29 December 2008

Vacation is On The Way!

...i'm packing my clothes rite now..
Today, at 6 a.m., my family are going to vacation..
where??
Bangkok, Thailand... not by flight okay.. driving..
and of course my dad will be the driver.. aww cant wait!

i'll update my blog about my my trip after this..

bb.
Airarora
27 December 2008

Dont Ever Come Back Yaww..!


.... aku gi cuci rambut kat Branny Saloon ngan my mum...
tak best langsung! kulit kepala aku sampai berdarah seyh.. baik aku shampoo kat saloon lain!

adik aku call kata kawan mak aku datang..
dari Kelantan katanya.. hoho.. Kelantan??

selepas park kereta.. aku nampak la dis big gurl kat pintu rumah depan...
aku masuk lambat sikit.. (sengaja)
lgpun diorang first time tgk aku.. aku pun first time tgk diorang... lelele..
kenal2.. salam2.. aku blah.....!

tiba2 mak aku suruh aku bg pinjam bilik aku kejap.. nak mandi!
owh ok je la aku pun.. aku bawa keluar D60 aku keluar..biar diorang dua adik beradik sja dlm bilik...

then mak dia terjerit kat depan tanya 2 org anak dia tu..

M : Kak long.. dh kunci kereta belum??
Aira : Diorang dlm bilik.. (sambil bg kunci kereta)
M : Gi tanya diorang jap....
Aira : Ok..

Aku pun dgn selambanya.. gi la ketuk pintu dn tolak pintu sikit..
JENG JENG JENG..!! this 21 years old girl.. (lebih kurang sebaya ngan Kal.. hehehe) melompat ala sumo-lah dan berdiri depan aku... telanjang bulat!! i repeat "BULAT!!"

K : Ya?? naper?
Aira : errrr.. urmm.. mama mu tnya mu da kunci kereta blum?
K : Dah.. (sambil cekak pinggang)

D60 ada kat tangan.. kang aku snap hantar kat Playboy Magazine..!
aku terus blah.. dgn mata terbeliak gi kat living room
( she's sexier than me ok...! bapak jeles! haha)
then.. dua beradik nih mandi sekali..
aku keluar rumah.. aku call Kal.. (like i told u)
Lepas tu, aku masuk bilik, terus rakam la.. keadaan bilik aku.. waaa.. cm tongkang pecah..
then.. dlm aku hbis rakam.. diorang dh hbis mandi...

guess what.. dgn tuala tak pakai.. tahu2 lari basah2 masuk bilik aku!
aku cam WTF??!! arrr... then... BUP! dia duduk atas katil aku basah2 on my favourite blanket!!
Noo.. plss..! not dat blanket!!! AAAaaaaa!!

Tugas selepas ini :-
  1. basuh selimut satu set
  2. mop lantai
then.. adik dia yg pakaikan baju untuk dia.. then baru aku realize dier ni special.. but not so special sitting on my bed basah2 ok! selamat adik lelaki aku tak nampak..! goshh!

Kak Long ni pun tanya aku :

K : Mu tingkatan berapa??
Aira : Tak sekolah dah.. dah masuk U..
K : Owh... cantik la bilik.. suker!
Aira : terima kaseyy..
K : Ni make-up ka?? (sambil tunjuk lipstick aku)
Aira : A'ah.. kenapa?
K : boleh tak make-up Kak Long bg molek macam mu?? hehe
Aira : huh?? ( mcm kesian plak aku kat dier nih)
K : Boleh tak??
Aira : Malam2.. takda orang pakai make-up..
K : Eh2.. yer kan.. hahaha

Lepas itu, diorang nak cari tempat nak menginap... mak diorang nak duduk kat Park Avenue..
but this two girls.. nak tido sini.. sbb seronok.. diorang cakap aku baik sgt kat mak aku..
aww.. thats so cute of them! (^_^) (lg ada org kata aku sombong meyh..)
but sorry i dont share my room with anyone!
sbb mlm2 aku wajib bergayut dan menari (clubbing dlm bilik! haha)
lgpun.. aku nak cuci habis bilik aku!

Afikah ajak diorang nyanyi... Kak Long tu suruh aku nyanyi lagu "panas panas" aper entah..! aku yg naik panas adala! hahaha

Aira : Dangdut ka?? hahaha

Kemudian, mak aku call tnya suruh bawa diorang semua gi Idaman Kasturi.. makan!
waaa... aku bukan nak mengata.. tp nak kata jer k... aku tak lalu..! aku totally teringat Si Azlan!
budak campus aku.. wohhooo cara mkn sebijik!

Bila nak balik... adik2 aku meluru pergi kat kereta aku..berebut tempat depan.. sbb taknak duduk dgn diorang kat belakang.. aku cakap la..

Aira : eyh.. sapa2 pun duduk la kat mana pun.. depa tak naik la dgn kita.. diorang naik kereta mak depa...

Fitri ngan Afiqah tak kira nak duduk depan jugak... bapak cm sardin! Viva kot!
wateva.. aku drive balik rumah terus..!

Diorang dtg balik rumah aku sbb nak ambik tuala tertinggal kat rumah aku...
diorang pun sempat tunjuk kat aku spek mata hitam diorang beli kat KL..
CD lagu S.M Salim..

Dia pun suruh aku dgr dia nyanyi :-

K : Menjeling2 ku bertentang... mata kita sama memandang... bla bla bla...
Aira : Owh ok2.. jeling la.. sampai mata naik juling pun tak per k..

Then.. diorang pun.. bye2 nak balik...
aku pun BYE2!! dont ever come back yaaa!

bb.
Airarora

Miserable!!

.....rasa kosong sj hari ni.. tak tahu kenapa.
apa yang aku buat hari ni..??
aku on off myspace, facebook, myrakan, friendster.... reject comment2 yg tak patut..
tgk adik aku main game The Sims kat PS2 kesayangannya.. sampai mampus abeh karakter2 dier.. (sbb sakit perut)!
what a stupid game!

Sam ada telefon aku td tengah hari... sj teringat kat aku katanya.. aww manisnya..
ingat jugak kat aku rupanya mamat nih..
dlm phone ada pergaduhan kecil sikit yg buat rindu aku ngan karenah dia terubat la sket..

Aira : Sam..kalau ko gi tgk rumah hari ni, cari arr kat aku skali k? tak harap sgt rumah kat S. Court
Sam : Alah.. boyfriend ko kan duduk kat situ! stay la kat rumah boyfriend ko.. apa susah?
Aira : Sapa boyfriend aku??
Sam : Alah.. buat tak tahu plak! mcm la aku tak tahu
Aira : Ey.. bukan k..
Sam : Ya la sangat...
Aira : bukan!!
Sam : Yaaaa...!
Aira : Ya Allah.. weyh, pandai2 ja la ang ni!
Sam : Aku kata 'YA'.. YA laaaa!
Aira : Aku kata 'BUKAN'.. BUKAN laaa!
Sam : Pukul kang.. Ya laa!
Aira : ...nih.. ang pi cari bukti dulu baru mai terjah aku k..!
Sam : Tak kira! jawapan aku 'YA' jugak..! hahaha
Aira : (bod0...)

hmm...
selepas itu.. aku realize.. how much i miss my friends! (T_T)
Kal, bgtau ada lagi kawan2 FDN nak sambung Degree kat London... terasa jugak kepergian tu...
kami bukan ramai sgt kawan kat campus tu... nak buat mcmmana kalau dh rezeki diorang nak sambung study sana... yg baik-baik semua nak terbang jauh.. yg jahat2 jer tertinggal dgn kami yg baik2 nih.. hehe
0whhh Kal, cobaann! (Aira...!! plsss ini betul-betul bukan cobaan!)

