29 November 2008

Boss Reaction After Working 3 Months


In the begining.....


Boss: Be good, you will be fine.




After a week
...
Must Work Hard k?




After a month
...
Must Work Hard for " Lim Peh " yu know!



After a Quarter
....
Can you hear me? you must work hard!!!



bb.

Airarora

My Creativity






baru2 belajar jerr...
ini sekadar latihan sjew k... Harap Maklum!
so kalau tak cntik tu,tutup mulut sudah...


bb.
Airarora
27 November 2008

Fish Spa

video
Fish Spa at Queensbay Mall, Penang.

Adoii.. tampar dahi aku dgn adik2 aku neyh
pling bising kat dalam spa tu diorang la...! maklumlah first time try...
sebelum try bukan main lagi tergedik2 nak buat...

yg pling lawak petua adik aku fitri at the end of the video...

Fitri: nih weyh, hang rilek... hang rilek
hang pejam mata hang kata
'uih ni Adinan (Adnan- admire afiqah) duk keletek aku nih...'

Aira: ahhahaha
Check it out!

bb.
Airarora

Teman Sejati - Cover version



video


Video ini diambil kerana.. suara adik aku yg kurengg sket asyik berkumandang dari ptg,
mnyanyi tak berhenti2... berair telinga aku.. smpai mak aku kat tingkat atas suruh senyap!
yg terkejutnya adik aku nyanyi lagu nasyid.. hahaha
pakai short! hahaha

p/s: ada pergelutan sket at the end of the video... hahaha

whateva it is.. Just Enjoy the music video!

bb.
Airarora
25 November 2008

Hati Berbisik...


Malam bertandang...
Hati berbisik mengenang cerita, derita yang daku pendam...
Kata menguji cuba untuk ku sudahi...
Berulang air mata membasahi
Aku kini perlu berdiri..
Walau hakikatnya pastikan melukai..
Aku ingin semua rasai
Kenapa akhirnya hidupku sendiri??

Oh Tuhan... Kau berikanlah aku segala kekuatan untukku meneruskan perjalanan...

kerna pengakhirnya diriku sendiri....

bb.
Airarora
24 November 2008

Everybody.. Im Home!!!

I'm home now... weeee...
Check-out from Desaria at 9am...
fill the fuel full tank in Sri Kembangan Petronas around 9.30am...
hmm..

Kali pertama.. aku tak sesat balik... haha before this.. aku cm selalu sesat nak cari Highway huhu
sekarang tak dah...hehehe i'll remember the ways now.. lalalala

dalam pukul 10pg aku masuk highway.. then aku top-up TNG kat highway, then masuk McD drive-tru beli breakfast set.. then dlm pukul 11.15 aku smpai kat hentian Restoran Jejantas... mkn McD dlm kereta... on9 pkai maxis broadband aku.. then take a nap jap.. 15 mins je.. ngantuk tak bleh nak tido sgt.. mlm tu aku tido kat rumah Kak Ain.. diorang bawa aku gi klinik ngan suapkan ubat (secara paksa ok!) cm tak selesa bila tido kalau bdn tak sihat..

aku bawa kereta speed dlm 80km/h - 100km/h shj... hmm sbb rasa cm malas la nak smpai rumah awal2... berhenti dkat 2 perhentian shj.. Sg. Buloh dgn Bukit Gantang... pulak tu sesak agak teruk.. lori terbalik la... perbaik jalan..
then ader pemeriksaan JPJ... 4 kali weyh kena tahan.. semuanya sbb cermin kereta gelap!
tp bila buka tingkap nampak perempuan yg bawa.. diorang cm cincai jer la..
"takper, takder masalah..selamat memandu yer dik." (^_^)
hahaha

tringat plak kata2 Sam kat aku dulu
"Polis mmg la.. pantang nampak perempuan jer bawak.. maen lepas jer..geram betol aku!"
haha

aku smpai rumah dlm pukul 4ptg.. tp aku tak masuk rumah dulu, aku ajak adik aku Fitri kluar gi Giant.. haha shopping brg dapur.. aku terjumpa kawan2 girl school aku dulu...
tgk aku atas bawah neyh.. mcm per lg... why?? terkejut ker aku tak mcm dulu.. hahaha
whatever lorr..

