31 January 2009

Prangggg!

Aaaaaa... I broke my sister piano microphone...
jeezz....
mintak2 dia tak perasan microphone tu takder kat tempat asal smpai esok...
i need to buy a new one for her...

ngerii~~~ aaaaaaaaaaahh


bb.
Airarora

Esok Ahad! so??

sekolah la!
heee.. malas ney sungguh.!
minci~minci

bb.
Airarora

.Berjemaah.


Mataku suda lebam...
Last night is the longest chat eva!!!

Tak pernah2nya aku chat ngan Kal sampai ke subuh..
webcam dgn dier kat skype...
discussed about our blog team..
pasal orang "tuuu".. orang "niii"
ajak dia layan lagu Meg & Dia..
hahaha.. baru rock dier tu!hahaha =P

kitorang chat.. smpai tak sedar time pukul berapa daa...
heeee..
mcmmana pun bnyak lg citer.. dgn lawaknyer sumer ader..
cmner pun i like! aku suka-suka-suka! hehehe

*mengong!


bb.
Airarora
30 January 2009

Blogger Setan

Blog ini telah dijumpai oleh my very best partner En. Qarl...
aku agak terkejut dgn penemuan beliau dalam mencari blog2 yg penuh dengan penipuan..
dia menyeru anda semua untuk flag kan blog ini...

http://syurga-islam.blogspot.com/

Blog ini mengandungi ulasan2 palsu yg boleh mengundang kemarahan orang-orang islam seluruh dunia..
Setan ini telah banyak menghina ajaran Islam, dan Nabi Muhamad S.A.W..
Harap anda semua tidak menjadi ikutan setan brengset ini...

Apa apa pun just flag as Hate and Violent!!



Orang yang MURTAD dari Islam, akan dibunuh! Goblok punya Agama!

"Agama ini di Malaysia dan sebahagian besar negara-negara yang pemerintahnya 'Islam', akan membunuh atau membuatkan orang islam yang murtad tidak selamat. Mereka mendokong, itu semua ajaran-ajaran nabi dan allah mereka! Dalam alquran dan hadis-hadis, sudah jelas-jelas mereka menghalalkan cara ini. Menurut orang-orang islam, ini semua 'arahan' Nabi Muhamad palsu dan allah palsu mereka!"


Kenapa ya kamu kata Islam goblok, jika orang Murtad dari Islam, akan dibunuh??
apakah lo takut mati sebab dah keluar dari agama??
berpuluh2 entry ko menghina Islam... ko tak takut mati lagi??
apa lo teringin sangat2 nak menjadi nabi?? sehingga kamu labelkan posted by Nabi Muhamad?

hbis apa agama kamu?? setahu aku tiada agama yg mengajar pengganutnya berkelakuan seprti lo!

sialan punya perempuan! hilang jari-jarian sampai tak bleh main komputer baru tahu!


bb.
Airarora
i am so dont want to go back to KL this early..
2nd February?? pfft.. no like!
i know that.. i 'll be so damn bored staying in my new house alone..
argghh.. just because of my cousin who wanted to go back on that day.. really put me on pressure~!

come on~ i must think a plan that could make me go back a little bit late!
sheezzzt..

its 1.30am rite now.. i'm hungry!

goreng kentang ehh.. (whatt??! u know what is the fucking time rite now??)
biar la apa aku heran..
taadaaa..!haha


bb
Airarora
29 January 2009

-Muzik Gila Taste Gila-

Aaa.. aku tak nak mengata tapi nak kata saja..

"AKU LA MUZIK GILA TASTE GILA !"

hahaha.. yang paham jangan terkejut bah..!
Yang tak paham.. meh aku nak bagi paham...

Aku dah mula dengar kepada Band Eyes Set To Kill and Band Meg & Dia ..
hahaha..
Band ni lagu cam bising2 tu haa.. jerit sampai nak trkuar anak tekak!
awww..


Aira bila u start dgr lagu2 mcm ni?? setahu aku ko minat Evanesence sj meyh...

urmm... dari Eman lorrr si Ayam Limkok! huhu.. mula2 time gi rumah dia.. siyes aku lemas kot dgr lagu jerit2 ni.. sebab aku tak paham apa yg singer ni tgh jerit2 mcm singa!

Since from last week.. i was not in da mood, i'm tired of thinking about myself and everything..
then aku teringin nak cuba dgr lagu favourite band Eman. Teringat plak aku kat mamat ni..
aku pun download la beberapa lagu dari band2 ni... extremely yes I LIKE! haha
bila aku tgok lirik dia... huaa.. lagi gempak dari lagu Kelly Clarkson!

start dari tu.. yerr.. aku suka-suka-suka..

uhurmm.. FYI, lagu2 ni dari mula sampai habis.. bukan jerit-jerit jer...
singer dia perempuan.. jerit2 tu backup singer jer.. hayati lirik dulu.. baru boleh hayati lagu2 diorang... Meg & Dia.. takder jerit2.. tapi yes best!

Kalau nak try, dgr lagu2 ni dulu :-

Eyes Set To Kill - Reach
Eyes Set To Kill - Love You
Eyes Set To Kill - Liar in The Glass
Eyes Set To Kill - Give You My All

Meg & Dia - Monster
Meg & Dia - Nineteen Stars
Meg & Dia - Roses

layan sudaa...haha

p/s: weyh tadi aku kuar, aku nampak anjing betina ngan jantan tersangkut! haha pfft..

bb
Airarora

28 January 2009

Boikot "Rihanna Live in KL " ??


Aku terima offline mesej ini dari rakan YM aku..

