16 May 2009

Runaway

So sorry sebab lama tak update blog...
its not because i'm busy or what.. it just, i dont have mood to type!

Hari ni nak citer tentang my very 1st experience naik pentas! haha.. urmm..
tak first sgt la.. kira cam kali kedua. sebab kali pertama cuma rehearsal. hahaha

dari last month sorang kawan aku, student Felda, approach aku kat plaza,
dia dtg gtau kawan dier nak pakai aku jd modell... aku pun, ha? modell?
yup, modell rambut.! sounds interesting..

Aira: fashion apa??
kwn: Retro..
Aira: (apakah rambut afro yg dimaksudkan?? eee..) kerinting2 besar tu ker??
kwn: Entah, nanti i bawa dia jumpa u..tnya la apa yg u nak tnya.. cmner boleh tak??
Aira: ermm bila tu..
kwn: 13 Mei ni..
Aira: OK kot.

lepas beberapa minggu baru kawan aku ni bawa jumpa Hair Styler aku... time tu tgh mkn ngan classmate di plaza..
soalan pertama yg aku tnya,

Aira : rambut kerinting besar mcm sarang tebuan tu ker??? (bodokan aku, bg la salam dulu! haha)
Farah : eh, taklah.. macam rambut orang 60an dulu2..
Aira : (rambut SALOMA yg ku bayangkan.. hehehe teringin tu nak merasa..) owh ok!
Farah : So bleh jadi modell i?
Aira : Yea SURE!
Farah : ok 9 Mei rehearsal, dtg tau.

Betapa happy-nyer aku time tu... why nak rasa happy eh?
actually sebab aku akan try something lain dr yg lain.. rambut 60an.. tak dpt dibayangkan!

9 Mei 2009

time tu.. aku ngan kal, sam, and beberapa orang lagi kawan... tggu nak tgk aku rehearsal..
arghh... sebelum naik, rasa cm pening2 jer nak naik.. terasa cm nak CANCEL! taknak.. tapi beranikan diri jugak.. that is my very first time ok! gemuruh mmg ada. byngkan lepas turun dari stage Kal kata muka aku blushing gilerr.. Sam yg agak begitu pandai, menjawap pertanyaan kal, "dia Malu lah!!" cibekk jer kan... hahaha

after that, Farah panggil aku masuk Headlines, sbb nak grooming rambut aku... practise!
dia tunjuk aku style, yg dia nak buat, ok jer.. tak 60an sgt...
tapi kesian lecturer hair design garang giler babi.. aku pun naik seram tu..
(lect - chinnese! ckp slng cina2 sket. obviosly)

Student : Sir, hari tu cuti, sir gi mana?? pergi bercuti eh sir?
Lect. : I pergi bercuti kat Batu Pahat...
Student : Oh.. Batu Pahat kat Johor Bharu eh sir..
Lect : Batu Pahat kat Muar la... Bukan Johor Bharu..
Student : Muar kat Johor Bharu la sir!! so, Batu pahat mmg kat Johor Bharu jugak la sir!!
Lect : Mana ada Batu Pahat kat Johor Bharu!
Student : DEKAT JOHOR BHARU LA SIR!!
Lect : itu..Johor Bharu lain! Batu pahat kat JOHOR! la BODDO! (dia ketuk student dgn sikat)

dia ckp bodo jer.. terdiam satu Headlines!

kemudian turn Farah.. Lect. kena check style rambut yg farah nak buat untuk aku..

Lect : Ini apa punya style??? tukar2!! haiyoo...
Farah : Tapi sir...
Lect : Ni, u tengok arr, muka modell u kecik, mata bulat! tengok sini, style apa yg saya mau buat...
Aira : (OMG, rambut aku dah jadi mangsa!)


wah... ini hasil Lect. itu punya style.. mahal tau itu bunga... hahaha...

13 MEI 2009

Presentation Design Study, aku speed gila.. 3 line jer per aku ckp!
aku nak rush giler.. sebab Farah nak kena set rambut aku cepat2... Show on 1pm..
terus bye2 jer kat lect.. then terus masuk headlines.. waa.. aku dah kecut perut giler.. berasap2 bilik tu dengan styling spray... bleh mati aku kalau bau benda ni bnyak2..
terus aku tukar baju segala.. dan style up rambut aku... mmg agak nervous sampai jatuh sakit time tu.. Kal jugak yg tolong belikan ubat! wah..so sweet!
make up?? mahu jer.. aku nak make up sendiri..

Make-up artist : Wah.. mata u manyak bulat hoh.. cmpur dgn rambut u, serupa Baby Doll !
Aira : Eh? thanks..

dia make up menambahkan mata aku nampak bulat.. dgn blusher yg teramat la merah!
OMG! terus aku padam2 sikit.. dia jeles nampak aku cam baby doll .. dia make up aku serupa Bab* doll! terus aku padam2 kan sikit blusher aku tuh.. ee.. hodoh gila.

n then bila semua nak kena standby.. aku cam lagi nervous.. nak pengsam semua ada.. orang semua keep puji - memuji sama sendiri...

Aira : Korang puji sebab korang nervous jer.. baik tkyah.. tak ikhlas namanya tu..
Modells : itula pasal...nervous sgt2 ahhaha
Aira : (mengaku tu.. durhh)

Selepas model Traditional naik, turn Retro plak.. Wah.. cm tak ketar lutut plak time tu..
perasaan berubah, bila dah sampai turn aku catwalk kat atas pentas..
tak nervous langsung.. aku rasa glamour giler... aku tak nampak orang, or even kawan2 aku yg beri sokongan.. aku terasa berlagak giler...
aku rasa seronok nampak camera flashings sepanjang red carpet kiri kanan dan depan.. and everybody was looking at me.!
wah best giler tu! hahaha.. ini beberapa shot yg aku dpt dari orang..
  • Di atas Vespa..
  • Close up on Red Carpet
  • Group Pictures
  • With My hairstyler, Farah.
so how?? boleh jadi modell ker aku?? hahaha

bb.
Airarora

4 comments:

joegrimjow said...

lecturer buat tu lawa
ade bunge
respek2
-lecturer katekan-

si gadis retro
without make up looks better
lalala~

ema said...

best..best..i nk naik vespa gak..teringin
hihihihi
mmg ketar lutut kalo 1st time atas stage..

boleh jdk model..kena rajin gayut2 sket..heheheh

i setuju ngn joegrimjow.. i think u cantek without makeup..

u do a great job darl..

rizz said...

wahhaha cnteknye diee plus mmg btu pht bkn kat jb wakaka lain2 daerah laaaaaa

||| PöJìé PööH ||| said...

waahhhhh Aira!!
U r gojes!!!
drooling!

Followers

Twitter