Fitri cm seronok jer tgk aku dh balik.. ajak aku teman dia tido mlm tu...
kat rumah, aku keluarkan barang2 aku dr kereta.. then tetiba si Wafiey lalu ngan motor beso dia tu... siap boleh patah balik tu... "weyh..ang dah balik ka? bila smpai??"
seronok jer..nampak aku balik mamat neyh..
kalau sekali sembang ngan dia.. kerja aku smpai hbis takkan jadi..
cerita banyak sungguh mamat tu.. hahaha
Kat taman rumah aku ney.. dierla satu2nya kawan yg aku tak lepas contact..
kitorang satu kelas time dr darjah 1 lagik.. duduk sebelah2.. darjah 2 pun still kitorang 2 jerk.. darjah 3 sampai darjah 6 shj kitorang tak sama kelas dah.. sbb aku naik kelas, dia turun kelas (sebab aku pandai sket dari dia) hahaha

huhu..rindu hbis neyh kat bilik aku.. huhu
its good to be home... (^_^)

bb.
Airarora
22 November 2008

Lelaki lidah bercabang??


Semalam.. pg2 buta this boy dtg cari aku..
nak jumpa sebelum balik la konon... aku ok jer la,dah on that time aku pun tak bleh tido..
so we lepak kat tepi pool..

Dia tanya aku kenapa aku tak mcm dulu... dia kata aku skrg lebih suka duduk sorang2..
nampak diorang pun cm buat2 tak nampak.. dan dia juga ckp yg dia selalu tgk aku masuk keluar kereta kat tingkap bilik dia..muka pun 'moody' smcm jer...
ada masalah ker??

aku diam jer la skejap.... tgk muka mamat ni buat muka poyo dier tu.. haishhh..
aku ckp la..mmg aku patut buat mcm tu pun..
aku buat mcm tu sbb aku taknak involve apa2 dah ngan diorang..
biarla aku dgn kawan2 aku.. korang ngan kawan2 korang..

Dia cam bntah ckp aku.. and
"Aira, i think situasion kita sekarang ni sama jer.. kwn yg kita percaya selama ni dah tikam belakang kita betul tak??"
then i ckp la "so what?? ada story la tu...apernya??"

then only that baru dia ckp.. budak2 dlm rumah no.3 tu palang dier...
sbb org syak diorang ni gay.! durh.. dlm hati aku cam.. semua dlm rumah tu Gay' perr... lg nak tunding2 org tu org ni Gay..
Then dia bgtau aku.., yg budak2 ni pun palang aku baru ni...
dgr2 jer.. aku cm

WTF!! Aku dah tak jejak kot kat rumah korang punya lama... apsal nama aku duk timbul2 lg kat rumah tu??! diorang semua tu sakit hati aper ngan aku..?? tak pernah kacau hidup diorang pun...

aku pun dh dpt taw.. yg slama ni sapa bawa mulut, dan besar2kan masalah ni.. org yg tak pernah ada dlm story book aku.. see.. aku pelik.. ingatkan perempuan yg suka bw mulut..
tp jantan ni ada lidah bercabang dua...
even kisah aku couple ngan saper pun.. dia nak condem2.. biarla apa pun nak jd kat aku..
mcm ngan korang yg nak tanggung semua tu..
umur dah bleh jd bapak org pun cam per lg perangai.. tak matured langsung..
aku takkan kata apa2 about this thing... lantak korang la nak kata apa pun...
hari2 sikat rambut kat cermin pun tak nampak diri tu lg...

plg aku tak suka, korang banding2kan aku dgn si pendek tu??
cntik mcm mana pun dia, cntik lg perangai aku rasanya.. baru kenal sekejap..dh buat perbandingan.. wah hebat! aku masuk competition sapa bagus ka?? kimak!