28/1/2009
1:40:10 AM
Sama2lah kita memboikot konsert "Rihanna Live in KL" pada hari Jumaat, 13 Februari 2009 nanti. Yang ditaja oleh sebuah syarikat telekomunikasi tempatan. Menurut sumber yang sahih akan Rihanna akan mengadakan persembahan pada pukul 8.30 malam di Stadium Bukit Jalil. Sebarkan. Mereka di Palestin sedang menderita. Kita??


hmm... ramai pihak mengatakan yang kita patut memboikot sesetengah barangan. Ini semua adalah untuk membantu rakyat Palestin yang sekarang ini sedang menjadi pelarian di tanah air mereka sendiri. Macam konser Rihanna ni pulak.. dah tentu ramai yg dah membeli tiket nak tengok konsert. Harga tiket bukan murah... mahal jugak perr.. Tapi terserahla pada individu itu sendiri sama ada nak pergi jugak, atau koyakkan sj tiket tu (eh eh jangan koyak, simpan buat kenangan, konon pergila)..
Mau fikir berkali-kali jugak eh.. Ramai antara kita minat Rihanna..dan yang nak pergi semua tu nak tgk dia in REAL! that's why..

Kalau mcm aku, nak tgk mereka ni in REAL.. yup! for sure ada.. tapi disebabkan aku ni bapak kedekut! baik aku simpan untuk diri sendiri.. dari tengok dia gelek, baik aku tgk kawan aku gelek, takpun sendiri buat! hahaha just my opinion larr..

balik kepada msg td, kita kenalah fikirkan saudara kita yang sedang menderita disana..
apakah disini kita bersorak2 "we want more!! more!" atau "Aaaaa...We Love you Rihanna!!" (tiru jer eh.. konsert2 siyes aku tak pernah pergi)
apakah disana pula menjerit "Mak!!! Ayah!!" atau "Anakku!!!" atau "Allahuakhbarr!!"
Everything is in your hand... No one can stop you...

bb.
Airarora
27 January 2009

Niaga Saing Sama Kita Malaysia


hee... tajuk entry pada hari ni mungkin betul dan mungkin berbelit sikit.
Aperpun pasal niaga saing sesama kita yg berniaga.
Tetapi aku tak berniaga la eh.. This is just an issue! =)

Seperti yg kita tahu dan boleh lihat, orang kaum cina menguasai dalam bidang perniagaan, sesungguhnya dah memang menjadi bakat mereka sendiri dlm mengurus bidang perniagaan mereka yang tersendiri.. Kalau nampak jer kedai besar-besar, hebat-hebat dan laku plak tu.. semestinya selalu shj kedai Orang cina.. tak kira la kedai runcit ker, restoran, dan lain-lain. Dengan hasil jualan yg melimpah-limpah keuntungannya, digunakan untuk upgrade perniagaan mereka.
contohnya : Gerai -> Kedai -> Restoran Mewah -> Francais
wow! begitu la yerr..

Tapi cuba tengok orang Melayu pulak berniaga... macam mana tu eh?
sesetengah Orang Melayu masuk dalam bidang perniagaan untuk mendapat keuntungan dan cepat kaya ~ obviosly.

Contoh melayu punya cara : Ada satu deretan kedai baru dibina di satu kawasan perumahan dalam bnyak2 kedai yg baru dibuka di situ ada Restoran Mamak, Kedai Runcit Melayu, Restoran Makanan Thai Melayu, 7Eleven. Jadi, ada 2 restoran, dan 2 kedai barangan harian. Bila kita tengok kedai restoran makan ni laku benar kat situ, tup tup dalam beberapa minggu muncul lagi satu kedai makan.. menghidangkan menu yang sama. dan ada lagi kedai runcit dibuka.. Alih-alih dan jadi 1 kedai mamak, 2 kedai makan, 3 kedai runcit.
haa.. nampak tak? jelas apa yg dimaksudkan?

Apa yang dimaksudkan ialah, Orang Melayu pantang nampak orang lain maju sikit dlm perniagaan. Mereka pun tetap juga nak ikut sama maju tetapi dengan membuka kedai yg sama, ditempat yang sama, semuanya sama.. huahaha.. yang kedai mamak tu, kita ketepikanlah kan, sebab diorang jual produk mereka sendiri mcm Capati, Thosai, Nan tandoori..
Adakah anda sudah menyedarinya skrg??
Anda juga mungkin pernah nampak dalam satu deretan kedai.. ada 5 kedai runcit sekaligus. sampai tak tahu kedai mana satu yg kita nak masuk. Kemudian sampai bila suatu masa, akan ada 2 hingga 3 premis di situ tutup, kerana tidak dapat pulangan yang baik. Kan?
Mana tidaknya.. sehingga 5 kedai runcit yg mnjual barangan yg sama mana nak cari untung? itu tak campur lagi kalau ada Tesco, Carefour, Makro, Giant dan yg sewaktu dengannya.

Macam di Taman Perumahan aku rumah kedai semua penuh dgn perniagaan orang Cina, masing-masing ada produk tersendiri. Orang Melayu disini bnyak buka kedai kecil-kecilan shj. mcm menjual kuih muih, pisang goreng, jual burger, Nasi Lemak.. Baru-baru ini, ada seorang abang yang aku kenali cukup lama (sejak dari bangku sekolah rendah lagi). Dia berniaga part time menjual burger pada waktu malam, so hardworking! of course burger dia mmg sedap (dah bertahun2 masak burger katakan) dan ramai pelanggan. Bila baru-baru ni aku balik dari Uni, ada jirannya selang beberapa rumah (aku kenali juga) pun.. buka gerai burger! rumah jiran ni, dah ada perniagaan sendiri menjual barang kemas (buka dirumah). Cucunya takder kerja, kira menggangurla.. jadi dia bg modal buka gerai burger, juga didepan rumah. Kalau difikirkan, taman ni dah ada 8 gerai burger, 6 yg lain di lokasi yg berbeza-beza (jauh la sket beberapa ratus meter). Agak kesian la kat abang ni, jiran dia buka gerai burger jauhnya selang 2 rumah shj... perniagaan dah maju, ada plak saingan yg sama disitu.

