02 March 2009

Re : Diskriminasi Terhadap Lelaki

"sepasangan sahabat lelaki dan perempuan menuju ke arah gerai western food di university, si perempuan memesan "Fish and Chip" untuk di bungkus dan di makan ketika berada di rumah sewanya nanti. sang penjual, memulakan proses membungkus Fish and Chip. dua keping isi ikan yang di celup kedalam serbuk roti yang telah digoreng rangup di letak kan di dalam bekas pembungkus. kemudian penjual beralih kepada mix vege dan menyenduk dua senduk mix vege tersebut ke dalam bekas pembungkus, dan kemudian dua senduk gravy ke dlm bekas pembungkus. dan di tambah lagi dengan sebilangan besar Fries dan sejurus selepas itu melemparkan soalan "mau plastik ke?" si perempuan tersenyum gembira.selepas itu, si sahabat yang lelaki pula ingin menduga nasib beliau. jadi dengan pantasnya dia memesan makanan yang sama "Fish and Chip". si penjual memulakan aksi2 yang sama, tetapi dengan kuantiti bahan jual yang amat berbeza. hanya sekeping ikan yang dicelup serbuk roti yang telah digoreng rangup di letak kan ke dalam bekas pembungkus, hanya satu senduk mix vege, satu senduk gravy, dan sebilangan fries yang amat kecil bilangannya. dan tanpa rasa bersalah, si penjual terus meletak kan bekas pembungkus tersebut begitu sahaja, tanpa bertanyakan soalan "mau plastik ke??" si lelaki tersenyum kelat. *cis bedebah punye penjual. "

by Prince Shetaki

Ok, This is a reply to Prince Shetaki...

Tahniah, anda berjaya membuatkan aku gelak terguling2.... bgtau jerr yg lelaki tu Prince Shetaki, dan perempuan itu aku sendiri, iaitu Princessity! hahaha

Apabila Mr. Kal ni nampak aku dapat semua extra, isi ikan, black pepper sauce, mix vege, fries... dan segala extra... termasukla servis membungkus semua ini dalam plastik beg. and it cost me RM7.00 only.
Kawan pun.., aper lg.. terbeliak la... "uihhh bnyaknya.., i pun nak beli jugak lah.."
wah, kawan pun tak sabar2 ni nak dapat lebih...
aku pun hnya berdiri menunggu si kawan mendapat makanannya...
apa yang aku lihat... isi ikan kecik, black pepper sauce, sayur, dan fries.. kawan pun membuat muka masam sambil memuncung mulutnya mcm ikan kelisa punya mulut! miahahaha...

kawan tak dapat plastik... kena mintak.. dan bungkus sendiri.. ini lah moment yang palinggg lawak! lagi kesian.. nak buka helaian plastik tu pun susah..

hahahahaha
memang nampak sgt... aku di beri perkhidmatan penuh! malah terlebih~ i think!

this is the reason why i proud to be a girl...
so guys, be gentleman always yea... girls like it!
(^_^)

p/s: ini baru fish and chip... how about roti canai pulak?? jom kal !

bb.
Airarora

6 comments:

Rui said...

cis sungguh diskriminasi sebegitu terhadap lelaki..

joegrimjow said...

prince shetaki len kali beli kat kedai owng pompuan yg jual, barulah princess sowng 2 tau
deskriminasi terhadap perempuan
pun wujud
slamat membeli belah

NIMI♥ Co. said...

sokong!sokong!sokong!
ahahhahahaha untung jadi pompuan ape pon dpt lebey..
hehehehe
jgn jeles larr cik rui..
adat r laki dpt harta lebey pompuan dpt makanan lebey..adil maaa..
heheheh

princeshetaki said...

dan perempuan tak penah nak menghargai bile lelaki sanggup mendiskriminasi kaum sendiri hanya untuk memberi yang terbaek buat perempuan.

perempuan memg tak penah puas dengan ape yang dorang dapat.

dan lelaki tak penah penat melayan kerenah perempuan. betapa mulienye hati lelaki..

ceh asal tetibe i tulis cmni.. haha

FARIE said...

cian ur fren..
xpatot la abg jual fish & chip tu..
xbaek..
boikot kedai dia..

Remy.com said...

INI X ADIL...
huhu...

kijam sungguh itu penjual yer...

Followers

Twitter