau.. hari ni.. 10 baju kurung ku beli...
tak beli la... my mum belikan...
wahaha...
bestt kalau sakit2 ni...
ramai orang kesian... hehehehe


bb.
Airarora
17 July 2009

~ 18-SX ~

Hp aku seperti biasa...
problem dgn servis MMS dan GPRS...

Si housemate aku hantar MMS...
apa yg dia hantar, tak tahu la..aper bende..
tak bleh nak buka, kena tggu password tgk kat internet..

so, baru-baru td, aku menerima MMS itu, jadi aku terus buka internet..

MAK DATUKKKK terkejut keturunan Ungka + Babun + ??? = terbeliak biji mata...

apekah benda itu ea??

"CON-NECT" yang tipu punya...

diperbuat daripada getah.. yang panjang gilewww..
bleh plak caption kurang hasam dari housemate aku..

"I JUMPA DALAM TOILET M***. hahahhaha!"

yang dier tu rajin sgt masuk bilik minah tu asal huh??

cmner pun ia tetap membuat aku gelak bagai nak mampus..
mana taknya.. aku baru lepas pembedahan..
sampai sakit habis perut aku..
siot betul!

aku nak upload jer gambar itu kat blog aku ni..
kang orang kata itu aku punya lak...
tak paseiiii aku!


bb.
Airarora
14 July 2009

Die??

i want to get rid of this problem....
my life will totally change after this.. =(

I'm in VIP ward...
its really suits as i'm a VERY INNOCENT PERSON.
before that i was in other ward, shared with a chinesse aunty(age around 55+)..
i dont really know whats is she suffering...
i was like want to take a nap as i just ate the medicine...
she keep coughing,vomit and sneezing so loud.. disgusting okayh...
i just can say "ewww.. yucks..eee" in my heart.. but i still keep crying, till i hiccup..

and guess what.. she complained to the nurse and the doctor infront of me that she cant sleep because of ME!

"itu budak pompuan depan katil saya talak tahu mau benti menangis ka..? manyak bising ooo.. saya mau tidok pun manyak susah.. kasi tukar sama dia masuk wad lain lah ini macam!" that aunty keep complaining to the malay nurse..

(cuba fikir kuat mana lah sgt aku menangis, berbanding dia itu yang asyik muntah hbis segala gelema.)

then the nurse came to me...
"adik, kita tukar ward mau?? orang tua depan tu dah mereng.. pening kepala akak.."
i was just like okayh..
then my dad just put me into VIP ward... so i will not disturb the other patients to REST!

After that, i've got a counselling session with Dr. Guna..
...
what he said??
Dr. Guna : Aiyooo.. why ur eyes so red.. cry a lot huh? calm down..calm down
Dr. Guna : Ur bestfriend name is Khalid?? boy?? owh,you know when i was young, i got a bestfriend also, but she's a girl, now she is my wife.. hehehe
...

Dr. Guna : Do you know why this happened to you? because you live in unhealthy life..
do you??
Aira : hmm??
Dr. Guna : I heard you are studying in KL right... what is your activity everyday after your class...?? shopping?? going out with friends?
Aira : yeah..i do, sometimes..Most of the time i just stay at the house.
Dr. Guna : Okay, but in your case, you have to go out more.. u sit all the time. thats why..
Aira : Noo lahh...
Dr. Guna : Hey, i'm a doctor, and i know whats going on.. ask your bf to take you out more..okay? i you dont have one.. ask Khalid..

...


"Be a VEGETARIAN !!" said the doctor...

i was like "WHAt?!"

The doctor add :-
You must eat 70% of fruits or vegetables....
Eat soup and porridge.. dont put pepper or anything spicy..
and then no more snacks, and carbonated drinks.
You must follow my advice for about 2 - 3 months after the operation! Is that okay? *smile widely

you know what i do? i began to cryyy!! loudlyy.. and I cant even said a word..
on that time the doctor snap his forehead... and said to the nurse
"send this girl to Dr. Guna again.."
and the doctor walk away...

yeah.. counselling! AGAINN!!

P/S: Fitri cook a burger for me, by himself ! Sweet kan my lil' bro..

bb.
Airarora
13 July 2009

Afraid that this is the last one..

Hope everything will be okay.. even i really scared to face the truth..
i have to go by tomorrow morning..
to be in a big building, where there was a lot of people will take care of me..

i will just stay on bed, staring at the ceiling, looking through the window for the whole day...
waiting for my result that will affect my life.. wondering what stages i'm in..
i could be okay - i could be not
what i hope is, i'll be back to see my friends
tears droping from my eyes when i look at my friends pictures..
the pictures we had before... and also videos...
its the memories that will not fade...

i have a good life with peoples around me...
hanging out together...
having fun together...
i wish i could do it again..

