12 March 2009

Tangga Makan Orang!

Tangga makan orang?? haha iyerr jer...

eh.

Tapi betul la...
lagi-lagi tangga kat campus aku tuh! perghh...
ni kiranya aku nak cerita pasal aku jatuh terguling-guling dek tangga itu laa....

Aku ini peminat kepada kasut yang bertumit tinggi atau omputih panggil High Heels!
2 inci, 3 inci, 4 inci, 5 inci (maximum) kasut aku ada.. dan selalu saja aku kuar jalan2 atau ke kelas, mmg aku pakai..

Kita imbas kembali....

Dulu, semasa aku masih di Semester 1 di campus hitam itu, aku terlewat ke kelas Human Communication, kelas start tepat pukul 9 pagi, tapi aku sampai di pintu pagar campus pukul 9.15pg. Owh well, di sebabkan aku tak pernah rapat dengan lecturer aku (tak pernah sembang), aku takut kang aku kena marah plak sebab lewat.. Kalau kena marah sekali, mmg sure aku akan down dan takkan pernah suka subject itu. Jadi aku bertindak membuka kasut dan berlari kaki ayam sampai ke kelas (dengan membimbit kasut).. and sure arr org sekeliling tgk... dgn pakai baju kurung bleh plak lari..market pun jatuh arr sikit..(sikit jerr..) tapi lantak lah malu kejap jer. and kelas bukan dekat... jauh jugak.. sakit tapak kaki aku pijak batu tar.. hahaha.
itu kira nasib tak terjatuh la lagii....

Last year, Semester 2, Kejadian pertama, aku rajin membimbit beg laptop di tangan kanan, galas beg tangan bahangian kiri.. so penuh arr tngan time tu. di tangga depan kat "Marketing", aku terserempak dengan ex-classmate aku yg dh tukar course dia naik tangga, aku plak nak turun tangga. Bersapa la "Hai Hoi Hai" kemudian "Byeeee".. lepas dia blah., aku pun turunlah tangga..
sekali.. tumit kasut kiri tersangkut dekat jeans kaki kanan aku.. dan totally aku tak bleh gerak.. tak seimbang.. then.. jatuh terduduk melepasi 4 anak tangga.. sakit siot! aku pun dgn pantas melihat sekeliling.. depan, belakang.. tadak orang! nasib aku baik la sikit.. kalau ada orang.. mmg aku totally akan buat-buat pengsan! hish.. bleh bayang begitu malunya, kalau ada orang time tuu.. haih..

Kejadian kedua, ni aku dengan Prince Shetaki, kami berdua.. tengah menuruni tangga ke tempat parking kereta. On that time.. aku pakai kasut tumit jugak... and the same thing happened.. tumit tersangkut.. aku jatuh jugakk! Prince bleh "U-uih!!" SAHAJA! lepas aku jatuh, baru dia angkat... dasar _____ betul! hahaha..

start pada itu.. aku dah tak pakai kasut tumit dah! aku usaha memakai sandal !
senang nak berlari dan berisiko rendah jatuh tangga.. cuma licin di lantai bersimen! hmm..
bukan sebab jatuh tangga saja aku mengelak memakai kasut bertumit, juga di sebabkan aku melihat dokumentasi keburukan memakai kasut betumit.. mcm boleh mematahkan pergelangan kaki..

ngeee.. mau tak berderau darah aku..! waaa..

then dah sebab terbiasa memakai sandal.. aku dah tak biasa memakai high heels dah..
Bila aku pakai, aku kekok nak berjalan..! perlu belajar semula.....

cmner pun.. aku mmg tak suka tangga campus aku... selalu tersandung dan tergolek..

bila aku naik atau turun tangga jer... selalu jer aku ucap

"ee.. tangga makan orang!"


bb.
Airarora

3 comments:

joegrimjow said...

5 inci??
wowowww
mmg cepat patah la kaki
tgi sngt
sngt tgi

rizz said...

hahahha mmg tangga mkn org la tuh hikss..btw klau nk pkai heels tuh xyh tgi2 pon ok kot :p

NIMI♥ Co. said...

heheheh..
tu r giler ahh dak aira ni smpai 5inci pon die balun..
i pon da jarang pakai heels..
i ske pakai sandal smpai sandal tu jadi itam..
ahahhahah!
tapi pakai heels nmpk seksi kan..
then cam confident tu datang..
so i akan pakai heels biler i gi interbiu n ade presentation..
hehe

actually bukan tangga makan org, u yg makan tanga tue

Followers

Twitter