10 March 2009

R.0.M.E.N


woot!!

Hari ni hari Selasa! kelas habis pukul 1...
and yes,i make decision to choose Creative studies!

dah hbis kelas... aku nak makan.. ria-ria Prince Shetaki ajak mkn...
disebabkan aku bawa laptop, so nak simpan dulu la.. leceyh la bawa gi Makanlah.
Prince Shetaki taknak ikut sbb dia malas nak jalan sbb kereta, aku parking jauh.... dia nak tunggu di atas tangga sahaja.

Jadi, Mr. Zafarul jer la jadi bodyguard aku (kononla) dia pun nak terus balik...

Aira : U naik kereta ker motor?
Zafarul : Kereta la.. motor buat per.. leceyh la.. tak bleh pakai smart2, kasut lawa2. Hujan susah.
Aira : Btul gak eh.. naik kereta aper? Wira? Kancil?
Zafarul : Tak ah.. naik Unser ja...
Aira : Owh.. ok arr tu.. (Terus membuka bonet kereta ku, menyimpan beg lappy)

kemudian aku nampak si Prince menuju ke arah aku,

Prince Shetaki : Aira, skrg pukul 1 i nak kena baliklah..abang I tengah tunggu kereta kat rumah.
Aira : Lorr.. aku lapar siot..baru teringat nak makan.. hmm.. takperla..

Kitorang pun sembang2 la sikit, si Prince menceritakan masalah keretanya dan pengalaman dia masuk gear 2.. hahaha
wateva.. then terus blah gi kereta dia kat belakang..
so, aku pun masuk jer lah dlm kereta, panaskan enjin aper semua.. tukar CD watsoeva..
n then, aku reverse kereta aku, dan ternampak kelibat kereta manual Prince Shetaki.. menjenguk2 di dalam keretanya.. aku pun niat nak ligan jer kereta mamat ni..
bawa manual plak tu dia.. miahaha

Hasratku tak tercapai dia berhenti di simpang kiri... membuka tingkap.. sambil melambai2 dengan lajunya .. isyarat suruh aku berhenti..
aku pun membuka tingkap kiri,dan berhentikan kereta betul-betul disebelah keretanya...

aku melihat muka Prince Shetaki pucat lesi.... macam baru lepas nampak hantu!
aku dalam kepala ingatkan, kereta mamat ni problem ker aper.. sbb tiba2 berhenti kat tepi...

Shetaki : Aira..aira.. u tau kereta sebelah ...ksdksdaskskt!! (laju giler dia ckp)
Aira : (Huh.. blurr..) Huh??
Prince Shetaki : kereta sebelah i, buat maksiat!! (slow-slow prince ckp)
Aira : Aper??? biar betul??
Shetaki : Ha'ah.. i nampak perempuan dengan lelaki kat sit belakang..dua-dua tak pakai baju! student!
Aira : hahahahahhahahaha
Shetaki : BETULLL!
Aira : Okeyh okeyh..ahha (mmg aku gelak giler time tu.. sambil menutup cermin kereta.. aku blah)

sepanjang jalan aku gelakkk jerr....
bodoh sial.. bertuah si Prince... bayar Rm2 untuk parking bleh tengok porn dah! hahaha
cam menyesal tak dtg lewat sikit untuk ke kelas. bleh la parking sebelah kereta dia gak.. hahaha

sambil aku drive tu... aku teringat kenangan yg sama jugak.. time aku dengan x-bf aku lepak ngan geng gangster dia.. kes orang romen dalam kereta jugak! sebelum tu.. geng-geng diorang ni tengah best duk kenakan Minah-minah Indon kawasan tu yg baru balik dari kedai runcit berdekatan.. bayangkan diorang bleh ikut senyap kat belakang 4 orang Indon tengah berjalan yang asyik bersembang dgn kuatnya, sambil itu geng-geng ini menarik sehelai demi sehelai sayur dalam plastik indon tu.. (sawi,kangkung, daun sup, daun bawang...etc) sampai ke hbis indon tu tak sedar langsung! hahahaha agak jahat seyh diorang tu...

and then, lepas kerja tarik menarik tu selesai, diorang pun datang berkumpul balik... kemudian, aku cam ternampak satu kereta Proton Saga berwarna silver mcam turun naik - bergoyang-goyang..
Aira : Awat kereta proton saga tu bergoyang??
Geng2 : Weyh jom pi tengok.. kita serbu kereta tu...

Sekali aku, dgn skuad ni pun mendekati la kereta tu..
x-boy aku menjenguk kepala ke tingkap kereta proton tu...
X : WOI! (terus dia buka pintu kereta belakang)

dengan selamber.. dia tarik lelaki tu keluar dari kereta..tanpa seurat benang..
hahaha.. bapak malu siot.. nampak hbis tuuu.. aku terus menyorok jer belakang kawan X aku. tengok-tengok dah.. sikit2 suda.. hahaha

diorang tarik mamat cina ni, jauh sikit dari kereta.. and of coz, bulat! hanya telapak tangan dia yg menutupi bahagian eheemmm! hahaha..
siot jer.. kena buli.. diorang pau hbis mamat cina nih.. dia beromen dgn minah Vietnam! sial jer erk.. nak buat dekat kawasan perumahan.. sikit punya tak pikir seyh!

diorang kenakan mamat ni pakai daun pisang (mcm skirt), pergi kedai beli rokok! hahaha
trust me.. this guy buat okay! mula-mula taknak.. tapi dah X aku ugut nak jerit..panggil semua org keluar dari rumah tengok apa dia dah buat.. so, terpaksa la dia buat gak.. hehehe

that's what i remember till now.. ahaha

pesanan kepada student yg ditangkap mata Shetaki dalam kereta tu.. beringatlah eh...
Princessity or Prince jumpa lagi kat parking tu.. mmg kitorang snap gambar pakai Camera SLR kami... clearr tuu... buat shutter speed penuh.. ishh.. bleh buat duit!
hahahaha

p/s : cerita Prince Shetaki sendiri -> http://insideprinceshetaki.blogspot.com/2009/03/berromen-dalam-kereta.html


bb.
Airarora

11 comments:

rizz said...

hahah sgt lucu ok!! keji taw hahaahak..aira pon same dok skodeng2 ni kekekee

a i r a said...

lorr...
free show perr..
tak tgk kang rugi...!

||| PöJìé PööH ||| said...

aiyooo.. leh tahan gak minah nih otak blue!
hahah!

a i r a said...

aper lak? i yg kena tuduh otak blue nih??

i never wish this to happen!

waaaaaa...

joegrimjow said...

cara penceritaan mmg nampak otk blue
ish ish

nak grab pix kat atas 2, mohon copyright ek..hehe

a i r a said...

yer..yer.. silakan

a puppet without a string said...

I LIKEEEE~~~~eee...so syok can see for reall..hoho..if i yang dapat tangkap, i go record tu..masuk sekali with the plat number..grrr..bayar skolah bukan mahal,takkan bilik pun nda dpt byr..si bodoh..

a i r a said...

i know...
u mesti sukak!
wajib tuhh!!

NIMI♥ Co. said...

ahahha sggh sengal..
bagus bagus bagus..
suwuh deme kawin r..
haiyaaa!!!tak pon aira je kawin ngan laki tu..
wauu klas nyah!!

a i r a said...

eeee.... tak mau!
i lesbian laa..
eh tak gaybian!

ahhahaha
taknak2222..!

Anonymous said...

Aira i nk number tfon u bleh

Followers

Twitter