I swear i cook for myself more, for people i love... and no more spicy food !
but if i could not make it.. i'm so sorry.

I'm really sorry..

A message to Prince Shetaki :

I hope, we can hang out together...
gossiping together..
that what i'm wishing for every seconds..
trying my best to get the waffle chocolate and ice cream... (^_^)
you are my best friend for ever...
and i'm happy to know you..
a lot of great thing we do together..
i'm just happy.. =)
forgive me for all my mistakes that i've done..

text me yea whenever u free..

forgive me to all my readers...
my stalkers.. or who ever...
i might saying something bad here... no hard feelings okay..

for whatever will happen, just move on.....
but please keep me inside..


bb.
Airarora
11 July 2009

Kembali Ke Sekolah??

Orang cakap, bila kita dah habis zaman persekolahan...
kita akan mempunyai keinginan untuk kembali ke sekolah semula..
ek??

soalan : Jika aku diberi peluang untuk kembali ke sekolah, mahukah aku??
Tidak sama sekali... buat pa??

why???!

Cerita di waktu Tadika atau Kindergarden

Bila dikenangkan...
aku seorang yg suka duduk berseorangan di atas tangga rumah Tadika... melihat budak2 lain main di tengah-tengah panas.. aku tak ikut main, aku tahu nanti aku kena buli..
cikgu-cikgu jer bnyak layan aku.. bertanyakan macam soalan..
aku pun lurus bendul menjawab segala yang ditanya..

Di waktu tadika, aku sedaya upaya bermegah-megah dengan kawan sekelasku..
terutama skali....
BOtol air dan Kotak Pensel... huh..
saper lagi canggih.. dia la menang... kawan-kawan aku suka sekali jeleskan aku..
Kawan : wei, tengok botol air kite, lawa tak? semalamkan kite gi parkson ngan mama kita, mama kite belikan... cmna?? canggih tak? boleh pusing sini, pusing sana.. lagikan.. papa kite bg hadiah, die beli pencil box warna pink kat kuala lumpur.. cantikkan?? haa.. ey jangan pegang!! nanti rosak kite report kat mama kite..

Aku : sori.. hmm.mlm ni aku pi ngan abah aku beli lg cnggih dari hang punya... jgn jeles!

bila pulang ke rumah.

Aku : Abah, nak beli botol air baru ngan pencil box!
Abah : Yang sekarang ni pakai pi mana??
Aku : Owh, la ni ada fesyen baru keluar.. kawan dah pakai...
Abah : Satgi abah pi beli...

tetapi sayang.. bapak ku terlupa belikan botol air, tetapi pencil box sahaja...
oklah, pandai2lah aku esok.. memang canggih bapak aku beli..

Di kelas,
Kawan : Kata nak beli?? dah beli dah kerr??
Aku : Dah.. ni dia.. haaa.. bapak aku beli taw.. mahal gila ooo..
Kawan : Apa ni weyh pencil box "Power Rangers" ?? eeee.. tu pencil box lelaki la... takda orang pakai laa... orang beli la barbie ker.. bunga2 ker.. baru la perempuan!
Aku : Lelaki ka?? ermm.. takpalah.. cantik pa.. ni ada power rangers pink.. ok lah!

sedeyh oo... benci aku ngan kawan-kawan yang suka menunjuk-nunjuk..
arlowww..azirahh.. saya sudah kasi cakap sama saya punya am'ma, dia kasi sama saya bawa itu botol kicap esok! apa macam? ada canggih???

Sekolah Rendah

Sekolah rendah, pada hari pertama, bapak aku ajar aku, bagaimana nak survive pada waktu rehat...
dia bagi aku 30sen, suruh aku gi beli air.. aku pun gi la beli... orang lain berebut.. aku pun berebut la...
masa darjah satu, di dalam kelas, aku disukai cikgu Bahasa Inggeris.. dia sering memuji aku di hadapan kelas depan2 budak2 kelas aku..

Cikgu : Tengok semua, tulisan dia paling cantik, semua kerja saya sentiasa siap! oleh itu saya akan hadiahkan sebuah komik untuknya nanti.
Aku : (berdiri dengan bangga....hehehe)

bermula pada hari itu, aku bersemangat nak masuk kelas cikgu itu.. kerana aku nak dpt komik... tapi tak dapat-dapat lagi sampai la sekarang..
tipu punya cikgu!