Esok.. abah aku balik dari Ghana.. awww tak dapat ku bayangkan!!
ada good things ada bad things... naaa!!

Good Things
  1. Holidays (nak gi mana eh?? Phuket? Genting? Bangkok? Songkhla?)
  2. Shopping ( nak beli macam2)
  3. Modified Viva ( nak letak rim baru, audio dll..)
  4. Report mcm2 pasal W (of course.. fire stone maa!!)
  5. Take My Lappy in Gurney, Penang (aww my photoshop!)
Bad Things

  1. Basuh baju ( dah la jeans dia berat2 nak mampus!)
  2. Masak?? ( aahhh please laa... i'm not in da mood!)
  3. Repair and clean up Fish Pool ( lorrr.. disgust!)
  4. Wash dishes ( selalu main tinggal jerrr pinggan2 dlm sinki)
  5. Kulit Limau ( suka kupas then tinggal atas kabinet! ni tabiatnya..)
  6. MORE tearrsss (sbb semua benda akan membuat aku bebai!!)
  7. Jadi driver adik2 aku ( next year start sekolah.. sesi pagii plak tu! serupa mcm aku gi sekolah ni)
  8. 100% Gadis Melayu terakhir laa aku nanti!
  9. Silap2 aku kena start pakai tudung!
  10. oopss.. I need to hide my MAXIS bill!! (danger! oii)
Mama aku pesan kat aku...

Mama : Ji, Abah pesan suruh kita jangan gaduh2..
Aira : So?
Mama : So, kita kena berbaik-baik la..
Aira : Baik la sgt.. ma yg suka cari pasai..
Mama : Ha'la... da ang pun suka jadi batu api!
Aira : hoho.. tell me about it! durhh..

aku rasa macam nak jerit "Februari cepatla datang!!"
baik aku tension dgn study dari aku tension jd house keeping... =(

bb.
Airarora
21 December 2008

SMS

Aku dah send sms.. maki hamun pun tak paham bahasa lagi...
aku tulis pelet utara... dia org kedah (origin) reply pelet KL.. tak jadi plak tu.. macam sial adala..

aku dh gtau.. aku takkan kawan ngan dia sampai bila2..
dia nak mampus skali pun aku tak heran..!

ayat terakhir dia
"Terima kasih cik hazirah. sesungguhnya, aku gembira berkawan dengan kau hazirah. skali lg aku minta maaf kat kau cik hazirah."

apa lunch punya ayat aku pun taktau...
-cik
-kau
-hazirah

eeee... lahanat betul la dia ni.. nak balik zaman P.Ramlee ka pa aku pun taktau!


bb.
Airarora
20 December 2008

Anger + Angel = WTF!

Bodoh! Bingai! najis muqalazah kau babiii! SIALLL.. SEtaN Satan!@
bICTH, bASTARd, Faggot!!

eeee... At the first, i think i want write something about this topic.. what happen?? when? where? and why??
but i dont feel to write about it anymore... becoz of, my mistake in reading Prince Shetaki Blog by Kal!

It's really make myself feel so calm..and refresh..
waaa.. i should write about dis thing.. bfore i read his blog... waaa
never thought it will be soooo sweet...

Well..., again i'm gonna say "WHOoo ARE WE???" muahhh

bb.
Airarora
18 December 2008

Daughter to Father

This Saturday, my daddy booked a family room in Lesuire Cove for holidays!
and just now my mum ask W to come with us too.. ~oh not that b****rd!

Yay..!
Just now, i told everything to my daddy about W in Skype...
I can't take it anymore, b'coz my mum seems like never try to understand me...
even i've told her about a thousand times..
every single things i told him.. till i've felt like wanna cry...
about the sportrim, handbrake, msg's, behaviour... and so on that i dont like about him!

i just type..type.. type.. and type.. really fasttt.. and my dad read it (webcam)

He agreed.. and he told me that he already talk with my mum about that before..
but my mum said, it was Fitri.... (iyaa..rite..! pfft..)

He gave me a solution.. he want to talk directly with W... (yes.. yess.. sgt suka!)

IF this Saturday, W come with us to Penang,

"Kalau W ikut, hazirah tak payah pergi! call abah, abah nanti CANCEL! atau suruh mama cakap ngan abah ."

huaaaa.. see... i should tell about this to him from the first i think!
so.. i will not felt like this way..!

well,just wait and see... u are soooo dead! hehehe

bb.
Airarora
16 December 2008

Bawang Merah


aku suka memasak....
tetapi.. aku benci bila dtgnya bawang merah..
tadi masak daging kurma.. mama aku tinggal segala2nya.. suruh aku masak sendiri.. dia tak larat..
ok fine.! nasib tgh ada mood.. kalau tak, mmg aku berguling2 la atas katil... hahaha

Kerja potong-memotong dan menghiris lain-lain bahan semua tak ada masalah.. tp masalah Bawang Merah ni.. dari dulu sampai skrg aku still tak bleh tahan.. nak buat lambat kerja memasak.. semua gara2 bawang merah!
bayang kan baru buang kulit jer.. aku dah pedih mata..
lari masuk bilik air, cuci mata berulang2 kali..

setengah orang ckap.. kalau tak nak rasa pedih, kopek bawang dlm air..
aku pernah buat.. mmg tak pedih.. tapi susah la.. leceh! nak kopek berapa biji saja pun...
hmm..
nasib sorang jer masak td..kalau masak ramai2,
aku mmg takkan potong bawang.. org lain akan ku berikan.. kui3..

"bawang oh bawang..." (T_T)

bb.
Airarora
14 December 2008

Make It Happen!


Hmm..
Movie ni.. aku tak tahu dh lama atau still baru..
tp aku dh tgk last 2 weeks kat DVD.. baru skrg masuk blog.. (T_T)
aku beli citer ni... sbb aku suka Mary Elizabeth Winstead
hehe..
Cerita ni 'boleh la' bg aku.. Hip hop dia tak mcm hip hop sgt..
huhu tp aku suka citer dance2 cm ni...
at least tak mcm HSM... blueks..
Kalau tak.. aku dh pangkah awal2 movie ni..

bb.
Airarora
13 December 2008

"Double-Euww" Biatch!


ha.ha.ha.ha.

Kelmarin.. which mean yesterday, aku bawa " kawan " uni aku, Afiq and Din pergi berjalan-jalan ambil angin di Pulau Pinang.. Aku pun dah rancang 'superb plan but out of da' plan...
Kenapa??
Teka aper?? Yes! W larr.... hahaha ikot! Ten cent for you... (^_^)

My mum kenalkan W kepada diorang... "Hye.. =)"
hahaha..