So far mmg tak silap apa yg aku syak..
bg korang pekara tu kecik.. tp kalau korang ada kat tempat aku?? lg kecik ka??
semua kecik.. mcm ko arr kecik!! durhh...

bb.
Airarora
21 November 2008

Raspberry?? agak sedap!


huhu.. lawak gilerr kalau terkenang balik peristiwa ni...
td.. my housemate, Diana dari Kazath, ketuk bilik aku...
time tu aku tgh layan lagu Britney Spears.. hahaha
dia ajak aku join dia minum Hot Tea.. memandangkan tggal aku jer ngan dier kat rumah time tu.. roomate dia gi clubbing.. dia bancuh la kat aku Hot Tea.. nak suruh try rasa dia buat..
alaa.. Lipton ja pun.. main celup2 jer.. then letak gula.. hahaha
takperla..aku rasa je la an..
minum kat living room smbil tgk TV..
dia bercerita la.. hari ni dia penat and sakit kaki sbb td dia kena edarkan flyers limkokwing kat Sunway.. dia kata, dia cam mnyesal pergi campus hari ni.. hmm..

then dia keluarkan aperbenda ntah warna merah hati dr peti sejuk.. nak bg aku try gak.. aku agak tu cm jem arr kot.. aku tiba2 tringat aku ada beli "Champange Grape" agak sedap la... beli kat Pyramid.. aku pun keluarkan jugakla.. bg dia rasa.. jamu la dia apa2 yg aku ada..
lepas tu dia bgtau benda cm jem tu "Raspberry" handmade dari negara dia.. dia suruh la aku rasa.. aku pun cm ok je la..walaupun aku tak brminat pun nak rasa.. benda lawaknya..

aku ambik la dlm satu sudu teh.. then campurkan dlm Tea aku.. kacau punya kacau..
Tea aku cm jd merah semacam.. dia cm tercengang tgk aku cmpur Raspberry dlm Tea.. aku cm perasan muka dia cm blurr sket..
aku pun tanya la why??
dia kata "why u mix the raspberry with ur tea?? is it a trend??" aku cm gulp'..
Tak kena cmpur dlm tea ker?? aku ingatkan cmpurkan dlm Tea tu... waaa..
aku cam agak malu la.. tp cover-cover arr.. aku ckp la..
"I love to drink Hot Tea with fruit jem.. hehehe" dlm hati aku ckp arr.. mak aii..
jawapan yg plg bodoh dari aku neyh..

dia pun cm ok jer.. "This is the first time i saw a person drink tea with jam..!" smbil senyum2..
aku pun gelakla... hahaha.. "weird rite?? but it taste good! u should try it.." hahaha.. aku pun minum then buat2 muka cm sedap la.. ahaha..

lagi bodoh.., dia pun buat mcm aku buat... dia pun ngaku.. a'ah mmg sedap! hahaha
da da.. malu weyh..! hahaha pastu dia gi amik roti yg dah bakar.. dia ckp
"Actually i want u to try it with bread" (^_^)


bb.
Airarora
18 November 2008

Crazy Nights Out !!

Brian,Zack,Fin,Iam,Ira,Keshen,Aira

Yay... pergi jugak Bar Celona.!!! Ira berjaya pujuk Ayam katik tu... hehe.. slamat baru kat tempat parking... Ira sempat call... kalau tak, dah balik dah haa... tp dgn syarat diorang bawak kasut untuk si Eman tu.. hehehe.. then aku discuss ngan Ira... takkan a aku nak kena bayar sampai RM60 kot.. aku tak minum pun.. waaa..!! then Ira kata.. dont worry. Discuss later.. huhu
disebabkn parking dah bayar.. aku park kereta kat dpn Sun Inn Hotel.. dari situ jalan balik gi Barcelona..