Akhir tahun darjah 2, aku teringin sekali nak jadi pengawas..kerana baju pengawas mmg cantik.. pada waktu itu peluang untuk menjadi pengawas di buka oleh cikgu pengawas, aku pun beria-ria nak jadi pengawas.. tetapi cikgu itu buat tak tahuuuu jer..buat2 tak nampak aku ini yng sedang mengangkat tangan.. sehingga berdiri atas kerusi.. smpai akhir.. dia buat tak tahu, dan terus keluar kelas, selepas mengambil nama pada murid2 yang berminat.. huh, agak malu la, kawan2 kelas aku nampak aku punya megah angkat tangan tapi tidak dilayan.. aku balik, aku nangis laaa.... aku bgtau mama, aku bgtau abah.. tetapi berjaya di tenangkan aku..

Darjah 3, aku sudah mula pandai berdendam, ada sorang budak perempuan ni.. oh si Wanie yg berlagak konon anak cikgu, dialah yg berkuasa, siyesli membuatkan aku menyampah gilerr dgn kelakuan dia yg lagak innocent! i dont like!

Disebabkan dia pandai, dan aku plak pandai cakap sampai ke darjah 6 aku sekelas dengan dier! dia menjadi favourite student kepada Cikgu Pengawas, iaitu cikgu Sains dari darjah 4 sampai lah darjah 6, empunya badan bernama Rogayah, pada zaman sekarang, tak main dah nama tu... dia sikit2 report kat cikgu gayah ni, kata aku itu ini...
aku tak suka sgt2 kat cikgu gayah tu.. dan dia pun tak suka ngan aku..
setiap pagi masuk kelas.. confirm muka mcm tepung gombak... lipstik merah "ang ang"..

Wanie : Huiyoo.. cikgu cantik la pagi ni!
Cik Gayah : Alah.. biasa-biasa ja...hehehe

Wah.. kaki bodek betul.. muka cmtu pun bleh kata lawa, i have no idea la.. atau dia pun suka gaya make up mcm tu..
perangai hodoh giler kot cikgu tu.. kutuk cikgu2 lain, then cakap main lepas jer...
Baik- baik naa... kami pun ex-xtudent Cikgu Gayah tau!

bila cik gayah marah aku, ini panggilan wajib yg diberikan padaku "anak orang kaya"
pantang nampak aku bersuara sembang2 dlm kelas dengan kawan sebelah aku, mmg kenalaa...

Cik Gayah : Kamu ni, mentang mak bapak kamu kaya, kamu ingat ni sekolah kamu?!? jangan nak berlagak anak orang kaya dalam kelas saya..

pernah sekali itu pernah diserang oleh bapak kawanku, kerana mulut, badan binasa. kerana dia kata kepada kawan ku yang agak slow belajar..
Cik Gayah : Nih kamu ni apsal otak lembab sangat?? bpk kamu bg makan duit haram apa hah?!

well.. kami masa itu baru umur 11 - 12 tahun.. manala tahu nak balas balik... menangis sampai balik tahu laa...
nak masuk darjah 6.. merupakan peristiwa yang paling tidak dapat ku lupakan...dengan cik gayah ni.. iaitu masa pengumuman kelas..
turun kelas ker??
atau stay kat kelas A ?? iaitu kelas generation ku dr drjah 4..
dierlah... yg bacakan nama satu persatu

Cik Gayah : Fatin,...Fazli,....., KELAS A.. tahun depan.. Sita, Aishah.. kamu KELAS B.. tahniah yerr...
Aku : cikgu, saya??
Cik Gayah : Hmm.. nama kamu?? tadak kat sini.. Kamu nanti diberhentikan dari sekolah!

semua budak2 kelas aku, tengok aku.. wah.. air mata dah bertakung..tahan jerr..
aperla aku dah buat?? geram giler aku time tu..
sampai jer rumah... aku menangis guling-guling haa.. sampai tak berdaya nak ckp!
aper lagi.. bapak aku pergi terus sekolah, tak jumpa cikgu tu, terus tanya guru besar..
apa sebab aku diberhentikan?? Guru besar pelik... aku kata.. Cikgu Gayah bgtau!
rupanya, dia tipu aku kot.. aku menangis lagi depan cikgu kelas aku, sampai cikgu pujuk2 aku...ahaa cikgu gayah tu.. mmg jeles ngan aku la..

Nak masuk sekolah menengah, aku tak pilih awal2.. aku tunggu semua kawan dah confirm
sekolah yg diorang nak pergi.. pastu aku gi check sorang2.. terutama sekali.. Si wanie gampang tu..aku taknak sama sekolah dgn dia..