In the car :-

W : Makcik, satgi W.. nak p sembahyang Jumaat.!
Afiq : Gulp~ (smpai terbeliat bijik2 mata)

sbb pakai seluar pendek maa...
tp kan.. Budget baik jer W nih.. sebelum nih keluar dr pg smpai malam dgn mak aku takpernah ajak pun.. hari ni jer.. aperhal huh?? lalalala

Mula-mula pergi kami pergi Queensbay.. masa sampai, jalan nak masuk mall..
aku terdengar sesuatu..

W : Study kat Limkokwing ka?
Din : A'ah..
W : Owh, saya ikut-ikut nak belajar gak kat sana.. ingat, masuk intake Jan kot!
Din : Owh REALLY?? Ok..masuklah, jgn cakap jer..

Noktah!

Lol... No layannn... hahaha aku dgr pun cam... perghh.. i dun think Din mean to say that..
mmg dh style dia ckp mcm tu..
lepas mkn kat food court, mak i tnya Afiq ngan Din sama ada nak jalan sekali ataupun berpecah?
Diorang pilih untuk berpecah...
"... tp Aira ikut kami la aunty yer.." haha yay!
W cm nak ikut kami.. tp tak boleh.. muka cm sedeyh jer..sbb dia kan kawan Fitri... so adik aku kepung dia jer la kemana pun... LOL!

Din nak cari ATM.. Afiq plak nak beli rokok dulu.. Jadi kitorang start dri tingkat atas sekali...

Aira : Hey, u all nak tgk tak Restoran T-bowl, kedai mkn jamban yg i cerita aritu?? kat sini la..
Afiq : Ader eh..?? ok gak!
Din : f* cmner tu??
Aira : Come2.. i show u.. hehe

Sampai jer kat depan kedai tu..
Their comment...

Afiq : eee....geliiii sial..!
Din : Hoo.. agak menarik..

Lepas tu, kami turun g dpt ATM.... then beli kasut i jap..
Afiq suddenly teringat hp dia tertinggal kat tandas kat tingkat atas skali td.. agak lama berjalan baru teringat pasal hp.. hmm.. Orang Penang baik2.. hp dia takder sapa pun curi.. still there! hahaha bygkan.. beratur kat ATM berderet2.. then beli kasut i lg.. paham2 la..
tp hp nya tetap selamat.. (^_^) baru kenal mcmmana org Penang.. LoL
Afiq nak jalan2 dkt luar Queensbay nak tangkap gmbar Permandangan Pulau Jerejak..
Lepas semua tu.. we all dh rasa boring.. masuk balik.. ingat nak tgk wayang.. tp semua tyangan lambat lg.. Guess what?? td ckp bukan main geli... Afiq ckap..

Afiq : Jom makan kat T-bowl tu!
Din : A'ah an.. aku pun cm try rasa cmner mkn dlm jamban celake tu....
Aira : HUHH???

Diorang mkn.. but i tak mkn.. mmg tak lalu langsung.. tp HALAL!
Then tiba2. Mak aku call.. nak mintak kunci kereta nak hntar W gi sembahyang Jumaat..
yg pelancong dua orang tu plak.. baru order mkn.. then senyum2.. takmo pergi la tuu... pahammm!
Then W ngan Fitri naik atas nak ambik kunci kereta...

Lepas dh mkn aper semua.. turun la kami.. jalan2 kat kedai Guess, Puma, Forever21, and bla bla bla..

Suddenly i found my mum..

Aira : Haik?? mama pi masjid ka tadi?
Mama : haa.. hantaq W...
Aira : mama drive??
Mama : (Angguk)

Then.. nak gi Gurney plak...

Aira : Mama, kunci kereta??
Afiqah : Ada kat W..
Aira : hmm.. cmna bleh ada kat W..?? owhhh.. mak bg W.. drive sorang kannn??

Marah gilerrr aku.. nak report kat abah...! lepas tu park kereta kat mana hala... jenuh aku cari!
Bila start kereta, nak lepas 'handbrake'...
OMGGG!!! SIALLL tak tarik 'handbrake'!!! nak bawa kereta bukan main lagi.. tarik 'handbrake' tak reti!

Membaraa... Aku gtau mak aku.. mak aku cam.. takperlaa... BLUEKS!
Otw, nak gi Gurney tayar pecah (bukan bocor)... sbb sepatutnya tayar dah kena tukar.. tp tak tukar2 lg.. selamat pecah kat dpn shell... then.. nak tukar tayar kena masuk kat Shell Service,
so.. untuk mengelakkan rim rosak.. dinasihatkan driver sorang jer naik .. yg lain jalan.. then mak i cm tak confiden nak bawa..

Mama : Sapa bleh bawa..??
Aira : -diamm-
Mama : Din bleh bawa??
W : bg saya la bawak (smbil tngan mintak kunci)
Din : huu.. taknak.. kereta ni terlalu besar... suruh Afiq
W : Saya bawak... (hulur tngan)
Afiq : heyy.. taknak lah aunty! suruh Aira la..
Mama : Nah... (bg kat aku kunci) bawak.. lgpun hang ringan.. W.. tak bleh.. bdn besaq!
Aira : (BOOO.. ya..!)

Kat kedai tayar pun.. lagak cm tahu hrga.. cm dia yg dia nak byar... Aku cm.. nyampah gilerr2.. then mama i ingat nak tukar rim.. Afiq ngan Din.. cm setuju ngan pilihan aku.. cuma this W, rekemen.. rim warna Gold, line merah.. eee.. kereta warna silver kot! cm perr lg..
dia sorang jer yg bangkang.. tp kalah jugak.. hehehe

And thennn.. i can feel that this guy already jelouse on Afiq and Din.. why i say so?? sebab.. my mum nak kena gi bank, tp tak tahu jalan.. so, uncle yg kerja kat bengkel tu nak drive my mum's car bawak pergi bank.. then Afiq suruh W.. ikut sekali...

Afiq : Eh.. naper tak ikut..?? u pergi la naik skali.. u lelaki, jaga aunty.. (smbil tolak2 w naek kereta)
W : Taknak lah.. tak larat..

bila kereta dh blah..

Din : Apa plak penat?? duduk ja kan dlm kereta tuu..?
W : Huh...hehe (sambil senyum2)

euww... dh penat naper tak duduk jer?? tp dtg berdiri dekat kitorang.. lol
Afiq ngan Din ckp gtau kat i..

Afiq : I rimas la. kwn u ni asyik usha atas bawah...ckp pun cam dier the best jer... ni.. dia tak ikut sbb jeles u ngan kitorang kot.. hahaha
Aira : hahaha..very funny.. yup i can see that.. well, just enjoy it!

Next Place... kitorang gi Island Plaza.. tak jadi gi Gurney... mkn KFC.. huhu then jalan2 kat atas..
Afiq ngan Din plan nak buat waxing! Lol.. nak cabut bulut ketiak.. euww.. tp tak jadi, sbb harga..
lepas itu.. drive gi Masjid Terapung.. This time, Din ngan Afiq kena turun gi sembahyang Maghrib.. terpaksaa.. sbb W budget baik.. diorang pun kena budget cm tu gak an... hahaha
Lepas hbis sembhyang.. Fitri lari2 dtg kereta..