Kata orang : Lain Orang Lain Rezekinya..
benarkah? mmg aku akui.. nak cari rezeki cukup-cukup makan sj kah?
kenapa kita tidak mencuba suatu perniagaan yg tidak mendatangkan apa-apa saingan dgn sesama Melayu? Pernahkah sebelum membuka perniagaan, kita mengkaji lokasi??
Lagi satu contoh, di taman aku ini.. ada 7 Butik Pengantin agak baru dibuka!
dalam taman yaww.. perkhidmatan sama sahaja..
apa hari2 ada berpuluh2 orang nak kahwin dalam taman ney? again i say "Melayu" also..

How about Indian people?? No comment, we all know. They have their own style and culture.

Wateva it is... Why not we Malay try something Unique??
Tidak salah membuka sesuatu yg unik, kerana manusia mmg suka yang unik.


bb.
Airarora
26 January 2009

The song..

video
Aku telah jatuh cinta..
Sebelum kita pernah jumpa

Tetapi cinta dalam Jiwa
Tapi biarlah salah di mata...

Sampai bilaku nak sabar?
Tanpa kemunculannya
Kerana ku cintakan mu
Ku cintakan Hazirah
ohh.. Ku cintakan Hazirah
oh wo ho....

Akulah yang mangsa
Kalau kita berpisah
Akukan sayang kamu
Sepanjang hayat aku..
hmm..
sepanjang hayat akuu... hmm..

Akulah yang mangsa kalau kita berpisah
Aku akan sayang kamu sepanjang hayat aku....

p/s: This song was wrote by my ex, i upload it into my blog and share it with you. thx

bb.
Airarora

New Hair cut???

My friend, Qarl.. ask me to cut my hair exactly like BCL.. short??
huhu..
that's what i keep thinking for about everyday... to scared to make a drastic changes of my hair.!

Now my hair is kinda long (layer style).. last month, i've cut my front hair.. fringe style..
as my friend, Fin ask me to try it.. same like BCL..

I ask my other friends opinion.. "is this hair style suit me?"

Sathish said "Yes! it will suit you!" that's a great opinion..
but some other said "you rasa you nak potong... potong la.. kalau rasa perlu.."
that doesn't help me at all.. blueks!

hmm.. i've been kind of nightmare cutting my hair short before...
only my parents know how i'll be look like! my face will look like a cartoon network character! haha.

But i'm still thinking about it... pfft..

bb
Airarora
25 January 2009

Vanuatu





Today, my dad fly to Vanuatu Island for his next mission!


*The pictures above is the sea view of the island and the people
Beautiful isn't it?
24 January 2009

Kereta Ketam!

Hari ni perut aku sakit bagai tahap nak gila...
mmg terpaksa telan berbiji-biji ubat tahan sakit... feww..

Dalam pukul 6.00 ptg.. aku keluar nak ambik angin.. (depan rumah jer..)
pastu aku nampak bapak aku tgh menyembang dgn jiran depan.. kereta kesayangan aku plak tersadai kat depan luar pintu gate.. aww kesian..
aku pun pergilaa buka pintu belakang kereta aku..
Dengan haba panas dalam kereta menolak bau-bauan hanyir...
"eeee...yek! bau ayaq ketam!" sembur Fabreez kelmarin pun tak dpt nak hilangkan bau ketam..
ni semua gara-gara birthday party adik aku la ni.. beli ketam kena beg plastik bocor..
habis air ketam kena carpet!

huh..!aku apalagi dgn tgh sakit perut ni.. membuat aku menjadi rimasss dan sekali gus perasaan tension yg membuak2 nak kereta aku berbau seperti minyak wangi J.LO atau Dior (seperti sediakala)... aku pun rongkah habis carpet kereta aku dari tempat duduk depan sampai lah belakang.
aku pun bawa semua carpet2 ni ke belakang rumah untuk operasi mencuci dan memberus.
dengan menggunakan sabun cuci Breeze. aku taburkan atas carpet seperti merenjis pengantin..
kemudian aku curahkan air,kali ni bukan bagaikan merenjis air mawar tetapi seperti pili bomba.. haha.. aku pun memberus carpet2 ni.. sehingga aku puas hati dan yakin bersih! Kemudian terus jemur.

Aku balik semula kat kereta aku... masih lagi bau ketam! haishh..
kali ni... aku park kereta masuk car porch.. buka habis carpet bonet belakang sampai nampak tayar spare! itu pun aku basuh jugak..
huh.. this time.. aku rasa.. takder alasan dah kereta aku nak berbau lagi...
kalau bau lagi, aku mmg akan hantar kedai buka kerusi plak kang! hehe



Kali ni.. baru aku puas hati.. ternyata bau ni 75% dari bonet belakang kereta!
dah selesai jemur semua carpet..
aku selongkar kereta aku.. buang kertas2 yg tak patut ada dlm kereta, barang2 mainan lego adik aku kat dlam pocket seat.. serta vakuum semua pasir2 kat dlm kereta.. baru puas hati aku..
bersih mcm kereta baru! haha
Penutupnya, aku sembur lagi Febreez di seluruh pelusuk kereta aku...
akhirnya.. bersih jugak kereta aku..
kita tgk mcm mana plak esok.. lepas carpet2 yg aku jemur tu dah kering!


bb.

Airarora

Nak rasa??

Buat sendiri okeyh!
23 January 2009

Reminding me the last Song u wrote??