Sekolah Menengah

sekolah menengah, yes.. aku dapat menjadi seorang pengawas.. rupanya cikgu english aku, cikgu pengawas.. huh.. barulah aku dapat merasa dunia diberi perhatian aku menjadi favourite student dier hinggalaaa.. form 3..
why form 3 jer?? form 4?? form 5??

ini cerita dier.. masa form 4 aku ada krisis sikit..
iaitu.. aku bergaduh gila-gila-gila dgn kawan baik aku... "tripple gila" la senang!
orang kata kalau sekolah perempuan saja, perempuan semua cm buas sket..
oh yer la kan...
gaduh cmner ek?? woo.. tak main la gaduh mulut ja..
ni semua tangan jer naik..tp kaki tak naik la.. cmner pun kemenangan selalu berpihak kepada ku.. sebab aku pengawas, dan cikgu lebih percaya kepada aku... lagi laa diorang taram dendam kat aku.. tapi its ok.. kami tak gaduh lama-lama.. kami berbaik jugak semula..
kemudian.. dua-dua orang kami stuck into a great-great-great problem.. "tripple great" la senang!
kitorang satu group terlupa nak bawa buku latihan perdagangan yang patut kena hantar pada hari itu... waa.. mau mengamuk cikgu tu... dia kira tak cukup, lagi 10 buku tak ada.. aa.. geng2 aku lah tu.. pastu ada sorang budak cina ni.. pergi mengaku dia tak hntar buku...

"cikgu, saya tak hantar.. minta maaf cikgu.." sambil menundukkan kepala..

mau saja.. kami semua nak melangkah kehadapan nak mengaku tak hantar... belum sempat nak angkat kaki....
KURANG AJAR!! KENAPA KAMU TAK HANTAR?? MAIN-MAIN DENGAN SAYA, SAYA HANTUK KEPALA KAMU SAMPAI TADAK RUPA!! LAGI SAPA LAGI??!

fuhh.. dia tengking memang bergema, muka cikgu ni ala-ala mami.. mata besar, siyes besar lg dari aku tau.. hidung pun tajam mcm pisau lepat..
mau dia tengking mcm tu.. sapa berani nak keluar?? uish.. pikir sepuluh kami semua ni.. semua hanya pandang memandang kat aku, paham la.. memek muka memberi pertanyaan..
"apa nak buat wey??"

adoii.. tanya aku, lagi la aku tak tahu, aku pun ketar lutut... tp aku la langkah keluar dulu.. diikuti 8 orang lagi.. waaa.. nak tahu apa kami kena??

dia tolak budak cina tu ketepi dengan ganasnya... dia tendang kelapan2 meja sampai terbalik.. pastu lagi sikit dia nak tampar muka kami satu persatu.. aper dia kata??
uish.. private confidential!
mau kena demerit sampai 30 markah.. termasuklah aku.. waaa
dibawah akta.. melawan cikgu..
biler masa kami melawan cikgu?? bukan dier ker lawan kami? tolak habis meja baling buku ala-ala WWE ! disebabkan, semua salah faham ini tidak dapat diselesaikan.. sampai mengheret satu sekolah.. aku dah jadi tension gila-gila..

So.. bapak aku tukarkan aku ke sekolah lain.. aku tak jd pengawas dah di sekolah tu.. walaupun di offer lg.. tp taknak lah.. dah fobia aku.. jadi la student biasa..
sekolah yang baruku ini, majoriti pelajar india, cina, tetapi melayu boleh kira pakai jari..
kelas aku 6 orang jer budak melayu, boleh dikatakan satu tingkatan.. haa.. sikitkan..
senang la sikit.. kawan ngan lain bangsa lagi best..
selama 1 tahun 1/2 ...
aku kat sekolah tu, aku dapat menamatkan zaman sekolah aku dengan jayanya tanpa sebarang masaalah..

Aku : Cikgu, apa pendapat cikgu kalau saya sambung form 6??
Cikgu Hilmi : Buat pa nak sambung Form 6?? nak pakai baju sekolah lagi? baik belah ja...
Aku : Yer tak yer kan cikgu....

Sekarang
sebab itu lah.. sampai sekarang aku sudah berada di campus hitam yang so called as a university iteww..

Based on the story above, that is why, i would never back to school !!
everything is because of some of my Teacher's ...

apsal ngan muka korang??



ada penat baca kah??


bb.
Airarora
03 July 2009

Why women have breast?

video

bb.
Airarora

Bukan KUASA anda..

Benda ni dah berlaku dlm beberapa hari lepas...
cuma baru hari ini aku berkesempatan nak menulis, serta memberi nasihat semula kepada seseorang di blog aku ini..
Setahu aku dia merupakan seorang yang selalu baca blog aku dulu sebaik sj aku update...
well, tak semestinya dia orang pertama.... kan???