Fitri : Mama, W.. ckp dia takmau dtg rumah kita dh.. =(
Aira : (Finally)
Fitri : ..dia ckp nanti mai.. kalau hazirah dah OK ja..
Aira : BLUEKS!
Mama : Alaa.. zirah tak baik la hang duk buat cmtu kat dia..
Aira : Biaq la.. i totally hate him.

Fitri cm marah2 kat aku sbb aku, W.. taknak dtg rumah dan ikut pergi mana2 da... huh..
For me.. kalau dia ikut sbb Fitri, dia tak patut heran pasal aku pun.. coz, i'm NOT in the plan.. Fitri yg ajak.. jd dia kena ikut Fitri la, bukan aku..!

No more discussion! Lastly, Batu Feringhi..
rabun mata nak beli... ahhaha so, we snap beberapa gmbar.. again, kitorang berpecah lg.. three of us.. Din nak beli bag.. tp just bleh dpt spek mata! Afiq beli lampu..! hahaha
Semua balik pukul 11mlm.. aku jugak drive..yg lain tidur.. huh..

sampai Sp, mkn nasi lemak.. then hantar W...

sampai2 jer rumah.. semua tertonggeng!

p/s : Kal, i tak bleh tukar ke 'L'.. cuz W - Double Euww

bb.
Airarora

Malass...

Please Aira... rajin la sikit...!!! pleaseee... Tolong laaa.. tolong laa..!

bb.
Airarora
10 December 2008

My First Tagged - by Azlin

1. When was the first time you met her?
- in St. Theresa school.. Form 4!

2. What do you feel?
- hmm?

3. What do you feel right now?
- Moody..

4. If your enemy do anything you hate, what will you do first?
-Catat isi penting nak tulis dlm blog..

5. Give 5 characters you have:
- Round coco eyes.. LoL
- Short (not too short haa)
- Nice teeth.. haha
- Long hair...
- Cute finggers...


6. If she broke your heart, what's your action?
- huhu... so hard to type it here..

7. What are the characters you like about her?
- she is just like me.. we are like a twins.


8. Who is the name of number 1?
- number 1?? how about 'satu'..


9. If your lover becomes your enemy, will you hate him?
- depends.. its not easy to hate someone that we love.. but i always just forgive everything.

10. The most memorable thing he has done to you?
- (^_^) ...

11. The sweetest thing he has ever said to you?
- (^_^) ...

12. Any thing you want to say to the person that always supports you?
- Thanks for ur supports.. Dont forget to Vote me.. type AIRA and send it to 9919.
09 December 2008

Why Why Why...???

Question :- Why should i keep writing about you in here??
Answer :- Because u force me to write this shit!

Dear W,
Yesterday is Eid-Adha.. I'm not joining others celebrating it.. i just stay at home..and ate 'thosai' at Subaidah Restaurant.. Today is the 2nd day of eid-adha... i feel like i want to enjoy this celebration.. i want to make a sacrifice for Akikah.. but i need a Cow.. a big FAT cow..
Pleaseee say "MOoo" cuz i'm hoping to CHOP ur head off ur body rite now!!

P/s: Thanks for ur gudnite msg anyway... saying " Bila AYAM dh tak selera nk makan, KAMBING mula gelisah, LEMBU buat2 gila & UNTA nampak susah hati, tu tanda Raya Korban dh dkt... Slmt Hari Raya Aidil Adha!!

With Hate,
Aira



bla.. bla.. blaa... hari ni.. why my mum pergi ambik diaa?? ckp nak gi tgk kereta Toyota baru ja...aku pun duk kat rumah senyap2 ngan Fitri... then, bila my mum ngan Fikah balik..
dgn 'mee mamak'.. aku pun dgn segala hormatnya pergi la sambut kat pintu rumah...

Fiqah: Fitri, aku ada suprise kat hang....
Fitri : Apadia??
Fiqah : Cuba tgk dlm kereta..

Aku pun jenguk2 la tgk... nak tau apadia.. mainan ka pa kan =P.. then aku nampak byg2 'kepala besaq' ngan topi! Mcm kepala si W ja...

Aira : This is sooo not good! baby arr!
Fitri & Fiqah : -GELAK-

terus aku blah (dh bad mood)... tgk facebook ngan myspace..kat blakang!
dlm hati.. mcm2 aku kata.. aku tekad nak bgtau papa!! papa?? abah laa...
sah2 depa kena marah nanti... Bila semua dtg dapur nak mkn, skali dgn "ituuu"..

W: tgh wat pa wey?? Tngok computer ha? Tgk internet?
Aira : Tak.. aku tgh tgk org berbogel.. (budu.. dh nampak lg mau tnya!)
W : -senyap-

aku pun tnya la.. mana makan aku??

Fikah : Ang abah dh bg kereta.. pi la beli sendiri??
Aira : -Berjegil-(dont say F* word Aira.....plzz plzz)
Mama : Fiqah mak suruh beli kat semua kan!!
Fikah : Suruh la wafiy beli.. bg kunci kereta ang kat dia...

Wah..cantiknya muka diaa... No Jalan!!

Aira : Tak payah duk ngada2..! Aku order McD sudah..nk bg org perabih minyak aku wat pa!
(ckp jer dpan..)

Then.. handphone W berbunyi.. dn dia gi la kat hall..

Fiqah : Awat ang tak suka sgt kat dia?
Aira : Punya pasai kat aku larr.. kalau ang suka p kahwin ngan dia..
Mama : Sembang la ngan dia sama.. layan ja..
Aira : Mak layan sorang2.. cek dah gelii naa..

Tetiba.. dia dtg.. duduk kat atas kerusi.. punyaa rapattt!! (Say Tan)
Terus aku grab telefon rumah.. nak call delivery.. semua dah order siap.... then aku just duduk dlm bilik aku.. tak keluar2.. mak aku bisik2 apa kat dia tak taw laa... bisikan tu dgr la sikit2..
tp sah la pasal aku....
aku cm nak nangis pun ader... aku dh bgtau kat mak aku awal2 lg.. nak pi mana.. jgn bawak dia! tp awatlaa... mamat tu tak dtg sini.. mak aku plak yg pi cari dia.. hishhh!!!

Dia join adik aku main PS2 kat bilik sebelah.. kedengaran suara dia perlahan-lahan pun dh cukup buat aku mnyampah..! aku pun buka hp aku.. nak call org yg aku rinduu.. lantak arr tgh menangis ka apa.. suara sedu2 pun.. i need someone to talk..! tp sorang pun tak angkat..
waaa.. tidoq kenyang daging lembu paa...

then i wait dkt hall.. tggu my McD... jeng3.. tak sempat duduk.. dh sampai! yay! mkn2.. hehe...
mata berair pun biar la.. aku keluar ambik jugak.. dh lapar.. yg hantar pun.. bleh tahan.. hahaha
dah bg duit apa semua..

