08 May 2009

Didik budak..

tadi time aku makan, aku teringat peristiwa kawan baik aku kena basuh dengan jiran dier.. gara-gara sebab salah didik anak dier la konon.. Anak dia mmg cute sgt, and tak nakal, tapi mak dier plak jgn tnya la cmner.....huhu


Ita : weyh jom bawa budak ni pi jalan2 kat luaq..mak dia sedap2 tinggal anak dia kat aku !
Aira : Jom la...

kat luar...ada kucing tengah duduk rehat di depan rumah..

Ita : Daniel..daniel.. tgk tuu... ada "meow meow!" tuu...tuu... panggil meow ... Meowwwww!!

-pangg!! penampar sederhana kuat hinggap di belakang kepala kawan aku..
dia mengusap kepalanya..

Mak Daniel : Hoi! sapa suruh hang jangan ajar anak aku meow meow ?! hang nak bagi anak aku bodo?

Ita : Habis tu.. dah kata dah, tu kucing! kucing mmg bunyi "meow" pun kan! takkan menyalak (membalas dgn bengangnya)

Mak Daniel : Aku tak mau hang ajar anak aku Kucing -kucing , meow - meow ka pa! kata CAT !

Aira : HAHAHAHA...!

Mak Daniel : (menjeling giler tajam padaku..)

Aira : (tersenyap sama sekali)

Ita : owh CAtttt... Daniel, THAT IS A CAT! (nada perli)

Mak Daniel : haa.. cmtu la baru betul ! (dan terus berlalu pergi dengan gah)

Aira : ee.. yek! mengada-ngada. Nah suruh ajar anak dia jadi so English apsal ntah.. mak dia tu reti ka nak cakap English?? konon2 nak buat anak dia tak reti cakap Melayu la nanti.. uwekss! badan dah macam lembu dh mak dia tu.. asyik pergi tumpang makan rumah orang ja. hishhh..

Ita : Hang tau takpa, ingat badan besar cmtu aku takut sangat! Daniel, Daniel.. THAT IS A COW! (sambil menunding jari ke arah mak dia)

Aira : hahaha.. jahat sial hang ni.. dia panggil mak dia lembu kang. tak pasai!

Ita : Haihhh.. bukan lembu! COW!

Aira : durhh...


bb.
Airarora

4 comments:

joegrimjow said...

kekeke
seb bek da xjadi lembu

rizz said...

hahahhah lawakk taw u..mmg harus dipanggil lembu pon mak cmtu hahahk

Mel said...

hahaha....dasyat tulll kang dak tu recite panggil mak die cow...pe jadi...hehehe

wanwan said...

pergh sampai begitu skali mak dia nak suruh anak dia yg kecik tu pandai bi..tah2 mak dia punya english lagi broken dari anak dia tu

Followers

Twitter