Ceritanya begini,
aku ini seorang yang jaaaarang sgt on9 MSN...
kalau online pun.. kadang aku hanya biarrrrr..
well about this guy, aku pun jarang la chatting ngan dier ni.. layan dier jer..
sebab dia belajar satu uni dgn aku.. semenjak2 cuti ni, lama jugak kitorang chatting..
sehinggalah....
dia mula bertanyakan soalan peribadi...

who ? why ? what? semua dia nak explanation...

disebabkan aku ini seorang yg tak suka menjelaskan terlalu banyak.. aku pun.. biarrr dia menaip sorang2.. dan terus mengalih perhatianku ke TV...
kemudian.. terpandang MSN aku berkelip2.. aku pun langsung baca apa yang dia tulis..

GUY : boyfriend u yang rambut perang panjang2 tu ker??
Aira : Taklah.. tu manager i lah....
GUY : Owh... i slalu nampak dier ngan u kehulu kehilir kat campus... kenapa eh?
Aira : (bnyak tnya lak mamat nih.. start sini aku biarkan saja dier..)
............
.............
.............
(Bila aku membuka chat box)
GUY : Hmm... taknak jawab takper...
GUY : Tapikan i nak tnya la.. why semua kawan-kawan u i tgk bnyak jer lelaki??
GUY : Semua lembut-lembut plak tu..
GUY : Takder kawan perempuan eh?
Aira : Owh i mmg bnyak kawan lelaki..... lelaki jer bleh buat bestfriend.. i bukan takder kwn perempuan, aderrr jer.. tapi most of them not my type larr..
GUY : Oh... kerrr orang perempuan yg takut nak kawan ngan u? mana tahu kan u ni Lesbian ker... pulak tu hang out dgn geng2 gay... cubala skali skala hang out ngan i yang confirm straight nih..hehehe

(aku dah mula membara...)
Aira : EH.. u ni kan, ada problem ker?? lembut ker lembik kerr.. walau sekali pun at least diorang tak mcm u okayh.. tah pa per datang nak kondem2 hal orang.. gi maen jauh2 lah!
GUY : eh.. rilek laa.. u nih... bengang ker?
Aira : Huh? yer lahh... bengang kat kau la bangang!
GUY : alalala... ok2. yerla.. its like sumthing not right laa.. bila tgk pretty girl like you hang ngan org jenis cm tu!
Aira : Heh! you said i'm a lesb. so what?? if i'm with gay's, shemale's (also gay) that's not your problem.. because why??

YOU WILL NEVER FOUND ME WITH YOU ON YOUR BED!


Yes i said so...
urghhh..
and then,
macam k*mak say sory watever... then keep going give me advices..?
huh.. saper kau nak ajar aku??
and yeah.. stop stalking me okeyh..(sbb kau mngaku)
kau ckp ko "straight"... straight mcm tiang ke per?
anyway.. yesss semua kawan aku lelaki lembut...
in ENGLISH we say GENTLEMAN..
ada paham ka?? and Google the definition of GENTLEMAN.
and then go to ask.com , and just ask, what are you??

p/s: it was a very nice to MAKI you here... (^_^).
~tata


bb.
Airarora
27 June 2009

Rest in peace for "Wilson"




I've received a text message early in the morning last 26th June from an unknown number...
"Hi,im Wilson's bro. just 2 inform u that wilson pass away yesterday morning if there is anything u can call this hp, i'll b using, sorry for this late msg."

i wondered who's number is this? and which Wilson??
i asked all my ex-schoolmate friends about it.. but none of them know who is Wilson...
the only wilson that i know is my very close junior in St. Theresa's high school.
but i said to myself
"huh? couldn't be him.. he is just form 5.. and i dont think he have my numb"

even my uni-mates, no idea which wilson...
so i tot that as wrong numb..

and then just know..
i walked to "little emo lyfe" blog.. and read her entry about "W.I.L.L.S.E.R.N"
I look at the picture.. he is like someone i know.. look soooo familiar..
he looks like my ex-junior in St. Theresa's School...

on that time, i was like...
"Shit! this is couldn't be him.." my heart beat so fast...
so i ask my younger sister...
and she said "yes, one of St. Theresa's student pass away.. his name is Wilson.. everybody crying.. he coma bla..bla... bla..."
then, i shout at her " WHY DONT YOU TELL ME??!"