then.. kitorang pun ajak la geng2 Alex join skali.. C.J,and Brian diorang pun On jer... cantik la tu.. hahaha..
then, i kenal sorang lagi cousin Alex.. Zack hehe.. muka dier cam my ex-classmate.. Alexia.. huhu mati2 ingat dier..masa first tgk..haha

Ira, Keshen, ngan Fin sampai dlm pukul 11.30 pm....
music serius kuat.. tak crowd sgt.. mcm2 fesyen oeg menari kat situ.. ada "ehem2" show hahaha jgn tak nampak.. gelap2 pun clean n clear k... hahaha
wateva la apa diorang nak buat.. Keshen ngan Fin terus melompat atas dance stage.... mula2 aku duduk angguk2 kepala.. cm boring jer duduk.. aku pun join arr diorang dance.. hahaha lagu best2 jer..plg best... all of us conquere stage menari lagu "Soldier boy"


Keshen and Aira

bila drinks sampai.. tambah2 botol diorang... Keshen, Ira ngan Fin ask me to try a bit.. mati2 aku ckp No.. no..no... smpai perkataan *kimak pun keluar la.. i said.. i came here.. just to enjoy that's all dun ask me to try anything plzz... huhu.. aku minum Coke jer.. tu pun cm was was terminum benda tu jer.. so aper2 pun tak minum la... Ayam also minum 'that' .. cm tak caya jer.. siap buat demo lagi.. (perlu ker??) tp takperla.. dia still bleh jaga aku lg la.. sblum aku minum dia bau dulu cawan aku.. waa.. cmner pun KO JGN DRIVE!!!! aku drive... waaa.. so far dia tak mabuk la.... tp kira hampir semua mabuk kecuali aku ngan Alex.. sbb kitorang tak minum...

video
Must see:- Fin Dance
pening seyh kat dlm tu... cm dengung ja telinga neyh bila kuar.. then diorang ajak makan .. cukup la an.. aku pun sampai sakit pinggang dh.. patutla si fin selalu sakit belakang tak gi kelas.. hahaha then.. sebelum blah tu.. aku gi la kat Ira nak ajak gi mkn... then dia ngan mata dah merah (mabuk).. "takpa la gi la dulu" then terus peluk, kiss pipi i kiri kanan... for sureee aku bau ARAK kuat giler.... automatic nak termuntah "wekk"..(slamat tak kuar bunyi) kang dgr kat Ira..aper plak an.. aku tahan n tahan.. sampai lekat hbis bau kat muka aku neyh.. keluar2 jer.. sampai kat sunway lagoon.. aku tak bleh tahan.. muntah arr... Iam terkejut "ko muntah apsal?? bukannya ko minum pun..!"
"mmg la tak... aku bau la bodoh!"

At Jaafar Restaurant

then naik kreta Alex.. gi kat Restoran Jaafar... semua gather kat sana smpai gbung 3 meja.. agak ramai.. then duk layan si Brian yg dah mabuk.. duk perli org tu.. perli org ni.. mmg plg bising kat situ group kitorang la... hahaha.. serius happening giler mlm tu..
sampai pukul 4.30pg baru kami chow dari situ.. aku hntar Ira,Keshen ngan Fin balik Heron.. then aku sampai Desa dlm pukul 5pg.. serius mengantuk.. plus tak tahan ngan bau arak ni... aper lg.. pagi2 buta cm nak gi sekolah dulu2... aku mandi ... shampoo, sabun semua.. sampai aku betul2 wangi... hahaha.. then ntah bila.. lepas tukar baju tido... BOOM...

tidoo arr aper lg..... sebelum tu, aku send sms kat fin...

"Fin, can u please tell the lecturer tmrrow that i cant go to the class.. because i hurt my back! thank you"

hahaha sorry i tiru... hahaha

bb.
Airarora

New Happening Friends..

Wat so funny??