When i'm still the old 'Ira',
i've been in relationship with him for about a year..
he is kinda romantic for me.. he wrote me beautiful songs titled 'Ira'

i believe in every single words in the song, especially

"Akulah yang mangsa kalau kita berpisah, aku kan sayang kamu sepanjang hayat aku...."

but after u lefted me for another girl, i dont believe it anymore..
but i still keep the song with me till now.

it's good u still remembered my name, my birthdate, my friends and everything about me...
so sudden u nudge me on MSN,
u talked to me nicely. burned all ur phone credits just to call me from Singapore.. for about many years (after u caught ur gf sleeping with other guy) finally u call me!
u said that i still look as the same as before he knew me, pretty and cute..
I'm a little bit shocked when u called me 'yang' on the phone..
is that because in your lyrics u said that u will love me forever?

hmm.. if in ur mind, u want me to come back, i dont know what will the answer will be..
and i dont think we will start all over again.
because..there is no space for a guy like u in my heart.
just let me live with my own life right now.


bb.
Airarora
22 January 2009

Fitri 10th Birthday



Tadi lepas waktu Maghrib.. kitorang semua sambut birthday budak kecik ni...
adik kesayangan aku laa.. haha
hmm.. kitorang buat BBQ (Ketam, Udang, Kerang, Ayam) and Mee Sup...

Siyesli.. aku mmg give up kalau dtg hari jadi kanak-kanak bawah umur 12 tahun..
mmg penat! Mcm2 kerenah nak layan... tapi kalau bab nak melayan mcm

nak coklat??
nak kek??
nak air??
nak mee?? ketam?? udang?? kerang?? ayam?? kepala orang??

boleh jerr.. no hal la itu semua..
Apa yang aku tak tahan.. kalau tiba angin diorang nak berlari-lari.. kejar mengejar..
OMG... langgar sana langgar sini.. sampai tumpah habis makanan.. jatuh la..
haishh.. macam kat 'Night Safari' la pulak..

Oleh disebabkan aku malas nak tgk itu semua dan taknak bertanggungjawab atas segala yg mungkin akan terjadi.. aku pun masuk rumah...
ambik mop.. mop satu rumah nak hilangkan cap kaki berpuluh2 kat lantai..
mop lantai pun berulang-ulang kali.. sebab budak2 tu main aci ligan sampai ke dalam rumah!
mcm nak jerit jer...! asal diorang bukak pintu jerr..

A: sayang2 semua... jangan masuk akak tengah mop lantai ni... main kat luar eh...
Bdk2: okay kakak... (T_T)
A: haih...

aper-aper pun...
diorang semua still cute jugakk.. haha

HAPPY BIRTHDAY FITRI....!

bb.
Airarora

Cam tu?? Cam ni laaa!!??

Apa yang aku buat semua salah, bodoh...
kena buat mcam tu....... macam ni......
apa lagi??
dah tolong... lagi duk "pot~ pet ~pot pet!!"
tak tolong nanti.. kata aku penyegan!
suruh aku berambus balik sana cepat.. takpa.. mmg aku nak balik cepat pun!
baik aku duk kat sana sorang2 tadak sapa kacau aku...
aku nak buat kerja bila-bila pun takpa..asalkan tak pening pala otak!
semua aku boleh buat sorang2!

Kata pi la aku macam2... asalkan aku tak ikut perangai mu...
cakap punyala tinggi.. asal kena bodek.. euww.. u know la an..
hishh.. after this i don't care what are u going to say "bla bla bla.."

U do it yourself!!

bb.
Airarora
21 January 2009

Stupid Service from Pos Malaysia!!

Aku dah beratur gila babi punya lama dekat satu jam lebih dari sebelum pukul 3ptg..
bleh plak an... ckp dah tutup! babi sial!

ada dua kaunter.. setiap 5 orang tutup kaunter.. gi kaunter sebelah... lagi 5 orang.. tutup kauter pergi sebelah.. dah la kerja lembab! tak mcm sialan ker tu?? orang ramai duk beratur sampai ke jalan.. diorang bleh plak duk main tutup2 kauntyer an..

bila dah sampai turn aku..

A: pos laju...
P: Pos laju dah tutup dah.. pukul 3.30ptg td
A: saya beratur dari sebelu pukul 3 lagi kot... takkan takbleh buat kot.. tolong laa..
P:Kalau cik beratur dari pagi tadi pun saya bleh buat apa??

sial punya pakcik.. aku dh naik darah lepas dengan alasan dia tu.. apalagi perangai mcm aku selalu buat bila marah.. aku berjegil, renung tak berkelip langsung kat pakcik tu...

P: Kalau nak gak pi kat Pekan.. kat sebelah kilang SHARP sana..
A: Takpa la.. TRIMMMA KASIH!

aku terus blah.. bawa kereta pun mcm F1! punya panas gila aku!
balik.. bapak aku tanya.. cmna dah ok?? aku dh geram sgt menangis la!
kawan dia ada masa tu pun..aku tak eran dh..


eeeee..geram betul aku!

bb.
Airarora

U Tell Me...

heeee~ sadis betul la !!


bb.
Airarora
19 January 2009

My Old Diary.. Remind me to everything !

Kelmarin, aku jumpa Diary lamaku.. adik aku, Fiqah, tgh kemas bakul-bakul buku Lovely Lace kat dalam bilik... adik aku tanya "nak lagi ker buku ni atau nak buang??"

bila aku renung buku tu lama2... "eh mcm kenal.. omgg diary aku!"
Aku ambik dan terus buka satu persatu helaian... ada gambar2 aku ngan geng2 Melayu sekolah aku dulu cam
  • Azlin,
  • Fasha, (sandha)
  • Zavila, (rabbit)
  • Hidayah, (minah gangster)
  • Azlini, (anak mami)
  • Lyana,
  • Fadzilah, (minah rempit, ketot)
  • Roshito (cik not, Jepun)
  • Daniel (susu)

Zaman Persekolahan






aku pun ada catat pada setiap tarikh, hari ni apa yg menarik apa yg tidak... bla bla..
pergi sana, pergi sini.. keputusan setiap ujian aku pun ada tercatat.. dan Gol SPM aku..
tersenyum jerla.. bila baca balik semua yg aku tulis.. automatic aku terkenang balik peristiwa zaman persekolahan aku dulu.. net ball matchs, debate, traditional dance, main kompang, lari 400x4 meter bla.. bla.. bla.. semua tu aku pernah menang ok.. cuma lain kedudukan saja..