Then i check my friendster that have been long time i never log in..
then there is a testimonial waiting for approval by ALTO. it was from Wilson
saying

ALTO
"oit.....ingat aku x?? akku rasa and dah lupa dah la....~"

omg... hmm i cant reply to him anymore now.. he's gone...
even he is a chinesse he is a very good boy and junior to me..
he is very talented in music playing guitar/bass.. everytime we have any carnivals.. he with his band will perfomed. with my other junior Daniel, and Rahimi...
we always sat together.. and teased everybody...
he is friendly and easy going guy.Daniel, Admond, Wilson

before this we contact each other through friendster..

so now..
i hope he will rest in peace..
and he is always be remembered..
*sigh

bb.
Airarora
23 June 2009

H1N1

Perghh.. ada orang telah mengingatkan aku pasal virus H1N1 nih...
naik ketar lutut plak ...

remiders to all Local LIMKOKWING STUDENTS!

korang jangan la sesedap hati menikmati cuti anda, sebelum melangkah ke semester baru..
hehehe..
apakah korang perasan yang kebanyakan student interNATIONAL..
dah balik ke kampung halaman masing2.. dan kemudian akan balik plak ke Malaysia???
huu.. alamat kita semua kena pakai penutup mulut sebagai langkah berjaga-jaga..
anda boleh dapatkan di farmasi yang berdekatan okeyh...
(yang kal duk gelak2kan sorang perempuan india pakai benda tu kehulu kehilir kat Lab)
lepas ni kita plak pkai eh?? hmm..

pak-pak hitam yang tak spot tu dah la berlambak kat tempat kita..
area sunway! (mengingatkan aku kepada perempuan indon kat rumah aku tuh.. shitt lah!)

watever it is...
just stay away from... from... from.. H1N1..!

bb.
Airarora
19 June 2009

Dari kecik2 sudah ready...


Hari ni..
hari yang agak menyeramkan.. dimana rumah aku dilimpahi air terjun!
urmm.. bumbung bocor la!
Tangki dah pecah.. dan kami satu rumah kelam kabut mencari tukang paip...
call tungkang paip itu tak boleh, ini tak boleh... ada yang kena tunggu sikijap...

"lu tunggu sikijap bolehka? petang nanti tengokla dulu wa boleh mai ka tak.. okey aa?"
kata tukang paip

uih.. tak bleh2.. sudah teruk! dan mmg teruk...
kami nak skrg...
tmbh dgn leteran mama aku...
pom pang pom pang memarahi bapak aku sbb menangguh kerja paip itu sebelum ini..
oleh sebab bapakku tiada di Malaysia.. kami yang berada di sini.. naik tension!
kerana kami tidak bersalah.

Akhirnya selesai jugak masalah selepas dibantu oleh jiran..

malam itu, aku bermain dgn adik aku MONOPOLI...
wah.. banyak tanak dia beli..
bila sampai di tempatnya..

Aira : Fit, nak buat apa2 tak...?
Fitri : ermmm.. jap! erm.. Nak
Aira : Nak buat apa?
Fitri : Nak buat dua biji rumah! satu untuk aku, satu untuk bini aku. Senang! kalau bini aku nanti complain bumbung bocor ka pa.. aku bleh lari pi rumah aku.
Aira : Gulp! (dia perli mama....)


Selepas bankrap dengan permainan itu.. aku pergi mendapatkan mama aku.
aku menceritakan plan adik aku tadi...
ini jawapan mak aku..

Mama : Kurang hasam punya budak !
14 June 2009

Hitam itu Sport !

Pada suatu hari.......


Min : Weiii, hang ni semakin hari aku tengok semakin hitam! selalu berjemur ka??
Apai : Awat tak hensem ka kalau aku hitam??
Min : Hodoh ngat aihh.... toksah perasan!
Apai : Ek eleh... wei Aira, bgtau aku, kereta ang warna apa??
Aira : Hitam... awat??
Apai : Awat ang beli warna hitam?? awat tak ambik warna putih ka pa?
Aira : Cantikla... nampak Sport ngan Smart sikit...hahaha
Apai : haaaa... dengaq tu apa Aira cakap.. HITAM itu Sport dan Smart!!
Min : durhh....



p/s: Why you dont want to become my boyfriend???
is it because i'm BLEKKK!!?? BECOZ I'M BLEKK?? hahaha

bb.
Airarora

Kalau CANTIK shj....

Ini ceritanya....
Lokasi : Kedai DVD berdekatan

Hari Pertama (Usha DVD)
A itu aku..malas nak tulis panjang2...

A : (berjalan ke kaunter..)
Boss : hello...
A : (senyum saja.. sambil usha sekeliling)
Boss : #@*&^%$....(bercakap cina)
A : (melihatnya dengan muka blurr..)
Boss : haa?? Owh sorry.. saya ingat u cina...
A : hahaha.. ok
Boss : Mau cari cerita apa?? pilih2...