After kuar dari panggung, kitorang kuar gi jumpa Alex... kawan sekolah Iam (bukan Alex Madagascar eh...) hahaha.. ini kira second time aku jumpa mamat neyh.. so far.. he's really nice boy and easy going... time tu mmg aku lapar giler.. so we met kat 'Laksa Specialist' kat dlm sunway tu... aper yg special aku pun tataw.. aku mkan laksam sj dah cost RM10 semangkuk.. n giler sikit.. kalau sedap takper la gak... so kira tak bleh masuk dlm My Fav lists la restoran tu...huhu Si Alex pulak duk kira push Iam suruh belanja dier mkan Nasi Briyani Kambing Johor kat situ.. nmpak sedap jugak..cm menyesal jer order laksam... waa.. time tu jugak aku tgh bingung nak beli ker tak baju - T '51% Single'... haha harga cam tak patut jer bg aku.. dah la duit pun takder.. ader RM60 jer.. kalau beli tinggal 30 jer..tp rasa cam nak gak beli baju tu... 2 ekor tu pun cam bg racun kat aku suruh beli gak baju tu "Kalau aku jd ko, aku beli jerrr...kang org amik baju tu" waaa.... duit takder.. control2..! hahaha


Me and Alex

then.. sampai dlm pukul 7 lebih duk sembang2 kat citu... then kitorang chow kuar gi jumpa kawan Si Alex ni plak kat luar Sunway depan Sunway Lagoon... Brian nama dier... haha.. this guy also same.. agak funny jgak.. masa kitorang tgh sembang2 si mamat Brian ni dtg dgn kotak hp Nokia baru dia.. Express Music.. aper model pun tak ingat.. sambil2 smokes kat situ.. dia duk test2 hp baru dia tu especially Mp3 dier... kitorang cam "waa.. Brian beli hp baruu laa...hahaha" mula2 dia cm happy jer.. tp tiba2 dia cam menyesal sbb sound music dier tak best.."aiyoo .. bass dier tak siok..!" aper bleh buat dah beli.. tak bleh tukar dah... yg aku tak hbis2 duk terbayang baju tu haha.. Alex tgk muka aku cam takder mood jer " Haiya.. Aira.. just go and get ur 51%single laa...kalau dah nak sgt".. waa.. tak bleh2.. control2.. !! dah sembang2 kitorang gi makan kat Steven (makan lagiii.. waaa duit takder ney..dalam hati arr) tp bila tgk price.. wah berbaloi lg kalau aku mkn kat sini td.. tp perut pun cam rasa lapar lg.. tak puas mkn laksam td.. tgk nasi udang dier cam sedap jer.. plak tu dapat 50% diskaun tuu.. aku pun order jer.. hahaha lapo..lapo.. kui3

Dalam tengah2 mkn tu.. dtg sorang kawan diorang Indian.. nama C.J.... dia offer me jd model dier untuk casting.. cam nak taknak jer.. sbb kena g casting kat PJ.. "aper PJ?? pendidikan jasmani ker?" Alex wat lawak... haha.. i ckp i ni pendek la... tak bleh jadi model kot.. then he say height is not important..as long u got the look.. Got the look ker aku neyh..?? wah godaan..! lalalala..

suddenly.. i received a msg from Fin.... ajak gi clubbing kat Barcelona..waaa cam best jer.. Steven pun kat sebelah Barcelona.. that time dah pukul 9.30mlm diorang nak dtg sini pukul 10.30mlm.. waaa... i cam separuh jerit kat situ "Nak pegiii..!!" Diorang cam agak terkejut apsal i jd cm tu... then i ckp la "Fin, Ira ngan Kishen nak gi Barcelona, ajak aku.. yay nak gi.." then si Iam perli aku "Ko duit pun tadak..nak pergi palotak.." waa.. dgr2 cmtu aku tersedar.. alamak.. no money ooo...! nak say "No" pun cam...I dah plan nak pergi ngan diorang...tp cm tak expect..today!! nak pergi gak.. "51%single" aku pun aku dah lupa hbis.. then aku tanya Fin.. berapa aku kena ada nak masuk... then dia ckp RM60 sorang sbb diorang nak open bottle RM250.. pengsan aku.. baju RM30 pun aku sangkut.. tambah nak masuk Bar celona... suddenly kawan perempuan kepada sepupu Alex..offer i masuk free... wahaaa.. nak2.. then cm tringat plak si Iam ni dtg ngan aku.. nak letak mana si mamat ni.. melainkan masuk skali...