Aira : Thanks Yea... hehe
Mcd Deliver : Sama-sama.. tuu bulu mata jatuh.. ada org rindu!
Aira : Huh??
Aira : owh.. hahaha.. (^_^)

Itu ja... yg bleh cheer aku sket.. org rindu kat aku ka?? aku rindu kat org lg ada..!
pfft...
aku masuk je rumah.. terus aku pecut masuk bilik! ahahaha mkn dlm bilik!
then aku teringat my Nubhan... KAL!! oh yea..
why aku tak nmpak nama dia tadi kat dlm contact aku!
Talk2 10 minutes something thats enough! miss him so much! hehehe
Pasal W pun keluar gak.. hahaha..
well this is the continueee... LOL

W, i hope.. this is the last ok... i dont want to write about u anymore!! enough!

bb.
Airarora
06 December 2008

Batu Feringgi, Penang



H
ari ini.. aku gi Penang ngan mama dan adik2ku... serta org yg tidak diundang~! blueks..
aku kalau boleh taknak langsung dia ikut!! mama aku yg ria-ria ajak dia..

aku gi Gurney Plaza.. nak hantar lappy kesayangan aku masuk klinik! waaa!
lepas tu.. jalan2 kat situ jap.. ada sale kat Ground floor..

Nak dijadikan cerita aku berkenan gila ngan satu baju neyh.. mcm jaket tp labuh sampai paras paha.. aku gi la pegang baju tu.. sedap jer kain dier..sambil2 tu, aku tanya la sales girl kat situ,

Aira : "How much??" (^_^)
Sales Girl : "This one.... urmmmm.. RM499.00.. Got 10% Discount" =)
Aira : "Okay.. Thanks" (T_T)

Mak-datuk nyer price! tak mampu.. kalau dah RM50 tu.. bleh lg..! sedeyh...
selepas tu, kami semua gi mkn kat "Chicken Rice Shop" (Kedai yg bukan sekadar nasi ayam tuhh..) haha... tetamu yg tak diundang duduk sebelah aku.! k***k btol... nak mkn pun tak lalu!
urghh.. aku dgr mp3, buat pekak sudah! lepas tu.. cuit lengan aku..W : "naper tension2 ney?"
Aira : "F* off la hang!" (bodo sentuh2 aku pa...!)

Lepas Gurney.. jom2 gi Batu Feringgi... Yay! Yay! shopping leww... wee
aku drive my mum's Honda.. kalau tak.. mama nak bg mangkuk tu bawa..
huhu ~ No Way Mannn ~!! sbb tahu jalan jer.. baik tak pyh.. ckp pndai bleh la...
plak tu kecoh2 nak gi Masjid Terapung...pandai2 jer..
mak aku nak gi laen.. dia nak gi laen.. %$%^%# itu pasal aku tak nak dia ikuttttt!!
Jalan2 kat situ... snap gmbar ngan D60 aku.. huhu.. cantik mlm2 kat situ..
meriahnya kat situ pelancong duk jual beli.. there.. i got a new handbag.. and a new dress.. and Pink, Best Of Hilary Duff, and Zouk DJ Remix Music CD's for RM4 each only.. and seriously.. i dun know why that monster keep following me.. where i go!!
he should be with Fitri.. but he left him at behind.. Rimasss sial! pergila maen jauh2!!
i wish i have someone else with me on that time...
Then sumore.., he told me a fake gossip about my friend.. just untuk cari peluang nak ckp2 ngan aku...

W : weyh, tadi Z**ir msg aku mintak numb tlfon hang.. aku bg numb org lain kat dia...hahaha pdn muka dia..
Aira : Bg ja la numb aku kat dia.., bknnya aku tak kenai dia.. (ckp pun cam tak nak layan)
W : hmm.. betul ni nak aku bg??
Aira : Bg la.. pastu bg numb dia kat aku..apa susah.. yg hang pandai2 bg numb org len kat dia tu awat..?
W : satgi dia bg kat org lain nanti...
Aira : Takpa..!! number aku.. bukan numb hang.. kecoh
W : bukan apaa.. sbb dia tu pelik sket..
Aira : Hang tu yg pelik.. dia ok ja! dah, bg numb dia kat aku.. aku call tanya dia sendiri...
W : (buat2 tgk arah len...mcm tak dgar..)

Padahal.. si Z tu ada numb aku dah kot.. baru2 ni pun dia ada msg aku.. apernya mintak numb aku lg kan?? nak kata si Z pelik?? bdk tu tak pernah kacau org kot.. durhh.. n sampai skrg aku mintak numb si Z.. sampai skrg tak bg2 lg.. hahaha.. nak bohong pun pada2 la...



Dah nak otw balik.. plan nak gi mkn plak.. yg si W ney.. 'sini sedap-kat situ sedap'
dahh.. mkan kat Sg. Petani sudah! nak mkn seafood plak! ngada2..
semua setuju ngan aku.. yay! hahaha.. mkn Char Koey Teow!
ternyata lebih sedap dr yg KL punya.. perghh..

Aira : Makan cepat2! aku nak hantaq W**** ni balik!

Hari ni nak kata aku happy pun tak bleh gak... sbb aku Tensioonnnn tgk muka dia!!

bb.
Airarora
04 December 2008

How To Spell it Right!

Tadi, aku dan adik aku Fitri chatting + video call ngan abah melalui Skype..
dah pndai adik aku menaip..rupanya.. mcm tak caya jer....
adik aku yg umur 9 tahun ni pandai chatting.. pndai mngeja..
baik dlm bhasa melayu dan bahasa inggeris semua dia boleh.. hahaha Bravo!
Abah aku nak order 'Pizza Hut' for our dinner.. so kami berebut la..
nak yg itu yg ini.. aper2 jer.. asalkan boleh hbis.
then td time tgh list apa yg nak di order...
conference yg funny happen antara bpak aku ngan Fitri...


Abah (type) : Fitri, awat abah kurang dgq apa fitri cakap...?
Fitri (type ) :
Fitri, pakai maike.!

Aira (talk) : hahahahaha! Fitri.. mic eja M.I.C. laaa..
Fitri (talk) :
Ah... biaq pi..! maike mai-ky.. jnji bunyi sama ja..

aku just continue gelak ja.. lawak la adik aku ni.. hahaha
kat video, aku nampak bapak aku jenuh gelak sampai merah padam muka.. rasanya dia dgar apa ulasan adik aku tadi...

Abah (type) : Mic la Fitri... (sambil gelak2)






Moral :
Belajar dari kesilapan.


bb.
Airarora

Laksa Padang Tembusu

Dah berapa lama dah aku tak mkn kat Gerai Laksa ni...
Tgh hari td.., mama aku bawa g mkn laksa kat situ.. aku cm
"wah.. lupa plak gerai laksa ni wujud"
Dulu masa sekolah menengah dulu, abah aku rajin bawa kami mkn kat situ..
sbb kuah dia pekat.. aku tak berapa suka mkn ikan.. jd laksa maybe aku tak bleh mkn sgt..
kalau aku nak mkn.. kuah dia kena pedas dan pekat.. barula aku bleh mkn..
hehe..
Jd salah satu tempat yg aku bleh mkn laksa kat sini la...
Laksa

Cendol Pulut
Aku order Laksa ngan Cendol Pulut...
yay! lama tak hirup cendol.. =P
Rojak dia pun okay..
Puas la jugak.. mkn laksa hari ni... hehe..

bb.
Airarora
03 December 2008

You are sooo gayy...!

