28 January 2009

Boikot "Rihanna Live in KL " ??


Aku terima offline mesej ini dari rakan YM aku..

28/1/2009
1:40:10 AM
Sama2lah kita memboikot konsert "Rihanna Live in KL" pada hari Jumaat, 13 Februari 2009 nanti. Yang ditaja oleh sebuah syarikat telekomunikasi tempatan. Menurut sumber yang sahih akan Rihanna akan mengadakan persembahan pada pukul 8.30 malam di Stadium Bukit Jalil. Sebarkan. Mereka di Palestin sedang menderita. Kita??


hmm... ramai pihak mengatakan yang kita patut memboikot sesetengah barangan. Ini semua adalah untuk membantu rakyat Palestin yang sekarang ini sedang menjadi pelarian di tanah air mereka sendiri. Macam konser Rihanna ni pulak.. dah tentu ramai yg dah membeli tiket nak tengok konsert. Harga tiket bukan murah... mahal jugak perr.. Tapi terserahla pada individu itu sendiri sama ada nak pergi jugak, atau koyakkan sj tiket tu (eh eh jangan koyak, simpan buat kenangan, konon pergila)..
Mau fikir berkali-kali jugak eh.. Ramai antara kita minat Rihanna..dan yang nak pergi semua tu nak tgk dia in REAL! that's why..

Kalau mcm aku, nak tgk mereka ni in REAL.. yup! for sure ada.. tapi disebabkan aku ni bapak kedekut! baik aku simpan untuk diri sendiri.. dari tengok dia gelek, baik aku tgk kawan aku gelek, takpun sendiri buat! hahaha just my opinion larr..

balik kepada msg td, kita kenalah fikirkan saudara kita yang sedang menderita disana..
apakah disini kita bersorak2 "we want more!! more!" atau "Aaaaa...We Love you Rihanna!!" (tiru jer eh.. konsert2 siyes aku tak pernah pergi)
apakah disana pula menjerit "Mak!!! Ayah!!" atau "Anakku!!!" atau "Allahuakhbarr!!"
Everything is in your hand... No one can stop you...

bb.
Airarora

11 comments:

Fraady Ruffeque said...

Btol2..
wtpe kte dk mlompat2 tgk si Rihanna 2 nyanyi..
yg CELCOM 2 pn,drpn abes duit dk invest nk bwk dia 2 mai cni,btter bg sumbangan kt Gaza..
xpun,da klu kt M'sia ni mmg wjib ada hiburan sgt pn,haa buat knsert utk kutep derma..
i think,rmai artis kta yg berhati mulia sudi per nk nyanyi free..
y not??
Ni,org Mlaysia lpas smyg Jumaat,tnjuk prasaan sna,tnjuk prasaan sni..
knonnya mmbntah serangan di Gaza..
tp,ble mai mlm Jumaat nnt,sume mnjerumuskan diri dlm serangan "MENTAL" dr pihak barat..
sume ni dk mnyerang kte slow2 la..
xkn xsedar2 lg..
waaaa,da mcm ust la plak..
hehe..
btw,it just my opinion ok..
jgn GAM plak..
=P

joegrimjow said...

xyah, mmg xbest. mmg patut xp, ri2 p pon, hampes, duk layan mat salleh gelek je.hehe.xtau la plak p mesia, haisshh, dari beli tiket, bek makan icecream..sedappp

a i r a said...

itu la..
orang kat atas ni nak belanjan kan? kan?

Fraady Ruffeque said...

hahaha...
kna blnja yg kt cni skali la..
hehehe..
aira,nk bskin robin or walls je??
=P

NIMI♥ Co. said...

tau takper..
cian deme kan..
i pon sokong giler boikot althought RIHANNA MMG HOWT!!
i adore her!
tapi tak mau r gi konsert tu..tiket da r mahal..baik beli bende lain..blanje mak ayah makan kat JOHNYS ke kan..lagi bagus..hehe!!

cian rakyat palestin..my ayam bengang je i tak kasi die layan coke..cian die smalam beli coke cap ape tah..hahhaha!!mmg taste die lain tp terpakse trimer r kalau nk sgt coke kan...ahahha!!

a i r a said...

I nak H'gen dunzz!
hahaha

a i r a said...

hahaha

ala.. beli air sarsi bancuh sudah..
pastu masukkan gas dapur dalam air..
lepas tu jadi la air karbonat!

eyy.. jangan buat betul2 taw.. mati kang ur ayam! hahaha
just a joke!

Fraady Ruffeque said...

hahaha...
agak kreatif ea aira,
xsia2 stdy kt kok wing..
ni blh wat brain storming byk2 nih..
hehe.. =P

||| PöJìé PööH ||| said...

Btol²..
Dah la mahal..
Tp terpulang..

a i r a said...

Terima Kasih atas sokongan anda semua..

Anyway Fraady,
I bayar mahal kot nak blajar kat situ.. so ilmu mesti setimpal la dgn duit parents i.. haha

Fraady Ruffeque said...

haaaaa,bgus2...
knanglah jasa ibubapa mu.. =)
so,mcm ktorg yg blaja krajaan spport nih,xyah kutep ilmu byk2 la ea??
yes2..
thankz cik aira..
weee~~
=P

Followers

Twitter