09 October 2008

MiRRoRS

Bagi i.., best la gak citer Mirrors ni. Tapi ending dia tergantung... huhu.. First kan, i ingatkan citer dier pasal orangnya tak pernah tgk diri dier kat cermin ke per... tak pun cermin tak cukup kat rumah ker.. hahaha.. mana tahu la kan kalau rumah tu rumah sewa ke per.. Tuan rumah tak bg kotorkan dinding... bla bla bla...

Kisah dier cam mamat nih... dah hilang kerja sbgai polis.. then dpt kerja jd guard shopping mall yg dah terbakar dulu... dalam shopping mall tu banyak la cermin.. besar2..! then after beberapa hari kerja kat situ, dia rasa macam dia tak tgk cermin, tapi cermin tgk dier... hahaha.. dia dpt bad dreams about mirrors, ngan selalu nampak mcm2 kat cermin.. kat mana2 jer pun.. itupun kalau dia tgk betul2 la...

Dia nak musnah cermin2 tu, tembak ker baling barang ker.. tak pecah2....
dier citer kat adik dier, tapi adik dia tak percaya langsung... then adik dia kena bunuh kat dlm bathtab disebabkan cermin tu la yg bunuh dier.. koyak mulut tuu... eee...
Si abang pun pergila tanya cermin tu.. aper dier nak.. rupanya, cermin tu nak Esseker..

Dia gitau wife dier pun, dier tak percaya.. kata dia gila la, terlalu obses ngan cermin.. nak kata cermin tu kononnya hipokrit la... such an ego nyeee..... wah!
Kesiankan mamat tu.. still protect his family.. tp family pun tak percayakan dier..

Diakan dulu bekas polis, so dia cari si Esseker sampai ke lubang cacing.. and rupa Anna Esseker nama sbenarnya.. dulu shopping mall tu, hospital mental.. and cermin tu jadi berhantu mcm tu sbb Anna ni terlebih emo ngan suka sgt cakap ngan cermin, sampai kan.. semua perasaan dier terperangkap kat dalam cermin after she lefted the hospital.. and emotions semua tu nak bebas.. dah bosan terperangkap dlm cermin... kalau Esseker tak di bawa balik jumpa cermin2 tu, cermin tu akan bunuh anak2 skali ngan isteri mamat nih...

Dah jumpa Anna Esseker kat satu asrama aper ntah.. tak gila and emo-emo ganas2 dah la.. sbb dah ok.. tp dah cari susah payah, bleh plak buat perangai kan, takmo ikut.. dia akan tolong doakan keselamatan keluarga lelaki ni jer... tu jer yg termampu dia buat... then lelaki ni pun marah si Anna ni, ingat dia bagus ker...?? orang nak kena mati sebab dia... dah kena sound mcm tu baru la dia ikut... yg family this guy, dah dlm bhya dah kat rumah.. so kena cepat la..

Kat hospital tu, dia kena balik kat tempat rawatan dia dulu, then kena ikat skali, dia suruh lelaki tu pergi jauh2... tapi, lelaki tu nak tggu juga kat situ.. tggu la dier kan..huhu smpai semua emotions tu dah masuk kat dlm bdn Anna .. semua cermin pecah berderai then nampak cm badan Anna dah hancur... family lelaki kat rumah tu pun kira dah selamat la... lelaki tu cepat2 gi check ngan cari si Anna ni.. kat atas kerusi td dia duduk dah takder... ingat kan dah mati.. rupanya hidup lagi.. muka teruk, berdarah2, then ganas.. ketuk dier ngan besi ngan kena tembak pun tak mampus.. sampai bagunan dah roboh, batu hempap atas dier baru la nak mati.. lelaki ni pun tak sempat nak lari.. then pengsan la kat dlm tu...

bila dah sedar, dia ingat dia selamat, dia pun keluar dari bagunan tu... apa yg dia nampak polis keliling bagunan tu tgh buat siasatan.. tp dia heran.. polis tu ngan yg lain langsung tak heran kat dia... tiba2 dia realize semua perkataan dah terbalik.. dia tgk kat cermin diri dia takder...
kesimpulannya, dia terperangkap dlm cermin la tuu.... itu lah ending nyer...

moral of the story:- jgn tgk cermin???

ehe.. takderla.. kenala tgk cermin jugak.. kalau tak tgk nanti tak bleh tgk diri sendiri plak...
the bigger la better... kat IKEA banyak jual... murah2 dan berkualiti... huhu..

kalau tak pandai pilih, i can help u to choose the Mirror..

(^_^) <<<------- totally fake!!!


bb.
Airarora

2 comments:

Yau said...

This movie is a remake! check out the original one i think Korean movie if i am not mistaken...cheers!

A i ra r o ra said...

huhu... i also remake this movie...
lalalala

Followers

Twitter