Sampai hbis si Iam tak nak.. dia pun tadak duit la apa la..aku masuk free takpa la.. then nak tunggu kat luar ker?? aku tanya dier.. bleh plak jwb.. "bg kunci kereta ko.. aku balik!" wah..cantek nyer.. then dia ckp, aku nak masuk clubbing wat per..?? dh la aku pakai slipper... ngan short!.. plak dah.. then sebek balik la muka aku neyh.. waa.. rasa giler mnyesal bw AYAMMM ni...!!! arr.. terpaksa la hntr sms

"Sorry Fin, I really2 wanna join u guys but I cant... b'coz i got a chicken with me rite now.."

bb.
Airarora

The Guard Post : GP 506


Hari ni.. aku gi tgk citer The Guard Post : GP506 - Korean movie kat TGV Sunway ngan Iam..
movie pukul 4.20ptg.. Citer dier bukan citer hantu..tp about penyakit virus yg berjangkit yg boleh membuatkan askar tu mengganas dan membunuh org dgn kejam tanpa disedari... cara bunuh pun mmg agak menggelikan... darah merecik-recik... bunuh org sampai hncur otak pun ada.. perghh..
penyakit dier pun agak menggelikan... naik cam bijik2 berair kat badan ngan muka.. huhu
then citer ni berakhir dgn pembunuhan beramai2 kat dlm GP tu...sbb nak hapuskan virus tu.
so far kdg rasa cam sedeyh.... ada part kawan bunuh kawan sndiri sbb tak sanggup tgk kawan dia menderita sakit penyakit tu.. hmm.. aper2 pun thid movie for me.. totally smart!

bb.
Airarora
12 November 2008

Redha jer....

Brochure Outside


Brochure Inside


Hari submission Design Study punya works... and presentation for the last assgment about "Fashion Company Brochure". My company is "Kbya Boutique" (konon2 jer la..) I got 16.5/20... I'm not really happy with it.., but redha jerr laa an.. ngada2 plak nanti.. at least above 12.5!! waaa... sedeyh.. ke sana ke sini, ke hulu ke hilir, naik turun tangga, cari orang tu cari orang ni... pi mai pi mai, tang tu jgak! wahaa..
Thanks to Abang Y... sbb tolong carikan model untuk brochure Aira... thanks also to
"kakak2" modelling tu eh.. hehehe..

DAH HBIS DESIGN STUDY... Lega la sikit.. tp still tak bleh nak bernafas deyh.... (T_T)

b.b.
Airarora
11 November 2008

Dont Sangka Clean Water No Buaya

For This Time, It's Really Look Just Like You...!


Aku sakit hati gilerrrr ngan ko hari ni...!
silap aribulan mau jerrr aku ketuk2 ko sampai terbenam dalam tanah...!

daaa... mulut "cot cet cot cet" serupa cm ko bagus sgt...
assgment D.S... satu pun ko tak pernah buat.. harapkan kakak ko jer... lepas tu time lab test.. huh baru mula terhegeh - hegeh"Aira..Aira.. plss.. i langsung tak tahu nak buat ni... rename atas nama aku skali plss..."
kalau aku tak tolong time tu...rasa serba salah plak... sbb sakit demam aku ko ambik berat...
so aku just tutup mata jer la..

