03 February 2009

Jeritan pada Pukul 4.30 pagi!

Semalam, aku nak tidur... tapi tak bleh nak tido.
dari bilik aku, aku pindah la ke bilik sebelah.. nak tido ngan adik lelaki aku. nyenyak jer dier tido.
dlm nak bagi mata lelap tu aku tgk TV3, drama 'Sembilu'... urghh i never like it..
full of mngada-ngada! layan sudaa..

then, cmner ntah aku pun terlelap jugak.. ntah bila. maybe sbb cerita dongeng tu berjaya mndodoikan aku kot. hmm..
dalam tengah tido..

Tiba-tiba...
"AAAAAAAAAAaaaaaa......!!!!" Jeritan yang agak kuat!
"PANGGGGG!!!!" Bunyi pintu yg dihentam kuat!
"AAAAAAAAaaaa!!!" bunyi jerit lagi...

Aku cam nak bngun... tapi alahai.. aku baru tido sj kot.. aku macam nak biar jer.. Lantak arrhh!
then, terlelap balik!
Aku terjaga balik..! terasa ada sumthing kocakkan badan aku dengan kuat!
Aku pun terpacak la bangun... dalam mamun sikit2..

"Aper??" aku tanya..
mata masih kelabu.. tapi maen tanya jer..
tengok2.. adik lelaki aku berdiri betul2 dkat depan pintu bilik yang tertutup rapat.. muka pucat gila babi budak tu.. dier la yg gerakkan aku..

"Apadia?? tidoq la! baru pukul 4 lebih ni, satgi pukul 7 nak pi sekolah..." aku bertanya lagi skali..
dengan takut2 dia datang dekat ngan aku..

"Nah ambik ni... fitri takut nak keluaq! waaa" dengan muka sebek sambil menghulurkan aku satu objek..
aku pun main pegang jer.. then, perhati objek apera budak ni bagi....

RIDSECT????!!!

Dengan pantas dia tarik aku bangun dari katil.. then tolak aku gi dapur..
aku cm blurrr..

sambil melihat sekeliling dapur dgn monyok!
"Awat?? ada apa??" aku cakap pun separuh marah.. sbb mengantuk sangat!

"tuuuu.... Ada lipas kat situ! ligan (kejar) fitri! fitri spray tak mati2 dari tadi.. tu.. dia ada kat kabinet!" Adik aku bersuara..

"huhh??" aku blurr la.. mana ada lipass?? then aku tgk betul2 kat kabinet.. lipas tu cam rileks sia..!
aku pun sprayyy laa... then tekup lipas tu kat bawah botol Ridsect.. huhu..
Matila lipas tu..

Mak aku turun.. dalam muka risau cmpur mamun
"Awat Fitri jerit?? bagi mama terkejut sj kat atas.. ingatkan apa tadi."

dengan suara sedihnyer.. "LIPASS... =("

budak ni pergi dapur nak minum air, tiba-tiba lipas ni melintas kat depan dia.. dia pun dengan terkejut terlompat2.. end then maybe lipas ni terkejut dia lari kejap kiri kejap kanan, nampak seperti lipas ni sedang mengikut adik aku... huhu kesian!
urghhh.. mak aku ingat something worst happened.. wat so eva..
u all pun samer perr..



bb.
Airarora

15 comments:

joegrimjow said...

aiyok, ingat pencuri masuk
nyesal nyesal baca sampai bes!!
huhu

moral, sayangilah adik, n xde adek mmg best!!!so, jadilah anak bgsu.haha

a i r a said...

hahaha..
so kiranya..
sebelum ni mmg baca tak pernah hbis la??
ishh.. =(

rizz said...

hahahah ingat pecurikk yg masokk:p

||| PöJìé PööH ||| said...

Wah adik lelak menjerit sbb lipas..?
Sesuatu sgt tau!
Ngee..

a i r a said...

haha..
i tot hantu perr..
tak terpikir plak mungkin pencuri.. huhu

a i r a said...

he's 10 years old dah kot..
nampak lipas pun lari lintang pukang!

tanyasamabulan said...

mnjerit coz lipas ea..
hahahaha..
sweet jew,nasib sys dia adaa..

a i r a said...

Mengganggu mimpi di pagi2 buta...
huhu

Remy.com said...

wadduh...
wat suspen jer adek u tu, dia jerit pun aira blh tido blik tu, cuba klau pencuri masuk ker aper ker...

tp klakar gak remy bacer entry ni, ketawa dari adik menjerit tu sampi lah habis...

a i r a said...

haha.. Remy,
time tu kan dah lewat.. cerita "Sembilu" pun start pukul 3pg lebih cmtu.. then dah terlelap tu maybe dlm 3.30pg..

tido lama mana la sgt...
tu yg jadi mamai , malas nak bangun! hahaha

tp fikir balik.. kalau pencuri ker aper.. bleh mati aku heh!

hahahaha

Remy.com said...

remy raser mmg da kna ikat da...

remy mmg anti giler ngan sembilu tu, x abis2 dari dulu...

citer dia ulang2 tu jerk...

bosan...

a i r a said...

hahaha..
kena ikat takper lagi..
jnji bleh hidup lagi..

citer Sembilu tu..
kesimpulannya senang jer..

semua "miang"..! hahaha

NIMI♥ Co. said...

eeee lipas tu geli!

Idalara said...

pergh...suspence jer...boleh buat citer drama bersiri ni...lain pulak dgn anak idalara yg age 11 yrs tu..segala binatang nk ditangkapnya..kalau takat lipas..dikejarnya satu rumah...

a i r a said...

wah.. beraninyer..
hahaha..

Followers

Twitter