Memory with My Ex


Aku pun terkenang balik ex-boy aku yg paling lama aku couple for about 3 years 2 months..
semua tentang aku kuar date, gaduh, sweet memory ngan dier pun aku catat dlm diary ni.. terputus gara-gara orang ketiga... plus aku ngan dia ni masing2 kuat cemburu gila time tu.. yerlakan, time tu masing2 mmg jaga satu sama lain konon bnyak peminat la aper la. Aper yang aku rasa maybe dh boring ngan aku sbb aku tak bleh kuar, kena control ngan parents, then dia sampai nak kena tunggu aku berjam-jam..punca gaduh pun sebab tu la. so,maybe bg dia patut cari perempuan yg tak terlalu di secure sgt.. Yerla, dia budak KL.. so bebas la sikit dtg Utara lain cerita la, mana nak sama dgn KL..

Aku putus dgn dia sebelum aku gerak pergi PLKN. Sepanjang aku menjalani latihan.. mmg aku totally sedih, bnyak termenung, cepat marah dll.. mana taknya orang yg baru couple setakat setahun jer pun dah hyper~emo.. apakan pula nak dibanding dgn 3 years relationship..dan mcm bila aku tgk budak2 lelaki kat kem aku tu..aku dah naik mnyampah! bg aku semua lelaki sama saja.. aku tak bnyak ckp dgn diorang sangat, sampai diorang semua label aku "ira sombong-ira sombong-ira sombong" huh.. sikit pun tak eran.. tapi semua tu beransur pulih.. dia pun aku da semakin lupa.. walaupun sesekali tu aku teringat kenangan2 aku dgn dia.. urghh.. gambar dia pun masih lekat lagi dalam handphone sony W550i aku time tu.. skrg, bleh dikatakan aku dh tak mengharapkan dia kembali lg..

Selepas tamat PLKN, keluar result.. agak membanggakan! start pada tu..
aku mula hidup baru aku.. semua serba baru..
  • Nickname
  • Personality
  • New friends..
cari boyfriend baru?? huh...biarla.. nak datang biar ikhlas!
aku taknak pertalian separuh jalan!

bb.
Airarora
18 January 2009

I've Been Pay for It !

Aku dah buat siap gila punya complete Sam punya essay...
agak susah sia.. aku expect tajuk yg biasa aku buat sepanjang hidup aku.. sekali buka email pasal metro sexual guy.. aiyaaaa.. biar betul tajuk essay ni??

hmm.. pening aku fikir point then nak kena kembangkan ayat... ishh.. mmg aku kena tido dulu jugak la! baru bleh dpt idea.. aku start buat pukul 3 ptg, siap pukul 6 petang..

S: Boleh wat tak essay...?
A: Dah siap dah pun.. aku dah send pukul 6ptg td kat email ko..
S: Trime kasih.nnti ko nk ape?
A: Hmm.. aku nak ko bayar bill tepon aku sebulan, takpun byr duit next semester aku.. pilih la antara satu..
S: Wey ngade2 lak. mkn dh la. or bende yg below rm50
A: Bill aku bawah rm50 perr...
S: Ala aku bg ko 50 jw la.
A: Ok deal!

p/s: Part time masa semester break! lalala


bb.
Airarora

Metro Sexual Guy Is Not An Ideal Guy to Be Married!

Aper jenis punya essay la.. yg si Sam suruh aku buat!
pffttt...

*bodo'h

bb.
Airarora
17 January 2009

Myspace

Hari ini myspace aku sudah masuk angka 3000 orang kawan...

Kalau Dah Terdesak ??

Aku terima mesej dari Shu tadi...

S : Sampai juling bjik mata cr blik dlm internet. hehe
A : So ambil jer??
S : Tu la.i pn rasa klu tdesak2 mcm nk amik ja.sbb tggal 10hr je lg

bapak aku mmg agak gelak... sbb sebelum ni dia call gila2 taknak..
tapi kalau dh terdesak cmni la jadinya....

bb.
Airarora

So Unfriendly Owner..

Today my housemate-to-be met the house owner to nego~ the rental...
This owner dont want to nego~ the price at all but still want to stick on his price RM1500..
The owner also tell her.. the price is not included with the maintainance!
means.. any damage in the house is at our own risk..! perghh.. she told me..
everything in the house like furnitures is not a new brand... only 2 beds is a new one..
she think there's could be something not right... she dont want to take the risk on paying the maintainance cost when we stay stay there... dah la mahal!!
haishhh...

p/s: sekarang mataku sudah mula memusing-musing semula mencari rumah!

bb.
Airarora
16 January 2009

Budget of the Month

buat budget.... kira-kira.. urghhh..
giler malasss...!


bb.
Airarora

I'm Wondering You!

Every second till today i keep wondering...

I wonder....
  • why you and me should be complicated..?
  • who am I in your world..?
  • do you ever miss me ?
  • do you ever really love me deep down inside your heart?
  • are you sincere towards me?
  • are you thinking of me right now?
  • am i the 'one' towards you?
  • how special I am in your eyes..?
  • how pretty I am in your eyes..?
  • am my love that i showed wasn't enough for you...
only you know the answers....


bb.
Airarora
15 January 2009

Sejenak Bersama S.E !