Hari Kedua (ranking)

A: Uncle ini rank apa??
Boss : Owh ini cerita mana banyak laku punya dari number 1 sampai 12..
A : yerker laku..? best ker??
Boss : Best punya.. ini bukan main2 letak punya.. semua ni feedback dari customer.
A : Owh... Kalau tak best??
Boss : Kalau tak best angkat mai tukar.. saya kasi sama u..
A : hmm.. OK


Hari Ketiga (COP)

Boss : ini haa... skali u beli DVD satu.. saya kasi satu sop.. cukup 10 cop u boleh angkat satu DVD free..
A : owh Ok..
Boss : Ni u beli 2 DVD, saya bg u dua cop la ho...
A : Haa?? apa dua cop saja uncle... kasih la lebih satu atau dua cop lg ka..
Boss : Apa pasai??
A : Pasai... saya kelmarin pun ada beli satu DVD ma... mana aci oo uncle buat hari ni baru dpat cop...
Boss : Okeyh2 takpa.. saya bg u saya punya sign (tandatangan) kat sini...
A : apa sign.. saya mau cop la..
Boss : Tak apa.. ini haa.. saya punya sign paling susah mau dapat ooo..
A : Motif bagi u punya sign??

Hari Keempat (minta tukar)

A : Uncle, cerita haritu uncle bg kata konon best! tarak best pun... tipu sama saya ha?
Boss : Aiyoo.. ini movie2 semua saya tadak masa ho mau tengok.. semua feedback dari customer sj.. takpa mari.. saya angkat kasi u tukar..
A : 4 movie saya mau tukar
Boss : Okeyh, u punya pasal sebab cantik saya pasti bagi tukar...
A : Kalau tak cantik tak bleh tukarla??
Boss : Bukan! sbb kalau orang tengok ada manyak perempuan cantik datang sini beli, kedai saya manyak ong o... nanti ramai orang ikut sama dtg beli sini...
A : mcm-mcm la uncleee....
Boss : Setengah orang mcm itu what...

Hari Kelima (Apa cerita baru??)

A : Uncle apa cerita baru ada??
Boss : Cerita apa? ini semua di ranking..bagus2 punya
A : Selalu saja uncle kata bagus.. tapi tak bagus pun...
Boss : Kalau tak bagus angkat kasi tukar la.. saya bagi sama u...
A : Lain kali uncle, duduk2 saja ni.. uncle try la pasang movie... tengok baru tau mana best.
Boss : Saya tengok ini cerita saja.. (sambil menunjukkan DVD itu)
A : (Porn Meyh?? sialan orang tua nih) owh... itu cerita buat apa.. takmau la, lagi tak best!
Boss : U tak tgk lg..mana u tau tak best! u ada kenal itu Maria Ozawa..?
A : Pornstar la kan..?
Boss : Ya.. fuhh.. manyak cantik owh dia.. muka macam ala melayu2 sikit..
A : hmm...(Perghh ..mampus ko lah!)
Boss : Cerita macam ni saja saya bleh kasi recomend sama customer mana best..

bb.
Airarora
13 June 2009

Cincin anda ketat??



So not nice.. kan???
(T_T)


hahahhaa larikkkk...


bb.
Airarora
12 June 2009

Dont TEXT me!

Whatever it is... Dont text me! i only accept call!
huhu..
bukan nak ngada2 eh hp aku buat hal tak bleh send message, iaitu ia akan pending kat outbox!
so call shj okeyh!


aira: Abah, sorry mesej tak bleh balas.. len kali call ja..
abah: Awat, apa problem plak...?
aira: Ntah, kena virus kot!
abah: Reset tgk..
aira: Dah, still sama ja...
abah: Hmm. ok campak masuk longkang! =D
aira: haa????
abah : la ni duk aim model apa plak?? nanti kita beli baru..
aira : owh ok...


wah.... bukan main gembira aku. nak hp baruuu..
ngee..

bb.
Airarora
11 June 2009

Pengemis

Cerita ni tak baru tak lama.. tapi everyday happen!

aku selalu gi dinner dkat area2 Sunway nih ngan kawan-kawan aku..
kerang bakar...
ikan bakar...
semuanya bakar2...

