13 September 2009

Angin RM5.00

Pada suatu hari,
Aku gi isi minyak pada malam itu di Shell..
kemudian, aku teringat nak pam tayar kereta aku, yg pastinya sudah kurang angin...

selepas habis mengisi,
aku meminta tolong seorang uncle india yg kerja kat situ pamkan..
yerla.. orang kata isi angin tayar mcm tiup belon jer.. konon senangla maksudnya..
masalahnya asal aku isi jer.. tayar kempis teruk lagi ader...
pastu mulalah nak ckp sorang2, aku nih isi angin ker, buang angin?

senang citer mintak tolong jer kat pekerja shell tu..
nampak lenggak lenggok jer.. orang bayar gaji curi tulang jer lebih..hehe

Pekerja Shell : Tayar u angin kena berapa??
Aira : 29psi..
Pekerja Shell : Ya ka?? betulka u punya tyar 29 sja?? kalau meletup saya tak ganti tau!
Aira : (ha? cm soalan maut jer..) ya kott...
Pekerja Shell : U kasi check dulu kat pintu kereta u ada tulis..

aku pun check la.... yerla 29psi.. hishh.. act jer lebih.. perodua jer pun!

hmm.. sambil tengok dia isi angin..
datangla.. seorang uncle india dgn mengayuh basikal ke tempat pam angin aku tu...
terus dia tnya..

Uncle : Sini isi angin berapa ringgit??
Aira : (dia ni biar betul.. tnya aku isi angin berapa?) huh?
Uncle : Lima ringgit cukupka??
Aira : Uncle mau isi angin apa sampai lima ringgit?
Uncle : Saya punya basikal ini la..

aku tengok tayar basikal dia..
wah begitu halus, mmg tak bleh lawan dgn tayar kereta aku..
besar sengenggam tapak tangan tu RM5???

Aira : Free jer kot uncle... first time isi angin tayar ker?
Uncle : Tadakla... saya serius la.. berapa ringgit isi angin?? lima ringgit cukup ka?
Aira : Free laa...
Uncle : Free ka?? apa pasal saya selalu isi pergi sana Mobil, isi angin saya selalu bayar lima ringgit?
Aira : Yaka?? angin free laa.. sudah kena tipu la tu..
Uncle : kamu jgn main-main dengan saya ha..nampak saja saya tua.. saya kasi tnya sama kamu elok-elok.. baik cakap berapa ringgit,saya kasi bayar..
Aira : haiyoo.. free la uncle!
Pekerja Shell : Free *&^%%$ (berbahasa tamil)

dah hbis isi aku blah jer dari situ..
kali ni.. orang tua tu tak hbis2 duk tnya pekerja shell tu.. berapa kena bayar...
perghh.. rm5 bleh isi minyak motor penuh kot..

hadoi..
ini mcm punya orang pun ada...


bb.
Airarora

3 comments:

Farhana said...

Kesian gak kat uncle tu erk.. Kene tipu.. Ish3.. Ada gak org nak mnipu org tua2 mcm tu.. Sungguh tak elok..

criestz said...

kamu lngkali ckp..
haa bak mai sini 5ringgit tu
pastu ckp
dah2 g isi ckp...

sure uncle tu senyap xckp pape da..
owg kt mobil tu pon da maleh lyn tu a ckp
a'a 5ringgit je isi murah kn kn =)

a i r a said...

tu la.. nak buat part time jer la..
ngan uncle tu...

Followers

Twitter