Yesterday, i lend my fren my mum's Fauziah Latiff music CD.. He said that he really like the songs in da CD. and want to burn it.. so my mum let him to borrow the CD.. and just now around 6:34pm he called me.. telling me he want to give back the CD. At 7pm he arrive at infront of my house and i just take the cd and put it back in da car... say thank you and whatever then he drive back home..

Messages that makes me feel like a Volcano!!


3-Dec-2008 7:15pm

W : Wee. Aku nak tnya hang CD yg aku pinjam tadi, track 6, tajuk lagu apa dia. Aku nak tau skrg.

Maghrib2 aku dpt msg mamat nih suruh aku check lagu... tak tahu tgk 'time' ker??

Aira : Taktaula..dlm kereta cd 2..

That's means, i dun want to do so...

W : Tgk sat. Boleh tak. Plss.. (^0^)


sending me this sms with blushing icon.. why should he blush?? euwww..

Aira : Alaaa..mana ada tajuk ngek!CD original,Dia tulis track ja

Da... he is so dumb2

W : Kat kulit CD tu xkan tak dak..Atau tnya mama awk.

What the hell is 'KULIT CD'... CD ada 'KULIT' ka?? Well i know he talking about the CD cover..
and... awk?? WTF?? Why 'awk'?? baru nak kenal ngan sy ker?? i hate ppl calling me using 'awk' ! daa..geli geleman aku!

Aira : K0tak cd tadak la...Kotak cd yg aku bg td,k0tak cd lgu2 cmpur

da... how do i know where is the cover go... becoz my mum dun like to keep all the CD's boxes in the car.. so i just gave him any cover that i have, as long as.. it can protect the CD.

W : Laa. Xkan tak tau kut.. Hang kan tera. Dgr sat lagu tu. Kalau tau tajuk dia bg tau kat aku.Cepat sikit yee.

Tera tak tera... i dun care.. who do you think u are suruh cepat2.. blueks*

Aira : Ala bg lirik je la kat aku..chorus


Easy riteee??

W : Lirik apa. Yg aku dgr track 6 aja yg aku minat sikit.


If you like that track.. so give me the stupid lyrics of the track!! no brainn arr??

Aira : Bg la lirik lagu tu...


On this time... i feel sooo angry and stressed.. just becoz of his dummy brain!

W : Fauziah latif. Tpi aku nak lg track 6 aja.


OMMMGGGGG..... I gave u 'William Hung' punya CD kerr??? I said Lyric! (LIRIK)
Oh god.. Why he just dont die?? I know la Fauziah Latiff... Great, now i'm really angry! (^_^)

Aira : Aku minta ang taip LIRIK lagu tu...send kat aku

Ok.. its ok.. I bold the word.. and i HOPE he can understand!

W : Aku x igt laa syg oo.. Aku x dan burn lagi CD tu..


Syg?? euww?? are u my boyfriend?? i have love feeling towards you?? NAaaah! and this guy saying "aku x dan burn lagi CD tu.." then... why u give it back?? u said u want to burn it at the first when u get the CD!

Aira : Durh...takkan sbaris lirik pun ang tak ingat..

For sure.. he will remember a bit.. b'coz he like the song.. and listen to it over, over, and over again rite...??

W : Dak laa syg.. Pls.. Hang dgr sat CD tu.. Pls syg

'Syg' lagii!!! pleasing me..with 'syg'.?? i think u should learn something and here's come the Volcano!

Aira : Ey bitch of Setan.. Dun ever 'syg2' me eh.. Mind ur words! I'm not ur #@$ at all! D0nt force me.. to listen to da hell shit song..! cuz i dont want to do so! Hell ya bye!

I want to type more... but i think.. it's already enough.. cuz he dun really understand in english... pity him!

W : Sorry. Aku kena ambil jugak laa, CD tu. Malam ni aku burn. Esok aku bg kat hang cik hazirah. Boleh tak.

cik hazirah? so polite.. i dun think u understand my language in my recent msg.!

Aira : Esok la... Am n0t in da mood okay!


That's it! now get Lost!

W : Ala mak.. X kan tak blh kut.. Pasai apa lak.. Mood x ok kaa.. Aku pi ambil aja CD tu. Adik hang nak pinjam james bone kat aku. Aku nak pi hantar.

I wonder why he really 'terketaq-ketaq' wanting that Song that much..
It's Fauziah Latiff's song!

so gayy...
James bone?? what the hell is that?? James Tulang!?

Aira : Ha k.. Ambik kat fitri..

Fitri will give u the services.. cuz i'm done!

W : Ok.. Hang marah kat aku paa..Sabar laa.. Aku melawak aja tdi..

daaa... Wuteva.. why in the middle of the night u keep sending me msg's
'Gudnite kekasihku modell yg cantik'
It gave me horrible nightmares u know!!


my mum keep saying that you like me... I believe that, cuz my mum always rite..
but sorry huh.. i dun like u at all.. or have the 'LoVe' feeling towards u..
am sorry, i already have someone that i really2 love in my heart...
i'm only have the feeling of 'Hate' towards u rite now!

5 THINGS I HATE ABOUT YOU
  • i HATE u keep calling me at 8 a.m just want to see me b4 u r going to da class.. (wth)
  • i HATE u calling me.. every single time, morning, noon, evening at night.. just to ask.. "ang kat mana?" so busy body to know... like i'm ur gf.. e'yekk!
  • i HATE u keep sending me msg's in the middle of the night-morning... saying stupid gudnite quote..
  • i HATE u keep asking me out! to Central Square?? for what?? i will not go out if it just only two of us.. cuz i dun want ppl think that we are 'dating' walking around in the Central Square.. and looking for what anyway?? nothing fun there.. i rather go to "Pasar Borong Jimat"
  • i HATE u cuz u are changing to LIMKOKWING!!!!! babbiiiii...


bb.
Airarora
02 December 2008

Twilight



Today i've watched Twilight in Gurney Plaza, Penang...
omggg... i really2 fall in love with this movie! So romantic....and damn cool!
a girl fall in love with a vampire... wateva it is.. tak kisah la..
macam termimpi2 plak nak relationship mcm tu..
having a protective and caring boyfriend.. hehehe..
but usually, in this life we cant get what we really want.. unless we are lucky!
hmm.. i'm not going to marry a vampire anyway.. LOL!

p/s: i'm going to buy the book, and DVD !

bb.
Airarora
29 November 2008

Boss Reaction After Working 3 Months


In the begining.....


Boss: Be good, you will be fine.




After a week
...
Must Work Hard k?




After a month
...
Must Work Hard for " Lim Peh " yu know!



After a Quarter
....
Can you hear me? you must work hard!!!



bb.

Airarora

My Creativity






baru2 belajar jerr...
ini sekadar latihan sjew k... Harap Maklum!
so kalau tak cntik tu,tutup mulut sudah...


bb.
Airarora
27 November 2008

Fish Spa

video
Fish Spa at Queensbay Mall, Penang.

Adoii.. tampar dahi aku dgn adik2 aku neyh
pling bising kat dalam spa tu diorang la...! maklumlah first time try...
sebelum try bukan main lagi tergedik2 nak buat...

yg pling lawak petua adik aku fitri at the end of the video...

Fitri: nih weyh, hang rilek... hang rilek
hang pejam mata hang kata
'uih ni Adinan (Adnan- admire afiqah) duk keletek aku nih...'