Dalam tengah syok2 makan.. bergelak ketawa bagai tak ingat dunia.. tiba2

"assalamualaiiikOmmm!" budak perempuan kecil berumur likungan 8-9 tahun memberi salam... dia memegang sehelai kertas ditangan. Dan yang bersamanya adiknya, dan ibu atau neneknya...(ntahla... tua dah). nampak muka jer dah paham..minta sedekah of course!
so on that time, duit agak masyuk! aku bagi la RM2 dah yang lain buat bodoh... huhu then terus sambung menyembang....


untuk kali kedua aku ke restoran itu lagi... makcik yang sama dtg meminta sedekah kat tempat itu lagi.. kali ni aku tak bagi.. aku menggelengkan kepala saja dgn senyuman (sedekah jugak tu ok!).. reaction dia, menarik budak 8 tahun tu, dan memandang aku seolah-olah tak puas hati, aku tak bagi duit! dalam hati, aku dah naik bengang tu sia... tambah kawan2 aku pun perasan memek muka dia kat aku time tu... huh.. pantang aku orang mengerling camtu! cibet tol! then, sambil aku makan, aku perhati makcik nih duk pergi minta kat meja2 lain.. ada yang bagi..ada yang tak bagi... yang bagi, dia buat muka sedih ucap terima kasih.. yang tak bagi..terima kasih pun tadak!


Kali ketiga, aku datang lagi mkn di situ, still masih ada lagi mak cik ni datang.. "bapak hari-hari dia datang sini minta sedekah!" aku ckp kat kawan aku. Siyeli, sejak dia action ngan mata dia konon nak lawan ngan mata aku.. aku dah tension, dah very annoy, diorang dtg duk meminta2 dan tunggu sampai kita bagi di tepi meja... kali ini juga, aku masih menggelengkan kepala.. tapi tak pandang muka dia! hmmph! pastu this time aku perhati tingkah lagu dia sampai habis.. sampai kat satu meja nih, ada satu keluarga tengah makan.. bagi Rm5 kat dia.. then, bagi ayam sorang satu kat budak2 tu.. yang ni.. dia senyum lebar gilerr.. ucapan terima kasih tak sudah keluar dari mulut dia... dapat RM5 kan.. banyak gak tu.. lepas habis aktiviti dia mlm tu.. aku melihat dia jalan ikut laluan belakang, aku melihat dia nak kemana pulak dia lepas ni.. dia jalan meninggalkan budak2 tu kat belakang dan pandai2 la ko melintas.. wah! bukan main time minta sedekah kat orang dia pimpin dan gengggam tangan anak dia mcm sayang giler.. bila duit dah dapat.. dia lantak jer kat budak2 tu... WTF!
Sindeket ker per nihh?

aku balik, aku cerita kat housemate aku, dia ckp maybe sindeket. dan dia suruh aku interview tengok satu hari nanti ngan makcik ni.. huhu

agak2 aku nak buat tak??


bb.
Airarora
06 June 2009

The Beautiful ROad!

Very Nice...


Baby One more time!

Give me the evil look!

01 June 2009

TAG by ~Ema~

5 names that friends call
- Ji - Nama panggilan oleh Mama aku jer..
- Airarora - Kenalan yang ingat itu nama aku yang sebenar...
- Ira - Nama panggilan waktu muda2 dulu.. hahaha
- Aira - Nama panggilan yang sekarang kenalan2 aku guna..
- Princessity - oleh geng2 bloggers..

5 most important dates in your life
- 5th March - Mama Birthday
- 9th March- Daddy Birthday
- 21st September - My birthday - raya ni is my birthday.. hehehe
- 12th May - Birthday Boyfriend Contract aku.. Prince Shetaki.. hahaha
- 31st August - MERDEKA!!!!!!


5 things you have done yesterday
- Withdraw RM30
- Beli Buah Laici.
- Kemas Bilik sambil makan McD
- Study Islamic studies - bajet bleh jawab arrr...
- Dancing SUPER Villans

5 ways to be happy
-Shopping kat Body Shop
-Makan banyak2
-Dengar Lagu Britney Spears and The Corrs
-Tangkap gambar banyak
-Main Photoshop!

5 gifts you would like to receive
- Teddy Bear tinggi 3' kaki
- Set Make up Body Shop/Maybelline NY
- Bunga Ros Putih dan Pink 99 kuntum
- Dior Perfume
- Hadiah dari hati....awww


5 favourite hobbies
- Having Fun and Crazy all night long...
- Photography
- Sleep
- Editing
- Eating!

5 places you want to go for vacation
- D
- I
- S
- N
- EY Land..

5 favourite drinks
- Ice Lemon Tea
- Jus Timun
- Jus Tomato
- Jus Tembikai
- Sky Jus

5 things you always found in your room
- Bubu - My Teddy Bear
- Lappy
- Boom Sonic Speaker
- Make up
- Notesssssssssssssssss............

5 favourite colours
-White
-Gold
-Black
-Silver
-Peach

5 favourite people
-T
-I
-A
-D
-A (RACIST nyerr.. question ni..)

5 reasons you answer this survey
-DI
-TAG
-LORRR
-APALAGI
-NGEK!


5 persons who you think will answer this survey..
5 ORANG YANG TERAWAL MEMBACA ENTRY INI...

Followers

Twitter