BUZZ!!!
A: yer syg?
S: sajer
A: stay mana skrg?
S: desa agy
A: dh prefer tmpat mana?
S: next month br pndh, uma 2 ngah renovation, pas CNY siap..
A: kat mana
S: puchong perdana
A: rumah?
S: apartmnt
A: fully furnish?
S: apart furnish
A: aku dpt rumah kat Suriamas, condo baru, fully furnish, pent house
S: ok la...kt mne ek..
A: kat sebelah sunway, walking distance, tv LCD weyh
S: oh okay..
A: owner dia org hong kong
S: bper?
A: haha...price ang tanya eh? RM1800 hahaha
S: mmg murah kn...
A: oih.. ang perli ka pa
S: dh la myk, tol agy.. api n air xyah kira
A: itu la.. aku pun duk berasa murah
S: 2 la terlalu murah..baek kt area klcc RM2500 dh bley dpt
A: ish..lg murah! dekat plak nak mai cyber
S: mai... silap mmg ar gunekete terbang
A: kuang!! tp tgk yg lain mai dari kl.. tak komen apa pun..
S: 2 la. xp ako xsnggup

Bukan Rumah Kosong ka??

I drive to KL from Sg. Petani yesterday to see the Fully Furnished house in KL...
when we get there.. he show us empty house! i was like wanna scream..
my dad already turn to mad..

Dad : Hey, i discussed with u the fully furnish house not empty house rite?
Agent : oooo u wanna see fully furnish house??? i tot empty house
Dad : Haiiishyoo... u betul2 buat bg saya marah la!

My dad planned want to settle evrything by yesterday.. but this agent spoiled evrything!

and then, i met my new housemate.. what i can say is.. she's sweet! LoL
i'm sooo welcoming her to stay with me.. =P


bb.
Airarora
14 January 2009

Hush my baby... lalalala

I can't sleep!
i miss you sooo much!

(T_T)

listening to:- Holiday -Hilary Duff

bb.
Airarora
13 January 2009

Sorry.. No parking!

WTF! calling me for rent him a parking!
waaa.. am i a Parking Agent or what??

Today i got an sms from Alex..
"Hey,aira... Alex here.. is there any parking available in ur place?"

i tot he was my friend, Alex Lee.. so i just reply "yes"

then he call me.. why he sound not like Alex that i know..

he asking me to rent him a parking lot.. and wanted to discuss with me about the parking!
i said to him.. "sorry, i'm not renting a parking to anyone.. i only renting a room!"
but he still couldn't understand what i mean.. and keep forcing me..
to discuss with him about the parking...
sooo fed up...

i write there using capital letter "A ROOM FOR RENT ONLY FOR FEMALE"
but still there is a guy calling me..

Guy :"Hello do you have any room for male?"
Aira :"No, this room is available for female only"

haisshh what a day..

bb.
Airarora
12 January 2009

Advertising do help! and make a lot of money!

Today i got about 13 phone calls... asking about the room that open for rent!
its like i'm an operator... sms people, and pick up the phone call with polite as i could! hahaha

i wonder why there was so many missed calls from unknown numbers..
and scared to pick them up!

Caller: Hello...
Aira: Hello,... yes?
Caller: Is the room for female or male??
Aira : room?? (what room?) uhuh?
Caller: Yea.. male or female..?
Aira : female
Caller : Male cannot??
Aira : No..
Caller : Male can larrr...
Aira : No.. female only, sorry..
Caller : Ok.. Tq. bye..

then, i've got an sms, from a lady.. asking for the room..
huhu.. she's working..
and she said... "i'm looking foward to be housemate.. =)"

anyway thanks to Let a room.com.. hehehe
huhu...
sadly... i need to go back to KL.. by this 20th of Jan.. to meet all my calon2 housemate! haha
still no place to stay... someone help me!!


bb.
Airarora

Nasi Lemak berdekatan "Hotel"

This is the story..
at 6.45am, when i sent my siblings to school, i feel like i want to eat something..
i think about 'Roti Canai' at first,but when i passed the stall..
they are not ready yet...
Then, i'm think about 'Nasi Lemak'..
so i drive to the 'Nasi Lemak' stall at the back are of Park Avenue Hotel..
Luckily, it's open...! haha

i parked my car in front of her stall, and open my car window...

A : makcik, bg nasi lemak sebungkus..
M: nak yg biasa punya ka??
A : sambal udang ada?
M: ada... nak?
A : ok...

Guess what, it cost me RM1.20 !!
Woaa... expensive!
it was just wrapped with old news paper and plastic! i thought 'daun pisang'!
hmm.. then i open it up,
The rice.. aiyoo.. so little.. it just like 3/4 cup of coffee..
Next, lets talk about the 'sambal udang'... udang kering semata-mata..
and it's about 5 !

The egg?? dont ask.. i dont recognise it was an egg..
Nuts?? hmm.. about 4 nuts!
Cucumber?? none!

aahuh.. usually i only buy 'Nasi Lemak' (wrapped with paper) only for 50sen to 60sen..
sambal udang jugak ngek!

but at this stall.. yg biasa pun dah 70sen! i only upgrade it to 'sambal udang'...
it cost me RM1.20!
wow.. skim cepat kaya nihh.. economy dah la tgh down!

i can get 2 of them u know!! haishh

hmm, i just ate it.. and back to sleep!


bb.
Airarora
11 January 2009

Damn! I Totally Forgot which 'Hooi' is this!! (LoL)

This is another funny story that happened just now!
Alex, my friend keep asking me to introduce any of my Chinese girl friend to him...
These days, i keep telling him about one of my friend named 'Doris'..
i said that she's pretty, she's got really big beautiful eyes and her face really really cute!
After that, eveytime this guy saw i'm online in MSN.. he keep pushing me...

Alex: dia online tak wey??....

for thousand of times.. Doris dont really love to online...so i cant introduce her to Alex..

Suddenly.. a chat box in MSN appear on my screen.. it's from Hooi, saying Hi ! i dont really remember who she is..but she told me, she is my school mate! and i dun ask her to much about that..to lazy to know more cuz even when i look at her pic, i still can't recognise her.. i'm afraid i would hurt her feelings.. if she know i dont remember her at all!!
but she looks cute.. so i just layan sj...
a few minutes later, this crazy Alex appear online.. and still asking me the same question!
"dia online tak??"
urghh... so i got and idea .. how about i just introduce Hooi to Alex..!! hehehe..
and the girl also agree to know Alex.. hahaha
so i just invite Alex to join our conference.. and Alex are soooo happy..