Aira: ahhahaha
Check it out!

bb.
Airarora

Teman Sejati - Cover version



video


Video ini diambil kerana.. suara adik aku yg kurengg sket asyik berkumandang dari ptg,
mnyanyi tak berhenti2... berair telinga aku.. smpai mak aku kat tingkat atas suruh senyap!
yg terkejutnya adik aku nyanyi lagu nasyid.. hahaha
pakai short! hahaha

p/s: ada pergelutan sket at the end of the video... hahaha

whateva it is.. Just Enjoy the music video!

bb.
Airarora
25 November 2008

Hati Berbisik...


Malam bertandang...
Hati berbisik mengenang cerita, derita yang daku pendam...
Kata menguji cuba untuk ku sudahi...
Berulang air mata membasahi
Aku kini perlu berdiri..
Walau hakikatnya pastikan melukai..
Aku ingin semua rasai
Kenapa akhirnya hidupku sendiri??

Oh Tuhan... Kau berikanlah aku segala kekuatan untukku meneruskan perjalanan...

kerna pengakhirnya diriku sendiri....

bb.
Airarora
24 November 2008

Everybody.. Im Home!!!

I'm home now... weeee...
Check-out from Desaria at 9am...
fill the fuel full tank in Sri Kembangan Petronas around 9.30am...
hmm..

Kali pertama.. aku tak sesat balik... haha before this.. aku cm selalu sesat nak cari Highway huhu
sekarang tak dah...hehehe i'll remember the ways now.. lalalala

dalam pukul 10pg aku masuk highway.. then aku top-up TNG kat highway, then masuk McD drive-tru beli breakfast set.. then dlm pukul 11.15 aku smpai kat hentian Restoran Jejantas... mkn McD dlm kereta... on9 pkai maxis broadband aku.. then take a nap jap.. 15 mins je.. ngantuk tak bleh nak tido sgt.. mlm tu aku tido kat rumah Kak Ain.. diorang bawa aku gi klinik ngan suapkan ubat (secara paksa ok!) cm tak selesa bila tido kalau bdn tak sihat..

aku bawa kereta speed dlm 80km/h - 100km/h shj... hmm sbb rasa cm malas la nak smpai rumah awal2... berhenti dkat 2 perhentian shj.. Sg. Buloh dgn Bukit Gantang... pulak tu sesak agak teruk.. lori terbalik la... perbaik jalan..
then ader pemeriksaan JPJ... 4 kali weyh kena tahan.. semuanya sbb cermin kereta gelap!
tp bila buka tingkap nampak perempuan yg bawa.. diorang cm cincai jer la..
"takper, takder masalah..selamat memandu yer dik." (^_^)
hahaha

tringat plak kata2 Sam kat aku dulu
"Polis mmg la.. pantang nampak perempuan jer bawak.. maen lepas jer..geram betol aku!"
haha

aku smpai rumah dlm pukul 4ptg.. tp aku tak masuk rumah dulu, aku ajak adik aku Fitri kluar gi Giant.. haha shopping brg dapur.. aku terjumpa kawan2 girl school aku dulu...
tgk aku atas bawah neyh.. mcm per lg... why?? terkejut ker aku tak mcm dulu.. hahaha
whatever lorr..

Fitri cm seronok jer tgk aku dh balik.. ajak aku teman dia tido mlm tu...
kat rumah, aku keluarkan barang2 aku dr kereta.. then tetiba si Wafiey lalu ngan motor beso dia tu... siap boleh patah balik tu... "weyh..ang dah balik ka? bila smpai??"
seronok jer..nampak aku balik mamat neyh..
kalau sekali sembang ngan dia.. kerja aku smpai hbis takkan jadi..
cerita banyak sungguh mamat tu.. hahaha
Kat taman rumah aku ney.. dierla satu2nya kawan yg aku tak lepas contact..
kitorang satu kelas time dr darjah 1 lagik.. duduk sebelah2.. darjah 2 pun still kitorang 2 jerk.. darjah 3 sampai darjah 6 shj kitorang tak sama kelas dah.. sbb aku naik kelas, dia turun kelas (sebab aku pandai sket dari dia) hahaha

huhu..rindu hbis neyh kat bilik aku.. huhu
its good to be home... (^_^)

bb.
Airarora
22 November 2008

Lelaki lidah bercabang??


Semalam.. pg2 buta this boy dtg cari aku..
nak jumpa sebelum balik la konon... aku ok jer la,dah on that time aku pun tak bleh tido..
so we lepak kat tepi pool..

Dia tanya aku kenapa aku tak mcm dulu... dia kata aku skrg lebih suka duduk sorang2..
nampak diorang pun cm buat2 tak nampak.. dan dia juga ckp yg dia selalu tgk aku masuk keluar kereta kat tingkap bilik dia..muka pun 'moody' smcm jer...
ada masalah ker??

aku diam jer la skejap.... tgk muka mamat ni buat muka poyo dier tu.. haishhh..
aku ckp la..mmg aku patut buat mcm tu pun..
aku buat mcm tu sbb aku taknak involve apa2 dah ngan diorang..
biarla aku dgn kawan2 aku.. korang ngan kawan2 korang..

Dia cam bntah ckp aku.. and
"Aira, i think situasion kita sekarang ni sama jer.. kwn yg kita percaya selama ni dah tikam belakang kita betul tak??"
then i ckp la "so what?? ada story la tu...apernya??"

then only that baru dia ckp.. budak2 dlm rumah no.3 tu palang dier...
sbb org syak diorang ni gay.! durh.. dlm hati aku cam.. semua dlm rumah tu Gay' perr... lg nak tunding2 org tu org ni Gay..
Then dia bgtau aku.., yg budak2 ni pun palang aku baru ni...
dgr2 jer.. aku cm

WTF!! Aku dah tak jejak kot kat rumah korang punya lama... apsal nama aku duk timbul2 lg kat rumah tu??! diorang semua tu sakit hati aper ngan aku..?? tak pernah kacau hidup diorang pun...

aku pun dh dpt taw.. yg slama ni sapa bawa mulut, dan besar2kan masalah ni.. org yg tak pernah ada dlm story book aku.. see.. aku pelik.. ingatkan perempuan yg suka bw mulut..
tp jantan ni ada lidah bercabang dua...
even kisah aku couple ngan saper pun.. dia nak condem2.. biarla apa pun nak jd kat aku..
mcm ngan korang yg nak tanggung semua tu..
umur dah bleh jd bapak org pun cam per lg perangai.. tak matured langsung..
aku takkan kata apa2 about this thing... lantak korang la nak kata apa pun...
hari2 sikat rambut kat cermin pun tak nampak diri tu lg...

plg aku tak suka, korang banding2kan aku dgn si pendek tu??
cntik mcm mana pun dia, cntik lg perangai aku rasanya.. baru kenal sekejap..dh buat perbandingan.. wah hebat! aku masuk competition sapa bagus ka?? kimak!