Paling aku tak suka skali bila aku dah tolong, lg nak ko nak bnyak songeh..! itula inila.... heeee...
buat malu jer la.. bila ada org bkn islam tegur suruh ko baca al-quran betul2... nampak sgt ko sendiri tak kenal dan tak pernah ambik tahu pasal agama ko...! Islam agama yg plg mudah, ko bleh ckp plg susah.. aper yg susah aku pun tak tahu...!

aku sendiri tak paham... apsal kalau ko baik, baik sgt.... sweet jerr...
tp sampai waktu mulut ko cam sial, celaka jerr...

pergghh... harap ko sedar cepat2 la...!

b.b
Airarora
09 November 2008

U Better Work...!

Tajuk blog hari ni dipetik dari lagu "Supermodel"... huhu...
bkn aper kelmarin dari pagi smpai petang aku jd cm org dungu kat dalam bilik... duk pikir pasal photo shooting yg aku nak wat ngan bdk Felda kat Photostudio dlm campus untuk brochure..
tp cam takder idea arr plak... blank habis-habisan dh ni..

aku nak work out ngan logo terbaru, ngan design dier yg tah pa per... arghhh... so, aku pasang Mp3 je la... hu ha sorang2... then suddenly, si Shark Fin call.. suruh aku bukak pintu rumah.. nak jumpa.. dlm hati pikir aperhal la.. mamat ni cari aku an.. tiba2 jer... rupa2nya nak aku jadi modell untuk brochure dier.. huh.. aku pun cam blurr.. agree la... dia pun maen bukak jer almari aku.. pilih baju2 yg dia rasa sesuai untuk gmbar dier...

segala fashion yg dia nak buat.. sumpah aku tak pernah pakai! huahaha.. bapak giler seksi.. make-up lak cm suicide jer.. tp dlm gambar jer pun.. so tak kisah la... everything dier yg guide nak posed cmner... menggunakan D60 aku lagik.. so, gmbar sah2 gempak... hahaha
serius agak best la... at least aku leh tukar gambar display kat myspace,facebook ngan friendster.. then, i realize dlm gmbar aku cm nampak tinggi tp reality rendah jer... betul la ckp mak aku, aku ni "photogenic"..

so jgn tertipu ngan gambar2 aku eh... huhu ia hanya rekaan semata2.. lalalala

b.b.
Airarora
02 November 2008

Char Koey Teow

hmm.... td gi mkn char koey teow kat bawah...
hujan2 pun.. sanggup ku redah.. dari pagi tak mkn oi...
dah la hari Ahad, semua kedai tutup..
aper bleh buat biasala kereta takder.. so jd berlapar la sikit
waaaa...

tapikan, sometimes , aku rasa aku ni agak 'lucky' gak dlm 'siye'2 pun kan.. huhu
aper taknya.. selalu gi mkn kat situ, mesti dpt murah.. selalu beli kuey teow ngan air kena la dalam RM5... tapi skrg RM3 jerr.. huhu skali ngan air lagi tuu.. kadang kalau aku order burger ngan kuey teow plus air pun, mesti tak lebih dr RM5... tak pun dpt Free! hahaha
ok arr kan.. dah jd cam anak pakcik tu dah... huhu

tp today... td aku gi dia tanya aku

Pakcik: adik pkai kasut size berapa huh??
Aira: saiz 4.. awat??
Pakcik : haa.. ok la tuu.. jap...

aku cam terpinga2, tiba2 tanya saiz kasut aku nih.. then tiba2 dia bg aku sepasang selipar..
warna pink lagik.. hahaha

Pakcik: nah.. ambik arr, pakcik aritu nak beli selipar sbb hujan, kasut hbis basah.. tp lepas beli tgk, kecik sgt..nampak besar ingat bleh la pakai...

aku pun serlum la try... huhu mmg saiz aku weyh... alalalala dpt selipar baru...

Aira: awat, pakcik tak pi tukar ja amik saiz laen...?
Pakcik: dah tadak saiz dah.. nampak saiz 36 tu ingat besar la.. rupanya kecik.. takpala kaki ang cm Cinderella.....

huhu.. happy2.. takyah beli selipar baru dah... weeee.... kaki kecik pun bertuah gak... lalalala hehehe

bb.
Airarora

Followers

Twitter