Aira: oit, dia online! hahaha
Alex: haha invite !
Aira: hmm jap

Then.. he chat a lot with Hooi.. suddenly he ask me..

Alex: yg tu doris ke? asal email viviana ?
Aira: U PGGIL DIA VIVIANA LA! aiyooo
Alex: aik..u panggil dia doris ?
Aira: itu aku punya pasal la? ko lain maa
Alex: cis.
Aira: ko nak taknak?? taknak ckp taknak
Alex: nakkkk.. ish

i can't tell him the truth.. i dun know why.. maybe it was to fun playing with him! LOL!
He ask a lot to Hooi... and i'm just reading it..

Alex: u know aira since childhood??
Hooi: No..^^ she is my classmate when we are form 3..
Alex : oooo..

then.. i'm feel like a big shocked!!
Form 3??? eh 'Hooi' mana ni haa??
budak cina nama 'Hooi' adaka dlm kelas aku dulu?? i keep wondering and flash back to year 2005!
and keep repeating her name 'Hooi...Hooi..Hooi..' by closing my eyes, and imagine every single chinese girl face in my class.. Joice, Mayne, ermm.. Soo hoon.. Sien Hooi.. huhh??
Sien Hooi?? OMGGGGGGG... so, the meaning of '...._bsh@hotmail.com' is Boo Sien Hooi..!
lorrrrr....
i laugh so hard when i manage to remember her.. hahaha
She's the girl that kinda small but BIG! haha
got what i mean?? she looks different in her display pic..like she got nice body cute face..
well how about the full pic? goshh..i'm dead!! then Alex nudge me...

Alex: woi aku tumbuk muka hang
Alex: cakap cantik.
Aira: cantik la..
Aira: comel pa...
Alex: babiiiiiiii
Alex: u butaaa
Aira: apa plak??
Aira: apa yg tak betul??
Alex: hhahha x pe la
Alex: member pon x pe la

I pretend like nothing was going wrong.. but for real... i can't stop laughing..!!
omgg.. i really forgot who she really is.. is that my fault?? huhu kinda.. but not 100%! LOL

bb.
Airarora
10 January 2009

You May Proceed to Next Semester!

I've checked my result...
i passed all the subjects! but i done satisfied with Prof. Writing grade! damn..
lot of works she gave to her students..
each student have to complete, 10 folio's, 100 of vocabulary, and 24 reading logs!
but the marks.. does not even satisfied me.. i'm expecting more than that!
huh..
what done is done.. at least i dont have to repeat the module..
Wateva it is.. i am soooooo HAPPY with my Design Study 1 result!! yay!

lalalala

bb.
Airarora
09 January 2009

Anyone want to be my housemate???

aaaa...
now i'm so desperate in finding a girl to become my housemate..!
i want to rent a house in Sunway Court Condominium,Puchong.. near the toll gate..
Now, left one single room for one person!!
this room

- air conditioned
- fully furnished
- bathroom not attached

It cost about RM350 -RM400 Per month..must rent for minimum 1 year...
owhh my... please2.. anybody that interested to be my housemate.. do contact me A.S.A.P!!

EMAIL : airapisol@gmail.com

bb.
Airarora
08 January 2009

Stop stupid 'HANTU' things in Media!

Kenapa keblakangan ini media televisyen kita begitu kerap mengiklankan 'Hantu'...
atau lebih tepat lg Iblis dan Syaitan... seolah-olah seperti memanggil2 makhluk tersebut..

Setiap hari iklan seperti Filem dan Drama seram di tayang berulang-ulang kali di kaca TV sampai ke tengah malam... penting sangatkah nak mempromosikan cerita itu?? pulak tu lakonan dan kostum 'Hantu 'seperti menyerupai makhluk itu.. Bukan itu sahaja, malah iklan nada dering telefon suara2 pelik itu pun diiklankan di televisyen.. apakah benda dan bunyi-bunyian sebegini begitu menyeronokkan?? nak dijadikan cerita dah beberapa kali jantungku berderau dgn iklan2 ini..

Waktu aku tak boleh nak melelapkan mata, of course aku tengok TV... dalam duk perhati iklan produk kecantikan, makanan, tiba-tiba...

"saksikan Puaka Niang Rapik...... bla bla bla"

aku pun apalagi.. melompat mcm katak.. meraba-raba katil aku cari remote nak tukar channel..
kalau jumpa nasib la, tp mmg aku takkan switch ke channel tu balik...
Pengalaman remote tak jumpa pun ada,iaitu time iklan nada dering telefon..

"Adakah anda ingin bunyi bayi menangis sepeti ini.... 'wuaaawuwaaaa' atau yang ini 'ahahahhahahahhaahaha' segeralah ON PUAKA dan hantar ke bla.. bla...bla.."

Aku time tu memang gila 'ba alip ba ya' punya takut.. remote tak jumpa terpaksa dgr la bunyi setan tu dlm selimut sambil tekup telinga.. dah la TV agak kuat sebab time tu tgh tgk cerita Action! Kung Fu maaa... i like! haha

Mak aku punya cerita plak.. kat kedai makan .. sampai tersembur nasi-nasi dari mulut sbb terkejut! kat restoran plak tu.. bapak malu eyh..

Cerita atau Filem seram nih.. bukannya aku tak minat, minat juga..
tp selalunya tgk kat wayang jer la... cuma adakah wajar iklan2 tu nak tayang kat TV??

Cuba anda fikir, kesian kat pakcik2 dan makcik2 yg lemah jantung ka pa.. haa.. aku ni pun yg baru masuk 19 pun dah melompat, apakan pula mereka ini yg ada masalah tak bleh tidur malam macam aku ni.. entah2 diorang pun seangkatan terlompat2 mencari remote!