So far mmg tak silap apa yg aku syak..
bg korang pekara tu kecik.. tp kalau korang ada kat tempat aku?? lg kecik ka??
semua kecik.. mcm ko arr kecik!! durhh...

bb.
Airarora
21 November 2008

Raspberry?? agak sedap!


huhu.. lawak gilerr kalau terkenang balik peristiwa ni...
td.. my housemate, Diana dari Kazath, ketuk bilik aku...
time tu aku tgh layan lagu Britney Spears.. hahaha
dia ajak aku join dia minum Hot Tea.. memandangkan tggal aku jer ngan dier kat rumah time tu.. roomate dia gi clubbing.. dia bancuh la kat aku Hot Tea.. nak suruh try rasa dia buat..
alaa.. Lipton ja pun.. main celup2 jer.. then letak gula.. hahaha
takperla..aku rasa je la an..
minum kat living room smbil tgk TV..
dia bercerita la.. hari ni dia penat and sakit kaki sbb td dia kena edarkan flyers limkokwing kat Sunway.. dia kata, dia cam mnyesal pergi campus hari ni.. hmm..

then dia keluarkan aperbenda ntah warna merah hati dr peti sejuk.. nak bg aku try gak.. aku agak tu cm jem arr kot.. aku tiba2 tringat aku ada beli "Champange Grape" agak sedap la... beli kat Pyramid.. aku pun keluarkan jugakla.. bg dia rasa.. jamu la dia apa2 yg aku ada..
lepas tu dia bgtau benda cm jem tu "Raspberry" handmade dari negara dia.. dia suruh la aku rasa.. aku pun cm ok je la..walaupun aku tak brminat pun nak rasa.. benda lawaknya..

aku ambik la dlm satu sudu teh.. then campurkan dlm Tea aku.. kacau punya kacau..
Tea aku cm jd merah semacam.. dia cm tercengang tgk aku cmpur Raspberry dlm Tea.. aku cm perasan muka dia cm blurr sket..
aku pun tanya la why??
dia kata "why u mix the raspberry with ur tea?? is it a trend??" aku cm gulp'..
Tak kena cmpur dlm tea ker?? aku ingatkan cmpurkan dlm Tea tu... waaa..
aku cam agak malu la.. tp cover-cover arr.. aku ckp la..
"I love to drink Hot Tea with fruit jem.. hehehe" dlm hati aku ckp arr.. mak aii..
jawapan yg plg bodoh dari aku neyh..

dia pun cm ok jer.. "This is the first time i saw a person drink tea with jam..!" smbil senyum2..
aku pun gelakla... hahaha.. "weird rite?? but it taste good! u should try it.." hahaha.. aku pun minum then buat2 muka cm sedap la.. ahaha..

lagi bodoh.., dia pun buat mcm aku buat... dia pun ngaku.. a'ah mmg sedap! hahaha
da da.. malu weyh..! hahaha pastu dia gi amik roti yg dah bakar.. dia ckp
"Actually i want u to try it with bread" (^_^)


bb.
Airarora
18 November 2008

Crazy Nights Out !!

Brian,Zack,Fin,Iam,Ira,Keshen,Aira

Yay... pergi jugak Bar Celona.!!! Ira berjaya pujuk Ayam katik tu... hehe.. slamat baru kat tempat parking... Ira sempat call... kalau tak, dah balik dah haa... tp dgn syarat diorang bawak kasut untuk si Eman tu.. hehehe.. then aku discuss ngan Ira... takkan a aku nak kena bayar sampai RM60 kot.. aku tak minum pun.. waaa..!! then Ira kata.. dont worry. Discuss later.. huhu
disebabkn parking dah bayar.. aku park kereta kat dpn Sun Inn Hotel.. dari situ jalan balik gi Barcelona..

then.. kitorang pun ajak la geng2 Alex join skali.. C.J,and Brian diorang pun On jer... cantik la tu.. hahaha..
then, i kenal sorang lagi cousin Alex.. Zack hehe.. muka dier cam my ex-classmate.. Alexia.. huhu mati2 ingat dier..masa first tgk..haha

Ira, Keshen, ngan Fin sampai dlm pukul 11.30 pm....
music serius kuat.. tak crowd sgt.. mcm2 fesyen oeg menari kat situ.. ada "ehem2" show hahaha jgn tak nampak.. gelap2 pun clean n clear k... hahaha
wateva la apa diorang nak buat.. Keshen ngan Fin terus melompat atas dance stage.... mula2 aku duduk angguk2 kepala.. cm boring jer duduk.. aku pun join arr diorang dance.. hahaha lagu best2 jer..plg best... all of us conquere stage menari lagu "Soldier boy"


Keshen and Aira

bila drinks sampai.. tambah2 botol diorang... Keshen, Ira ngan Fin ask me to try a bit.. mati2 aku ckp No.. no..no... smpai perkataan *kimak pun keluar la.. i said.. i came here.. just to enjoy that's all dun ask me to try anything plzz... huhu.. aku minum Coke jer.. tu pun cm was was terminum benda tu jer.. so aper2 pun tak minum la... Ayam also minum 'that' .. cm tak caya jer.. siap buat demo lagi.. (perlu ker??) tp takperla.. dia still bleh jaga aku lg la.. sblum aku minum dia bau dulu cawan aku.. waa.. cmner pun KO JGN DRIVE!!!! aku drive... waaa.. so far dia tak mabuk la.... tp kira hampir semua mabuk kecuali aku ngan Alex.. sbb kitorang tak minum...

video
Must see:- Fin Dance
pening seyh kat dlm tu... cm dengung ja telinga neyh bila kuar.. then diorang ajak makan .. cukup la an.. aku pun sampai sakit pinggang dh.. patutla si fin selalu sakit belakang tak gi kelas.. hahaha then.. sebelum blah tu.. aku gi la kat Ira nak ajak gi mkn... then dia ngan mata dah merah (mabuk).. "takpa la gi la dulu" then terus peluk, kiss pipi i kiri kanan... for sureee aku bau ARAK kuat giler.... automatic nak termuntah "wekk"..(slamat tak kuar bunyi) kang dgr kat Ira..aper plak an.. aku tahan n tahan.. sampai lekat hbis bau kat muka aku neyh.. keluar2 jer.. sampai kat sunway lagoon.. aku tak bleh tahan.. muntah arr... Iam terkejut "ko muntah apsal?? bukannya ko minum pun..!"
"mmg la tak... aku bau la bodoh!"

At Jaafar Restaurant

then naik kreta Alex.. gi kat Restoran Jaafar... semua gather kat sana smpai gbung 3 meja.. agak ramai.. then duk layan si Brian yg dah mabuk.. duk perli org tu.. perli org ni.. mmg plg bising kat situ group kitorang la... hahaha.. serius happening giler mlm tu..
sampai pukul 4.30pg baru kami chow dari situ.. aku hntar Ira,Keshen ngan Fin balik Heron.. then aku sampai Desa dlm pukul 5pg.. serius mengantuk.. plus tak tahan ngan bau arak ni... aper lg.. pagi2 buta cm nak gi sekolah dulu2... aku mandi ... shampoo, sabun semua.. sampai aku betul2 wangi... hahaha.. then ntah bila.. lepas tukar baju tido... BOOM...

tidoo arr aper lg..... sebelum tu, aku send sms kat fin...

"Fin, can u please tell the lecturer tmrrow that i cant go to the class.. because i hurt my back! thank you"

hahaha sorry i tiru... hahaha

bb.
Airarora

Followers

Twitter