08 November 2012

Top TV Series

Hi !

Minat tgk TV series tak? aku mula minat tgk Tv series ni sejak ada internet yg extreme laju kat rumah, mula laa minat download series2 yang catchy di mata. Kalau movie, sekejap jer, 2 jam dah hbis tengok, pastu kena google cerita lain, sampai tak tahu nak cari citer aper lagi. Dulu tak minat sbb kena tunggu episod baru keluar seminggu sekali..leceyh tapi bila dah minat tu beria-ria nak tgk semua episod terus.

First TV series yg mula2 buat aku start follow ialah Tru Blood !


1. Series ni aku terpaksa beli kat kedai DVD dah takder citer lain, sbb dulu-dulu time takder keje, boring sangat kat rumah. Jadi beli jer laaa... orang tu ckp ni citer vampire manyakk best. Aku pun yer kan jer lah ! Mmg half Season 1 ni dh berjaya buat aku gila dah.. =P hahaha
Nak kata sama cm Twilight tak jugak.. sbb vampire diorang lain sikit, spesies lain kot. 
Banyak scene "lalala".. agak dewasa citer ni hehehe
sekarang dah Season 6 okayh.. still gigih mengikut !  =)

Sementara Tru Blood ni nak update season baru, ada kawan yg minat TV series jugak rekemen satu series lagi.. Mula dia ckp citer ni mcm CSI, aku dgr jer CSI tu..aku terus potong "alaaa malas la citer detektif2 nih.!". Pastu dia kata, citer dia mcm CSI tp bukan CSI.. masih citer mcm Polis2 tp tentang Serial Killer yg bunuh Serial Killer! aku pun cam heh? creative sgt.. Nama tajuk dia ialah DEXTER !

dengar nama tu aku ingatkan citer ni 


terfikir jugak.. sejak biler si Dexter sengal ni bleh jadi serial killer?
 gay sangat ! Bukan yer ni Dexter Lab yg lain..


2. Mmg citer pasal Pakar Forensik yg bunuh serial killer, dia lagi dasyat dr polis, dia siasat, dia dapat dulu, pastu dia jugak sendiri pi cari pi bunuh.. potong-potong campak dalam laut ! camtu jer.. =P 
Gempak cerita nih :) skrg pun dah  sampai Season 7

Sambil2 tu terjumpa series ke-3, The Vampire Diaries !


3. Macam ala-ala Twillight dan Tru Blood, walaupun mcm ala-ala jer, bezanya cast dia jauhhh lebih berupa okayh.. terutama skali Ian Somerhalder.. mmg tgk citer ni sbb dier jer yg plg utama. hehe.

Aku pun minat fairytale, ada jugak Fairy Tale, skrg ni selain citer2 diatas, Once Upon A Time dan The Grimm pun lebih kurang jugak.. beza dia seram dgn tak jer... tp lebih prefer Once Upon A time ! =)




Beralih ke komedi, Hot in Cleveland mmg boleh buat aku gelak sebab Nenek tua ni duk kenakan janda2 yg tinggal serumah dengan dia. Mmg lawak habis. Sekarang mmg tengah tunggu season baru dia keluar. = (




2nd last dan lastly, skrg tgh gigih mengikut series2 ni, dkat ofis.. =P bukan mengular yer, mmg aku ni staff gigih yg buat kerja sampai aku takdak kerja..hahaha NIKITA dan Beauty and The Beast !
2-2 ni cerita lawan-lawan.. perempuan okay.. tu yg best. Kalau lelaki aku prefer sorang jer kalau2 bab lawan2 ni.. Tom Cruise only! =P 

Beauty and The Beast ni tak mcm dlm disney yer.. tp lelaki tu tetap monster sbb kena inject virus yg boleh buatkan dia jadi ganas dan kuat. Baru sangat2 citer ni, baik aku ikut dulu sebelum masuk astro. =P setakat ni mmg best, taktahu la episod2 yg berikutnya.. nanti kita info cmner. =)



Kira semua cerita kat atas ni mmg direkemenkan la.. itu pun mengikut taste aku....
taktau taste korang cmner kann, kot-kot minat cm citer Glee .. well, everybody have their own taste okay. =)

p/s: tgh tggu gaji! pfft..

x.o.x.o


a i  r a

2 comments:

FarhanaDr said...

Beauty And The Beast buat hati bunga-bunga bila layan.

Once Upon A Time & The Grimm are my favourites too. :D

Karl Hummingbird said...

Welcome back Princessity.. Its been awhile. :)

Followers

Twitter