Bg aku, tak patut sama sekali tayang benda2 mcm ni.. BODO kot...
benda2 mcm tu kita tak patut meniru dan lakonkan.. sebab Iblis tu wujud.. saya ulang WUJUD!
dan tak perlu kita agung-agungkan dan membuat-buat..!

wallahualam

who with me?? put up ur hand!! LOL

bb.
Airarora

r0ck You Like A Hurricane!!

Today, i went to Central Square,Sg. Petani.. with my dad and Fitri.. to buy Fitri 's Birthday present..
hmm.. my dad got his next mission in an Island... (i forgot the name of the island)
so.. Fitri's Birthday is on this 23rd January...
and my dad think that he maybe need to fly before that date..
then, he want to buy a Guitar Hero game device...
huhu.. so cool.. i love that game! haha

At the first Fitri wants 'Wii'... but damn not worth to buy..
because he's already have ps2, psp, gameboy..
sumore 'Wii' cost a lot in buying it remotes!

Seriously, playing Guitar Hero with that device, really turn me out!
its like... the wave running into my veins... hahaha

SO LET'S GET ROCKIN' !!

bb.
Airarora
07 January 2009

Yay! jumpin2!

My lappy fixed!!!! weeee....
love you.. love you! hahaha

bb.
Airarora

Migrain Nightmare!


Last night at 1 am i feel like~ i want to shave my hair till 'botak'
only god knows how i feel the pain...
I ate my very strong medicine called 'Cafregot' but it dont give me any effect!
Gosh.. i keep bumped my head over and over agin on my pillow...
when i lay back down.. try to sleep, i feel dizzy andddd..... uwekkkk! hahaha (vomit)

When my mum came down to the kitchen.. i go to her..

A : Maa.. migrain lorrr!
M : Makan la ubat..
A : Dah.. tak jd pa pun...
M : Makan la lagi sebijik...
A : Tak mau la... ma.. esok tak hantaq kot depa pi sekolah suruh abah..
M : Hmm.. stgi mak habaq..

then i go to bed.. at 2am.. i pick up my phone call..
and my migrain totally gone when i talk to him! hahaha..
i laughed and talked a lot maybe...
we end at 3am.. then i go back to kitchen.. (starving)
i ate Tomyam Maggie Mee....
huhu..

Finally i can sleep! aaaahhh...
wateva it is.. i hate migrain!

bb.
Airarora
06 January 2009

Help Gaza!

DONT buy this three products!!


- Starbucks Coffee

Well, i dont have any problem about this.. because i'm not even of fan of this product...
but a lot of my friend like addicted to Starbucks...
Well my friends, i recomend you to try 'Wings Coffee'.. huhu much better than Starbucks Coffee!

- Colgate

Aww... i think 'Ubat Gigi Kayu Sugi' much better!
or.. dont brush your teeth at all... hahaha Your Choice!



- Coca Cola

This is my favourite! but dont drink it anymore... it will caused diabetes!


bb.
Airarora
05 January 2009

My Lappy...

Hp oii... siap la cepat2 sikit... aku dh hantaq dkat sebulan lebih dah ni...
ishh..
aku nak balik kl dah ni!!! AAaaaaaa
p/s: abah beli baru laa...!

bb.
Airarora
04 January 2009

*2008* Memory

Sweet Memory

- I went to National Service in Langkawi (Kem Beringin Beach Resort)
- I have a friend 'Wan Azierah', guide me to change my bad attitude
- Excelent SPM 2007 result
- From 'Tom-boy' , I change to be 90% girlish.. (its true!)
- My parents allow me to study in Limkokwing Unversity
- I got a boyfriend
- I knew and met many people (friends)
- I entered 'Gadis Melayu' Audition
- I enjoyed my teenage life
- I owned a car
- I owned a DSLR
- I'm allowed to change to a/c Single room in Desaria
- I've straighten my hair
- I've coloured my hair
- I've highlighted my hair (Birthday Presents from Dalila)
- I've play 'Bluff card' in the midnight beside the pool.
- I've become a 'Kaki Wayang'
- Good result for my 1st semester
- I've got four new sisters - Kak Ain-Kak J.lo-Kak Yuz-Kak Kelly
- A new Sony E. hp, W910 for my birthday
- New lappy, HP TX
- New Haircut (never try that style before)
- I've been taught how to use photoshop


Sucky Memory

- My pictures and video in PLKN deleted!
- I throw my O2 into Limkokwing big drain
- Accident with a Proton!
- I blow up my lappy!
- Be with Biatch in sucky presentation (No more with u girls)
- Broke-up with my boyfriends
- I've got bad fake sis ever!
- Separated with my 1st sem classmates
- Datin 'PALANG' me... =(
- 12.5 for my logo!
- stressed with Prof Writing work....
- I've cry a lot the whole day, night, week and months
- I'm off with the posers!
- I HATE my birthday
- 'Soal Hati' problems
- I've been in a big fight with 17 yrs old stupid gal!
- I lost my appetite so much
- I've missed some-one so badly.
- Ba*i 'W' in my life
- An uncle fall in love with me. euw
- My friend Gf , though that i'm gonna steal his boy..
- I broke my high heels shoes..
- i lefted myroom key inside the room!
- I walked through balcony

bb.
Airarora

02 January 2009

New Year in Thailand!

At first...
the plan is we want to go to Bangkok... but my daddy change his mind.. he want to go to Koh Samui..
which take 12 hours driving...
on the way to Koh Samui Island...

I saw many many pig's... cute heh??
I can smell stinks in 7 E!
I entered dirty toilet!

Thats my great`great experience! lalala

Then,

I tasted delicious pancake!
I took a picture with 'Siamang'...
I saw 'pondan'
I been chased by stupid dog
I shopped a lot.... miahaha

bb.
Airarora

Followers

Twitter